Isus,Viață și Lumină
Autor: Carmen Iene  |  Album: Trezire spirituală  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Neftali_123 in 27/11/2021
    12345678910 0/10 X
  •       Isus, viată și lumină

(referinte biblice: Ioan 1:1-16, Luca 1:30-33,35, 37, Coloseni 1.16, Psalmul 139:15-17, Matei 6:23b, Efeseni 1:4, Ioan 3:16,1 Petru 2:9, Osea 2:23, Geneza 1:26-28, Geneza 2:15-24, Geneza 3:1-6, Geneza 3:15-20, Matei 5:14-16, Romani 5:17-18,1 Corinteni 15:54,2 Corinteni 5:5-8, Ioan 14:6, Romani 10.9-10)

 

      Isus este Cuvântul, și rolul său este de a-l descoperi pe Tatăl. Așa cum Ei de la început sunt într-o relatie personală, intimă, ar trebui să fim și noi conectați în intimitate cu Dumnezeul nostru.

     Prin Cuvânt(FiuL, Isus) au fost făcute toate, El este Lumina care dă viață, insuflă viață. În întreaga creație  a lui Dumnezeu ar trebui să-L vedem pe Isus, deoarece în El este viața, amprenta Lui se vede în tot universul creat de Tatăl. Oamenii în general nu știu acest lucru, însă tocmai viața lor este principalul martor care mărturisește despre Isus. Încă de la concepere, sămânța zămislită în care este deja viață poartă semnătura lui Dumnezeu. Oamenii când se nasc au Lumina în ei, deoarece au viață în ei, sunt vii! Isus luminează pe orice om  care vine în lume, fără nici o excepție. Noi ne naștem cu Lumina în noi, în duhul nostru, dar Ea nu poate să lumineze dacă este blocată, acoperită.

. . IN EL ERA VIAȚA ȘI VIAȚA ERA LUMINA OAMENILOR,”

Un copil se poate naște într-o familie care cunoaște pe Dumnezeu, îL urmează pe Fiul și Lumina din acest copil își face ușor loc în exterior să lumineze, acest copil este infuzat continuu de prezența Duhului Sfânt și poate ajunge să fie născut din nou din fragedă copillărie, Alt copil se naște într-o familie care nu stie de  Isus, nu cunoaște pe Tatăl, și căile lui Dumnezeu, nu este îndrumat de părinți, bunici, apoi de educatorii de la gradiniță, de învățătorii de la scoală nici atât, și tot așa, acești copii chiar dacă  cresc și ajung maturi, se dezvoltă intelectual, se integrează perfect în societate, însă din punct de vedere spiritual se află în întuneric. Dacă acești oameni nu au putut să primească mărturia lui Isus prin familie, educație, societate, etc... au totuși șanse mari să audă Adevărul prin trimișii lui Dumnezeu, martorii Lui, mesagerii Lui care vor fi plasați strategic de Tatăl din ceruri în călătoria lor pe acest pământ. Aceștia vor expune Adevărul, vor mărturisi despre Tatăl care Si-a dat singurul Său Fiu pentru ei, vor vor umbla în plinătatea Duhului Sfânt și vor avea un impact în viața lor. De aceea este nevoie ca aceia care cunosc pe Dumnezeul lor să-L mărturisească pretutindeni, ca oamenii să înțeleagă Lumina și să creadă în Isus. Când oamenii cred sincer, sunt autorizați deja să devină copiii lui Dumnezeu, fără nici o intervenție umană, ci din Duhul Sfânt care dă la o parte tot întunericul să poată străluci Lumina. Aleluia,

, , DAR TUTUROR CE L-AU PRIMIT, ADICĂ CELOR CE CRED ÎN NUMELE LUI LE-A DAT DREPTUL SĂ SE FACĂ COPII AI LUI DUMNEZEU;”

Slavă lui Dumnezeu pentru cel mai mare miracol existent. Isus a fost zămislit în pântecele Mariei fără ajutorul unui bărbat, ci din Dumnezeu, la fel și noi putem să fim pântece (utere) pentru viitorii copii de Dumnezeu, Duhul Sfânt va face miracolul nașterii din nou pentru aceia care vor crede  mărturisirea noastră.

        Dumnezeu a creat oamenii pentru Sine, De la început a avut ideea de familie, așa cum Ei sunt interconectați, (Tatăl, Fiul și Duhul), idem să fie și Trinitatea cu omul. Familia este prima instituție înființată de Dumnezeu menită să fie o oază de armonie, pace și prosperitate, care să aibe toate condițiile de a perpetua un popor, doar aL Lui Dumnezeu, să slujească scopurilor Lui, și să guverneze împreună. Dorința Tatălui a fost de la început să  spună: , , Tu ești poporul meu, iar ei să răspundă: , , Dumnezeul meu! „

   Dumnezeu a creat omul din țărână și i-a suflat în nări suflare de viață, L-a infuzat cu Lumină și a devenit un suflet viu. Dumnezeu L-a pus pe om în grădină să o păzească și să o lucreze. L-a investit cu autoritate, l-a înzestrat cu o inteligență sclipitoare, încât a pus corect denumirea tuturor animalelor și chiar pe ajutorul său, darul Lui Dumnezeu creat din coasta lui a denumit-o  femeie. Adam nu a spus pisicii că e câine, nici leului că e iepure, ci fiecare după ce a fost examinat minuțios, și-a primit perfect numele. Dumnezeu nu a avut ce să corecteze după el, munca lui Adam era conform așteptărilor lui Dumnezeu.

   Însă  primul cuplu eșuează la testul ascultării, alegând să asculte șarpele, creația mai mult decât de Dumnezeu Creatorul. Pe Dumnezeu nu-L surprinde acest lucru și profețește planul pe care l-a creat înainte de veșnicii. Chiar vrăjmașului, șarpelui cel vechi Satana ÎI spune că va fi înfrânt total de Cineva care se va naște din femeie, un Răscumpărător. Va exista o luptă între urmașii Evei (sămânța Evei)si slujitorii celui rău, (sămânța șarpelui)care vor înțepa și ispiti mereu pe oameni. Da, chiar Dumnezeu a fost primul mesager al Evangheliei, veștii bune de răscumpărare a păcatului, în mijlocul unui blestem rostit peste șarpe era o mare binecuvântare pentru omenire. Aleluia!

    Adam a auzit și a crezut Evanghelia din Eden și  i-a pus numele nevestei lui Eva, adică viață, mama tuturor celor vii. Doar cineva care a înțeles mesajul lui Dumnezeu și l-a primit în inima lui, poate să emane și să declare viață! Adam nu și-a numit femeia, , Respingere”„, sau, , Depresie”, sau, , Vinovată”, ci, , Viață”, , Speranță”. Primii păcătoși au fost și primii care au crezut! Dumnezeu nu a creat omul să-L arunce în iad, la prima greșeală (expresii precum: , , ești pierdut, terminat”sunt minciunile diavolului, nu caracterul Lui Dumnezeu). Într-adevăr au suferit consecințele păcatului, tot ceea ce a rostit Dumnezeu s-a întâmplat, dar planul Lui a fost salvarea prin Evanghelie. Lumina din oameni când este descoperită naște viață, crește, se înmulțește, și domnește în viață, stăpânește chiar și peste moarte, da, trupul acesta va trece, dar va fi răscumpărat la venirea Domnului nostru Isus, sau va fi direct transformat în trup de glorie dacă vom prinde în viață venirea Lui. și vom fi pururi împreună cu Isus. Aceasta este Calea trasată de  Tatăl, . Adevărul revelat prin Fiul și Viața născută din Duhul Sfânt.

, , Căci prin credința din inimă se capătă neprihanirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, după cum zice Scriptura: , , Oricine crede în El nu va fi dat de rușine.”

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 479
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni