O inimă curată
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/01/2022
    12345678910 0/10 X

 

                       O inimă curată

    

Ai auzit și tu atacul religiei: ”trebuie să ții poruncile, dacă nu, nici o șansă cu Dumnezeu” Și nimeni încă nu a reușit să țină poruncile pe pământ. Doar Isus a făcut-o, pentru noi. Să vedem ce zice Evanghelia despre reușita poruncii.”Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o ”inimă curată”, dintr-o conștiință bună și dintr-o credință neprefăcută.”

   Dex. explică inimă: organ principal care împinge sângele în vine și-l face să circule. Dacă această inimă fizică nu este curată, adică este încărcată de... circulația sângelui este împiedecată și ajungi la probleme.”Inima curată” care transmite, împinge Cuvântul lui Dumnezeu, Dragostea și toată roada Duhului din duhul nostru luminat de Duhul Sfânt, la suflet, la minte, sentimente și voință, este organul principal care face conecția între cele două: duh-suflet. Dacă inima nu este curată circulația este defectuoasă, anevoioasă, ori împiedecată și te întrebi, oare de ce creștinul acesta este așa, face lucrurile ciudat față de Evangheie și în urma lui rămâne o viață rușinoasă de multe ori, în care nu este Hristos? Cineva asemăna inima, cu locul unde altoiul unui pom este conectat cu rădăcina și tulpina. Dacă circulația rădăcină, tulpină și rămurică este bună, altoira a reușit și va fi rod. Dacă ”inima este curată” mintea va putea fi hrănită. Nimic nu va împiedeca circulația Cuvântului, Dragostei, Roadei Duhului, să facă conecția, duh—suflet. Mintea va fi umplută de Hristos și ce va curge din acel suflet, va fi tot Hristos și dacă inima este curată și conștiința acelui suflet este bună, credința neprefăcută va acționa cu putere și ceea ce credem și cerem vom avea. Curăția unei inimii o păstrăm prin sângele Domnului Isus. Oridecâte ori inima se întinează, sângele viu a lui Isus operează, curăță, spală și circulația este refăcută, căci Duhul Sfânt este prezent să împlinească în noi voia Domnului. Deci ținta poruncii este Dragostea, care vine dintr-o ”inimă curată”, dintr-o conștiință bună și o inimă neprefăcută.” Și acum câteva referințe Biblice pentru ”inima curată.”

   Matei 5:8.”Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu.”

   Luca 8:15.”Sămânța care a căzut pe pământ bun, sunt aceia care, după ce au auzit Cuvântul, îl țin într-o inimă bună și curată și fac roadă în răbdare.”

   Filipeni 4:7.”Și pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.”

   Evrei 3:12.”Luați seama fraților ca nimeni dintre voi, să nu aibă o inimă rea și necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu.”

   Evrei 10:22.”să ne apropiem cu o inimă curată, cu credință deplină, cu inimile stropite și curățite de o conștiință rea și cu trupul spălat cu o apă curată.”

   Iacov 4:8c~_."&~curățiți-vă inima oameni cu inima împărțită.”

   Iacov 3:14.”Dar dacă aveți în inima voastră un duh de ceartă și pizmă amară, să nu vă lăudați și să nu mințiți împotriva adevărului.”

   Mulțumesc Tată pentru sângele Tău viu care mai operează și astăzi în noi, albindu-ne și curățîndu-ne inimile. Vrem să fim atenți, foarte atenți la inima noastră, ca să o păstrăm curată. Dintr-o inimă curată, o conștiință bună și o credință neprefăcută, curge Dragostea, care Tu Tată vrei să o trăim, cum Tu ai trăit-o. Amin!


 

 




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 841
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni