Mărețul Har
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 18/04/2023
    12345678910 0/10 X

                                                               Mărețul HAR

   Mărețul și impresionantul HAR! Când măreția Harului începi să o vezi prin credință în tine, cu tine și pentru tine, începi să trăiești cu adevărat în odihnă. Harul a venit în Hristos, cu Hristos și pentru noi, cei care Îl credem și-L primim. Harul se manifestă doar în domeniul lui Hristos, în afară nu-L vei găsi. Poți să-L iubești, este un -duh- al Harului și să-L lași să lucreze în tine și să trăiești pe baza ascultării, respectării, pasiunii și învățăturii Lui și să crești în feluritul Har, care în situații te susține pe înălțimile Lui, ca să poți cunoaște glorioasa lucrare a crucii lui Hristos și toate beneficiile ei, în manifestarea Împărăției lui Hristos în lume. Harul este în totalitate despre Hristos și -nimic- despre mine și tine. Când aluneci la a fi despre tine, Harul nu mai este Har, ci ești tu, ori eu. Iar asta eu nu aș vrea niciodată. Vreau -doar-Hristos și Harul Său. Câteva referințe Biblice când Harul este prezent.

   Romani 5:8-10.”Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când noi încă eram păcătoși, Hristos a murit pentru noi. Deci cu atât mai mult acum, când am fost îndreptățiți prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu. Căci dacă, vrăjmași fiind, am fost împăcați cu Dumnezeu prin moartea Fiului Său, cu cât mai mult acum, când suntem împăcați cu El, vom fi mântuiți prin viața Lui. ----- Unde suntem noi în toată această lucrare măreață? -nicăieri-. Este -Harul- impresionantul Har, mărețul Har.

   1 Corinteni 15:3-11.”V‑am învățat, înainte de toate, ceea ce și eu am primit, anume că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, că a fost îngropat și a înviat a treia zi, după Scripturi, și că i S‑a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece. După aceea, S‑a arătat la peste cinci sute de frați deodată, dintre care cei mai mulți sunt încă în viață, iar unii au adormit. Mai târziu, i S‑a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. La urmă de tot, ca unei stârpituri, mi S‑a arătat și mie. Căci eu sunt cel mai neînsemnat dintre apostoli; nu sunt vrednic să mă numesc apostol, fiindcă am prigonit biserica lui Dumnezeu. Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt, și harul Lui față de mine n‑a fost zadarnic; ba încă am trudit mai mult decât toți; totuși, nu eu am trudit, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine. Așadar, fie eu, fie ceilalți, noi așa propovăduim și voi așa ați crezut.” ------ Pavel recunoaște favorul Harului în viața lui, chiar din primii lui pași pe calea credinței. Ceea ce el a învățat în domeniul Harului și tot ce a primit de la Tatăl, a dat celor pe care îi învăța cu deamănuntul despre cine este el în Hristos și recunoscând că Harul lui Dumnezeu a fost cel care i-a dat capacitatea de a înainta în propovăduirea lui Hristos. Pavel recunoștea mărețul și impresionantul Har și depindea în totalitate de El.

   Efeseni 1:17-23.”Și mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire în cunoașterea Lui și să vă lumineze ochii inimii ca să înțelegeți care este nădejdea chemării Lui, care este bogăția moștenirii Lui glorioase în sfinți și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea marii Lui puteri pe care a desfășurat‑o în Hristos, când L‑a înviat din morți și L‑a pus să stea la dreapta Sa, în locurile cerești, mai presus de orice căpetenie, stăpânire, putere, domnie și orice nume care se poate rosti nu doar în veacul acesta, ci și în cel viitor. Toate I le‑a pus sub picioare și L‑a pus – deasupra tuturor lucrurilor – cap al Bisericii, care este Trupul Lui, plinătatea Celui ce împlinește totul în toți.” ------ Baza rugăciunii lui Pavel este în totalitate Harul. El vede mărețul și impresionantul Har, care poate umple de Viață inimile noastre, prin cunoașterea lui după lucrarea Harului desfășurată în Hristos, prin puterea tăriei Lui și nu a niciunuia din noi. În dommeniul Harului Hristos a fost făcut Căpetenie peste toate lucrurile Bisericii, care luase ființă după învierea lui Hristos și care a primit stăpânire în cer și pe pământ prin duhul Harului, învățându-ne noul mod de existență în Hristos, prin Har.

   Mulțumesc Isus pentru că HARUl a venit prin Tine, har, după har după har~&,"&~Suntem ceea mai favorizată creație,”născuți din El, în Hristos”. O creație nouă, cum niciodată nu a fost pe pământ,”născut din Dumnezeu, în Hristos”, fii de Dumnezeu. Amin!

 

 




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 282
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni