Duhul Sfânt înainte vs. după Hristos
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 01/10/2022
    12345678910 0/10 X

                                                           Duhul Sfânt înainte vs. după Hristos   

   Duhul Sfânt nu este ”ceva”, ci ”Cineva”. Duhul Sfânt nu este doar o putere, este o ”Persoană”. Duhul Sfânt nu are putere, ci El este ”Puterea” lui Dumnezeu pentru om. Înainte de Hristos Duhul Sfânt era trimis pe pământ cu misiuni precise, pentru oameni preciși. Termina misiunea și se întorcea din nou de unde venise, la Dumnezeu. Celor ce aveau experiențe cu El, le părea rău atunci când Duhul lipsea de peste ei și-L implorau pe Dumnezeu să nu-L ia de la ei. După Hristos, Duhul Sfânt, nu vine peste noi, ci locuiește în noi. Și-a făcut locuința în duhul celui născut din nou. Trupul nostru l-a făcut Templul Duhului Sfânt. Cuvântul lui Dumnezeu înainte de Hristos, este o umbră a Noului Legământ în Hristos. S-a împlinit, se împlinește și se va mai împlini, în Trupul lui Hristos fiecare la rândul ei, făgăduințele Lui mari și scumpe pentru Împărăția Lui, care acum se extinde în inimile celor ce-L primesc pe Hristos ca Domn și Mântuitor. Să vedem câteva referințe Biblice pentru:

   - Înainte de Hristos.”1 Samuel 19:20b.”Duhul lui Dumnezeu a venit peste ei și au început și ei să prorocească.” și vers. 23... Duhul lui Dumnezeu a venit peste el și Saul și-a văzut de drum prorocind”. 1 Samuel 10:6.”Duhul Domnului va veni peste tine și vei fi prefăcut în alt om.” - - Dumnezeu înainte de Hristos, nu era într-o relație de UNA cu oamenii, era separarea din Eden și duhul omului era separat de Duhul Tatălui. Doar anumiți oameni speciali întrau din când în când în relație cu El. Psalmul 51:11. . Nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt.” - - Era o durere dacă observau că Duhul Sfânt a fost și nu mai este peste ei. Isaia 63:10-11b... 10. „Dar ei au fost neascultători și au întristat pe Duhul Lui cel Sfânt, iar El li s-a făcut vrăsmaș și a luptat împotriva lor. 11b. Unde este Acela care punea în mijlocul lor Duhul lui cel Sfânt?” - - Duhul Sfânt venea peste popor atunci când Dumnezeu Îl trimitea.


    - După Hristos.”1 Corinteni 3:16.”Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul Sfânt locuiește în voi? - - Astăzi este în noi, ne călăuzește, ne învață și ne crește după plăcerea Lui. Chiar dacă l-am întrista, El nu mai luptă împotriva noastră, ci luptă prin Cuvântul plantat în inima noastră, să ne aducă din nou pacea în inimă și dependența de El, făcându-ne conștienți de neprihănirea lui Hristos în noi, fiindcă El domnește peste noi. 1 Corinteni 6:19-20.”Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi și pe care l-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu, în trupul și duhul vostru, care sunt a lui Dumnezeu.” - - Noi suntem conștienți de această măreață lucrare a Lui în noi. Duhul Sfânt și duhul nostru sunt UNA în Hristos. Și datorită prezenței Lui în noi, suntem capabili să lucrăm împreună cu Duhul Sfânt la sfințirea sufletului și trupului nostru, prin unitatea Duhului Sfânt. Suntem UNA în Hristos. El este Capul Trupului care suntem noi. Pentru că această sfințire nu-i făcută de noi, nu poate fi niciodată luată de la noi. Suntem ai Lui și dacă El a început-o în duhul nostru, o va sfârși și suflet și trup sută la sută, până în ziua LUi, căci noi dăm mâna de învoire Duhului și lucrăm împreună cu El la restaurarea sufletească și trupească. Amin!   

   Mulțumesc Tată! Ești Duh de odihnă, înțelepcine, pricepere, sfat, tărie, cunoștință și frică de Domnul. Aceste sunt duhuri vii care sunt de partea nostră pentru o viață de biruință pe pământ.

O confirmare a faptului că nasterea din nou a inceput in om de la Cincizecime, de la Pogorîrea Duhului Sfînt trimis de Domnul.
Adăugat în 01/10/2022 de ioanfilimon
Statistici
  • Vizualizări: 281
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni