Suntem tari, suntem datori
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 29/02/2020
    12345678910 0/10 X

 

             Suntem tari, suntem datori

   Romani 15:1-3.”Noi, care suntem tari, suntem datori să răbdăm slăbiciunile celor slabi și să nu ne plăcem nouă înșine. Fiecare din noi să placă aproapelui, în ce este bine, în vederea zidirii altora. Căci și Hristos nu Și-a plăcut Lui însuși; ci, după cum este scris: ”Ocările celor ce Te ocărăsc pe Tine, au căzut peste Mine.”

   Cine sunt acești: ”Noi  care suntem TARI ”? Sigur sunt cei născuți din nou și care s-au maturizat în credință și nu sunt tot copii la minte. Sunt cei ce pot duce în desăvârșire pe alți copii născuți din nou, care la rândul lor să poată face acelați lucru, pentru alții...

  Acel om TARE este îndrăgostit de Hristos, relația lui cu El este autentică, este LIBER, sinele lui este adus la tăcere și el a murit, acum trăiește Hristos. Este interesat de părerea lui Hristos despre el și nu vrea să iasă în evidență el, ci Hristos. Face binele necondiționat, fără motivații greșite. De ce toate aceste? A înțeles HARUL și DRAGOSTEA necondiționată a lui Dumnezeu, oferite în Isus, la cruce. Acest om TARE știe să-și confrunte singur temerile, să oprească stresul, să vindece boala, să tacă și să vorbească la timp, să alunge intimidarea și să aleagă bucuria Domnului, în orice situație. Acest om TARE nu-și place lui însuși, ci caută să placă aproapelui, nu pentru o slavă deșartă, ci pentru zidirea altora în Hristos. Mai jos un text care prinde foarte frumos imaginea unuii ”om TARE” ( de Pastor Lidia Mihăilescu )

   ”Dacă simți oriunde ai fi o puternică dorință de a te retrage singur, pentru a vedea Fața Lui, atunci ești iremediabil îndrăgostit de Isus! Atunci treci prin viață liber de părerea oamenilor și de dorința de imagine. Atunci dăruiești fără să aștepți mulțumiri și mergi mai departe motivat de dragostea LUI. Atunci înțelegi că a iubi e un har pe care Tatăl ți-l oferă. Îți confrunți temerile, Îți ștergi singur lacrima și porți pe chip zâmbetul cerului. Ești un învingător; ți-ai legat pentru totdeauna reputația de Numele lui Isus!”

   Un asemenea om TARE poate să poarte slăbiciunile celor slabi, în așa fel și cu așa înțelepciune, ca omul slab să-și dorească o asemenea TĂRIE pentru el și să vrea să fie învățat cum poate și el ajunge să aibă caracterul lui Hristos, din omul TARE, slujitorul lui Hristos. Răbdând slăbiciunile celui slab, omul TARE știe să-l ducă pe cel slab, să vadă dragostea lui Hristos în el și să-i placă să călătorească cu un om TARE, să-l iubească, să-l respecte și să-i placă de el, în toate lucrurile și întreg Trupul lui Hristos să se zidească, în dragoste. Căci și Hristos nu Și-a plăcut Lui însuși la cruce, ci a luat asupra LUI neputințele (slăbiciunile) noastre și a purtat bolile noastre. TĂRIA LUI, când purta pedeapsa noastră ne-a dat nouă pacea și eliberarea de păcat, boală, dependențe. Așa că, dacă credem că suntem TARI, să purtăm slăbiciunile celor slabi, până când și ei vor fi ajunși TARI…. Am un exemplu care l-am văzut, în Biserica unde am crescut. Într-o duminecă s-a botezat un om. Peste săptămână omul fiind alcolic înainte, cineva l-a văzut cu paharul iar. A ajuns la comitet dumineca viitoare și oamneii din comitet așa au fost de TARI cu slăbiciunile lui, că l-au spălat așa bine, de a ieșit cel slab dintre cei TARI și s-a dus pentru totdeauna din Biserică, bineânțeles nici nu putea să stea între oamenii cei tari, un slăbănog. Atunci am văzut bine așa, dar când am înțeles lucrurile cum le vede Hristos, mi-a părut rău și încă mă doare asta. Poate omul nu a fost nici născut din nou, dar dacă cei TARI îl ajutau să cunoască pe Domnul și Cuvântul LUI, omul putea fi reabilitat și salvat și acolo era și o familie care putea fi salvată. Dar? Sunt în Biserică oameni cu slăbiciuni, pentru care merită să lupte cei TARI, să-i ajute, să ridice sarcini de peste ei, să nu le rănească conștiința lor slabă, să nu-i judece, să nu-i osândească, ci să-i iubească, cum și pe ei, pe cei TARI i-a iubit Hristos. DRAGOSTEA din 1 Corinteni 13 caracterizează omul TARE. Această dragoste nu se învață cu mintea rațională, ci o dobândești prin trăire, lepădare de sine, răbdare și înnoirea minții încontinu, cu Cuvântul Evangheliei Harului lui Isus Hristos. Tată doresc ca Biserica Ta să fie formată din oameni TARI, care pot și știu să formeze și alți oameni TARI, în continuare. Asta este datoria noastră Tată, să iubim semeni noștri și să nu ne plăcem nouă, ci altora, în vederea zidiri lor. AMIN!


 




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 468
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni