Roada vs. roadele
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 14/07/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

 

   ROADA Duhului.

   Galateni 5:16a și 22.”Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul …. Roada Duhului, dimpotrivă este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.”

    ROADELE firii pământești.

   Galateni 5:19.”Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: precurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neânțelegerile, desbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.”

   Rădăcina ROADEI Duhului este Dumnezeu.

   Rădăcina ROADELOR firii este cel rău, satan.

   Fiecare om are una din aceste roade, în amândouă nu poate fi, fiindcă ROADA Duhului nu este de la OM, ci este rodită de  Duhul în momentul în care omul a crezut lucrarea de la cruce și beneficiile ei, realizată de Domnul Isus. Roada Duhului este ”UNA”, manifestată în toate lucrurile care poate să umple un credincios născut din nou, dragostea, bucuria, pacea, …. Când această ROADĂ rodită de Duhul în duhul omului, ajunge înțeleasă de sufletul omului (mintea, sentimentele și voința) viața acelui om se schimbă radical și sufletește și chiar și trupește. Duhul Sfânt și-a stabilit reședința în acel om născut din nou, în Hristos. Împotriva acestui om nu există lege, nici tradiție, nici obiceiurile oamenilor,  pentru că el are Cuvântul lui Dumnezeu, revelat de Duhul Sfânt, în toate ramurile vieții lui. Mai sunt un fel de oameni care nu fac diferența între aceste lucruri, se silesc să facă  Roada Duhului, dar roadele firii sunt acolo, dacă nu este una, este cealaltă și este o viață confuză, fără nici o speranță și siguranță. Ei nu pot înțelege că ROADA Duhului este a LUI și nu a omului. Rădăcina ROADEI Duhului este Dumnezeu și natura/ firea omului născut din nou este tot din EL, natura LUI, care nu are cum să rodească, roada firii pământești, așa cum nici omul cu natura veche din Adam, nu poate să rodească roada Duhului, ci trebuie să se nască din nou, din apa care este Cuvântul lui Dumnezeu, care trebuie să-l audă, să-l creadă, iar Duhul Sfânt schimbă natura omului, făcându-l un om nou, în Hristos. Când ROADA Duhului a umplut inima unui om, Hristos îl numește „fiu” de Dumnezeu și poate cu toată încrederea să-L strige, să-L cheme pe Dumnezeu TATĂ și să-L roage ca pe Tatăl său, având siguranța că s-a născut din EL, prin Duhul LUI, în moartea și învierea Domnului Isus, la cruce. Acum să ne judecăm bine în care categorie ne aflăm. Dacă avem ROADA Duhului, nu mai poți suferi în viața ta ROADELE firii, nu poți! Mintea ta schimbată și înnoită cu Cuvântul este împotriva acestor lucruri izvorâte din firea pământescă, din cel rău, și unde-i ceartă nu poți sta, unde-i mânie și invidie, și ură și neînțelegeri, ori altele din ROADELE firii, te sufocă și cu orice preț fugi și îți salvezi viața, căutând părtășii cu oameni între care să te poți dezvolta și crește, în credință, în cunoaștere, în relație și părtășie cu Dumnezeu și cu cei din jur, și unde ROADA Duhului să fie autentică, pentru gloria lui Dumnezeu, extinderea Împărăției LUI, și mântuirea oamenilor născuți în păcat. Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt!

Da, pentru un creştin este foarte important să ştie, să discearnă, să facă diferenţa aceasta; mulţumiri de explicaţia clară, sora.
Adăugat în 16/07/2018 de floridinmaracineni
Fiți binecuvântată sora Florica !
Adăugat în 30/07/2018 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 680
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni