Credință, preț, dreptate
Autor: Maria Nechita  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 11/04/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

Credința, prețul, dreptatea

 

   2 Petru 1:1.”Simon Petru, rob și apostol al lui Isus Hristos, către cei ce au căpătat o credință de același preț cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos.”

 

   CREDINȚA de același preț  -Pavel vorbea celor ce căpătaseră o credință de același preț cu a lor, prin dreptatea lui Dumnezeu. Credința lui Petru era credința primilor creștini, întemeiată pe Evanghelia lui Hristos, întemeiată pe autenticitate. Credința aceasta nu se întemeiază pe nici o religie, tradiție, obicei, forme, reguli, ci, pe HRISTOS. Credința de același preț cu a primilor creștini, nu se moștenește din tată-n fiu, ci fiecare trebuie să AUDĂ Evanghelia, cu urechile și inima lui.

 

   Romani 10:17.”Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.”Romani 12:3b~_."& ~ci să aibă simțiri  cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credință, pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia.” Romani 1:16-17.”Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care CREDE~& ,"& ~deoarece în ea este descoperită o neprihănire  pe care o dă Dumnezeu prin credință și care duce la credință, după cum este scris: ”cel neprihănit va trăi prin credință.”

 

   PREȚUL acestei credințe. Acest preț nu poate fi rostit în cuvinte, dar poate fi înțeles în duh, atunci când te-ai născut din nou și când realizezi transformarea făcută de Duhul Lui în tine. Atunci știi, că știi, că știi, iar bucuria este extravagantă, duh, suflet și trup. Prețul a fost, este și va fi Isus Hristos, crucea, moartea, învierea, înălțarea Lui și așezarea Lui la dreapta Tatălui, în cer ca reprezentant al celor născuți din El. Prețul nu este binele, bunătatea și faptele mele, ci Hristos. Asta-i bucurie de nedescris, siguranța mântuirii tale și a mele.

 

   Ioan 3:16.”Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că ”a dat ” (prețul)  pe singurul Lui Fiu, penntru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” Te întreb, vezi aici fapte și reguli?

 

   DREPTATEA lui Dumnezeu a fost împlinită ”în Hristos”, la cruce, pentru blestemul care l-a atras omul asupra lui, în Eden, care Îl obliga pe Dumnezeu să-și respecte cuvântul. Omul singur putea plăti ”prețul”, păcatului lui, de aceea Isus S-a întrupat, devenind OM. În Lege păcatul era plătit de omul descoperit vinovat, pe loc. Un singur exemplu: Numeri 15:32-36.”Când erau copii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strângând lemne în ziua sabatului. Cei cel găsiseră strângând lemne, l-au adus la Moise, la Aron și la toată adunarea. Domnul a zis lui Moise: ”Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără.”Toată adunarea l-a ucis cu pietre. Dar ”Omul” Isus a plătit pentru păcatul lumii întregi, dreptatea a fost împlinită, în Hristos la cruce iar vremea în care noi trăim este HARUL lui Hristos. Că va veni vremea ca cel ce nu ascultă de Dumnezeu și Evanghelia Lui, să plătească prețul păcatului  lui, da va veni. Acum cine dă nenorociri este cel rău, care nu știe să facă nimic bun. Dumnezeu astăzi nu dă rău la nimeni, este vremea când stă la ușă și bate. Poate cineva Îl va auzi. Dacă va deschide ușa inimii lui, El va fi Dumnezeul și Mântuitorul lui personal. Pentru ziua Harului,”dreptatea” a fost rezolvată ”în Hristos”. Pentru ziua mâniei Lui care va veni pe pământ, Romani 2:5-11 citește te rog, pag. Biblie 1095. Să fim înțelepți! Azi avem ocazia să ne rezolvăm VEȘNICIA, începând de aici și acum. Așa este CREDINȚA de acelșai preț cu a lui Petru și a primilor creștini. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 492
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni