Rugăciune și relație
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 23/10/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

   Matei 6:6a.”Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns.”

    Domnul Isus încerca să-și aducă ucenicii, la rugăciuni reale, sincere, izvorâte din duh și adevăr, făcând fără valoare rugăciunile fariseiste, învățate, aranjate după tipare omenești și sufletești. Oaa. . ! de trei ori pe zi, se roagă! alți: 2 ore, alți 6 ore... , alți în odăiță, dar cât să stau? disciplinează-te, cât de mult poți, dar... roagă-te! E bine și nu sunt împotriva acestor discipline de rugăciune, am trecut prin ele, eram sinceră și-L căutam pe Domnul cu disperare și nu puteam ajunge să cred că m-am rugat bine și destul, deși aveam timpul meu de rugăciune bine stabilit. El m-a cunoscut, pentru că vede în ascuns, ceea ce, nici eu nu vedeam. Când a sosit însă ziua să înțeleg, Ioan 14:23.

   ”... Isus a zis: ”Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu și Tatăl Meu îl va iubi. NOI (trinitatea) vom veni la el și vom locui împreună cu el.”

   Sunt aici tipare, reguli, așa da, așa nu? Nici vorbă! Este relație, cu EL. Este aici rugăciune? Sigur că este. Când păzești Cuvântul LUI,”rugăciunea și relația” sunt autentice. Atunci am înțeles identitatea mea de ”fică a LUI”. Am un duh în care locuiește El, am un suflet și locuiesc într-un trup, care este Templul Duhului Sfânt. Am închis ușa după mine și am zis: ”Până aici, de azi înainte, nu mai vreau reguli, tipare, vreau libertate, vreau relație cu Dumnezeu, iar viața mea de rugăciune s-a schimbat total, rugăciunea mea nu mai este un monolog, ci un dialog. Dacă Îl întreb îmi răspunde și dacă îmi vorbește, Îl ascult și Îl iubesc. EL este pe primul loc în viața mea, iar rugăciunile mele izvorăsc din El, pentru că am început să-I descopăr DRAGOSTEA LUI extravagantă, cu care îmbrățișază pe oricine, care vine la El și dorește să intre într-o relație cu El, prin credință, ca să fim biruitori și să creștem! Rugăciunile dintr-o relație autentică cu Dumnezeu, sunt rugăciuni puternice și reale. Închinarea este ceea cu care intri în rugăciune, lăudându-L pe Domnul domnilor care ne-a salvat viața și spiritual și fizic, după care aduci cererea înaintea LUI, crezând că atunci când ceri ai lucrul cerut. Rugăciunea nu înseamnă cerșetorie, căutând să-l înduplecăm pe Dumnezeu să ne dea... . Rugăciunea înseamnă CREDINȚĂ că am primit ce am dorit și apoi un timp de mulțumire și laudă Celui care este și va fi TOTUL pentru noi,”fiii” Săi. Pentrucă cerul este deschis pentru noi, de la cruce, rugăciunea deschide mintea și inima noastră, umplându-ne de pace, de bucurie, de credință și pasiune pentru a merge înainte biruitori în Hristos, liberi de eul nostru și purtându-ne crucea în urma Domnului Isus, pentruca să facem țara noastră cu putință de locuit, ducând Împărăția LUI la toți oamenii și astfel mulți fii să vină la slavă. Rugăciunea din relație este o armă pentru a cuceri noi teritorii personale, familiale, pentru formarea unei Biserici puternice, care să impacteze totul în jur, cu gloria Tatălui nostru și a Împărăției LUI. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 336
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni