NEPRIHĂNIREA vs. neprihănirea
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 04/02/2023
    12345678910 0/10 X

                                               NEPRIHĂNIREA vs. neprihănirea

   Neprihănirea lui Dumnezeu, în Hristos vs. neprihănirea personală. Sunt două feluri de neprihănire, despre care vorbește Cuvântul Domnului. Dacă neprihănirea personală putea să aducă omul la relația cu Dumnezeu, nu trebuia să vină Dumnezeu pe pământ, să se întrupeze, să moară, să învie plătind plata păcatului omului. În Împărăția lui Dumnezeu totul este viu, nimic nu este doar un lucru, așa ca pe pământ. Neprihănirea lui Dumnezeu și Ea este un duh viu și până la urmă și noi oricare am fost născuți din nou suntem duhuri vii, asta-i identitatea noastră, suntem duhuri care putem da -viață- în jur. Duhul nostru este cu Hristos în Dumnezeu, avem un suflet și trăim într-un trup pe pământ. Și neprihănirea personală este un duh, dar duh condus de sufletul care nu are cunoștința Neprihănirii lui Hristos, sursa este cel rău. Apoi sunt duhuri de minciună, înșelătorie, amăgire etc. vezi 1 Împărați 22:22-23; Iov 4:15 duh de spaimă. 1 Ioan 4:2-3 sunt mii, de astfel de duhuri astăzi pe pământ. În Împărăția lui Dumnezeu sunt doar duhuri vii, din Duhul Lui. Vreau să vorbesc acum despre ”Neprihănirea” lui Dumnezeu în Hristos. Câteva referințe Biblice:

   Isaia 32:17.”Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roadele neprihănirii: odihna și liniștea pe vecie.” - Despre ”Neprihănirea” lui Dumnezeu în Hristos vorbea Isaia, care este un duh viu, al Lui Hristos, care lucrează în cei care primesc această neprihănire. Și slavă Domnului lucrează Pacea și această Pace și ea este vie fiindcă rodește, rodește în cei ce au Neprihănirea lui Hristos Odihna și Liniștea pe vecie. Și această roadă este vie pentru că se seamănă și crește. Iacov 3:18.”Și roada neprihănirii este semănată în pace pentru cei ce fac pace.” Așa Împărăția Lui se extinde căci mulți fii vin la slavă.

   Romani 5:21.”. . pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot așa și harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viața veșnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru. - Aleluiaaa, Harul și Neprihănirea sunt doi stâlpi vii, care susțin viața, acolo unde sunt prin Isus Hristos. Harul este acolo ca omul să poată crede și primi pe Hristos și Neprihănirea este Ceea prin care se face justificarea că omul a fost iertat și împăcat cu Domnul. Păcatul a fost achitat și Neprihănirea lui Hristos a fost dată celui care a crezut. Omul a fost născut din nou.

   Romani 8:10.”Și dacă Hristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morții din pricina păcatului, dar duhul vostru este viu din pricina neprihănirii.” - Aleluiaaa, noi suntem vii, din pricina Neprihănirii lui Hristos în noi. Dacă neprihănirea ar fi un -lucru- oarecare, cum am fi noi vii? Dar este un duh viu, al Duhului Domnului, care acolo unde intră, intră Viața, duhul de Viață și viața se extinde și în alte inimii care aud glasul Domnului.

   Romani 10:5-10.”În adevăr, Moise scrie că omul care împlinește - neprihănirea - pe care o dă Legea va trăi prin ea. Pe când iată cum vorbește - Neprihănirea - pe care o dă credința: „Să nu zici în inima ta: ‘Cine se va sui în cer? (să coboare adică pe Hristos din cer) sau: ‘Cine se va coborî în adânc? (să scoale adică pe Hristos din morți).” Ce zice ea deci? „Cuvântul este aproape de tine: în gura ta și în inima ta.” Și cuvântul acesta este cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi. Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.” -  Neprihănirea din vers. 5, este neprihăniea personală, care în lege nimeni nu a reușit s-o împlinească. Așa că nu încerca tu acum, nu vei reuși. Primește Neprihănirea Lui și vei trăi. Este Viață în această Neprihănire, este Isus. Această Neprihănire vorbește cu noi în duh, dându-ne mereu mai mult din El. Ne vorbește că Hristos nu-i pentru noi în cer, nici nu-I mort, ci este în noi, ca să mărturisim despre El cu gura noastră, să fim mântuiți și să ne ducem mântuirea mai departe, până în veșnicie. Când Isus a strigat de pe cruce ”S-a sfârșit”, păcatul a fost achitat. Dumnezeu a socotit omul neprihănit atunci când Hristos a înviat, socotind că oricine va crede acest Adevăr, va învia și el împreună cu Hristos. Tu ai crezut?

   Mulțumesc Tată că în Înțelepciunea Ta ai rezolvat împăcarea mea cu Tine în jertfa Fiului Tău, Domnul Isus Hristos și Duhul Tău L-a adus la viață și odată cu El cred și eu am înviat la o viață nouă care s-o trăiesc acum aici împreună cu Duhul Sfânt care mă conduce în tot Adevărul Tău. Mulțumesc frumos!

 





Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 225
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni