Ungerea Duhului
Autor: Carmen Iene  |  Album: diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 04/02/2022
    12345678910 0/10 X

Ungerea Duhului Sfânt 

1 Ioan 2:20,27 

, , Dar voi a-ți primit ungerea din partea Celui Sfânt și știți orice lucru.” 

, , Cât despre voi, ungerea pe care a-ți primit-o de la El rămâne în voi și n-aveți trebuință să vă învețe cineva; ci, după cum ungerea Lui vă învață despre toate lucrurile și este adevărată, și nu este o minciună, rămâneți în El, după cum v-a învățat ea.” 

Ungerea Duhului o primește fiecare copil al lui Dumnezeu născut din noi. Defapt noi în momentul în care am crezut și ne-am pocăit am primit direct sursa ungerii, L-am primit pe El, Mângâietorul promis, Duhul Sfânt, am primit tot ce avem nevoie pentru călătoria vieții creștine care ne stă înainte. Când vine Duhul într-o persoană se schimbă totul, tu numai ești același care ai fost, tu ești primul care ști că s-a schimbat ceva. Ești o persoană nouă, într-o lume nouă, ești nou născut în Împărăția lui Dumnezeu, un bebeluș care vrei să cunoști totul în jurul tău, vrei să mănânci să crești, să ajungi ca cei la care privești acum și îi admiri pentru schimbarea din viața lor, ești mereu înfometat, însetat;

atât de gingaș și inocent, dar atât de prețios în ochii celor care Ți-au dat viață. Ei te privesc cu uimire, au planuri minunate cu privire la viața ta, au dat totul pentru tine. Tatăl și-a dat Fiul, Fiul și-a dat viața, iar Duhul Sfânt a părăsit Cerul pentru a veni în ajutorul tău și a fi cu tine, în tine, pentru tine. S-a micșorat într-atât încât să îți încapă în inimă. El demult timp te curtează, știe totul despre tine, te-a văzut de fiecare dată când ai păcătuit și nu ai făcut ceea ce trebuia în viață, dar a sperat pentru tine, a luptat pentru tine. El este acela care te-a convins de starea de păcat, și ți-a deschis ochii să vezi  mocirla în care te afli, și tu ai acceptat într-un final să-ți schimbi viața. Crezi că Cel care a început în tine să lucreze minunile lui Dumnezeu, nu va duce la bun sfârșit ceea ce a început. El sigur nu te va lăsa, nu te va părăsi, doar tu te poți împotrivi Lui. , doar tu poți opri dezvoltarea ta. Ungerea este viața lui Dumnezeu în tine, este o fântână cu apă abundentă, limpede, sățioasă, care te satură și te mulțumește. Tu trebuie să înveți să scoți apa aceasta minunată din fântâna care se află în interiorul tău. Samariteanca de la fântână, mirată că cineva se demite să vorbească cu o păcătoasă ca ea și-i mai  cere pe deasupra și să bea apă i-a zis lui Isus:

, , Doamne” i-a zis femeia, , n-ai cu ce să scoți apă, și fântâna este adâncă, de unde ai putea să ai dar această apă vie?

Ești Tu oare mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat fântâna aceasta, și a băut din ea el însuși și feciorii lui și vitele lui?” 

Isus i-a răspuns: , , Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete.

Dar oricui va bea din apa care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în El într-un izvor de apă, care va tâșni în viața veșnică.” 

Răspunsul despre fântâna Duhului Sfânt din interiorul fiecărui om care-L primește pe Isus în viața lui ca Domn și Mântuitor, ni L-a dat însuși dădătorul vieții veșnice. Aleluia!

Dumnezeu dă tuturor cu mână largă, fără excepții, i-a dat acestei femei care a avut cinci bărbați, i-a dat tâlharului de pe cruce, vameșului care și-a sărăcit frații, păcătoasei prinse în flagrant în adulter, trădătorului de Petru care s-a lepădat de EL, etc... dar întrebarea mea pentru tine este: , , Primești tu ceea ce ți se oferă? Crezi tu că Isus e Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru tine, pentru păcatele tale, răstignit pe cruce, a înviat a treia zi, S-a înnălțat la cer și stă la dreapta lui Dumnezeu? Dacă crezi și te pocăiești, ferice de tine că ai acces la apa vieții, primești ungerea care te învață tot ce trebuie să ști, să faci și să aplici până te întâlnești cu Regele tău pe care tocmai L-ai întronat în viața ta. Dacă nu crezi, El tot te mai așteaptă, dar nu îți poate garanta nimic cu privire la viitorul tău. Ai văzut că nu ți-am vorbit despre nici o religie, ci despre Isus, Cuvântul lui Dumnezeu, mai vorbim, pe curând!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 391
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.