Credință și risc
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de Maria18 in 27/05/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

                                      

    Credința adevărată întodeauna este cu risc. Riscul nu este că nu se va întâmpla să am ceea ce cer, ci riscul este că atunci când ceri, ai lucrul cerut. Întotdeauna credința pusă în acțiune este și un risc pe care ni-l asumăm, iar atunci când ne punem mâinile peste un bolnav, riscul este că bolnavul se vindecă. Credința  lui Isus întotdeauna are riscul biruinței asigurat și mai mult credința aceasta este în ascensiune și te duce pe tărâmuri de slavă, unde Isus poate să te folosească pentru gloria Lui, în lucruri din ce în ce mai mari, care sunt cu neputință fără credința adevărată, credință mare.

    Femeia cananeeancă care merge la Isus pentru fiica ei muncită de un drac, credea că doar Isus poate să-i rezolve situația și nu se lasă intimidată de nimic ci riscă, și riscul a fost că fiica ei s-a vindecat chiar în ceasul acela, datorită credinței ei nestrămutate în Domnul Isus.

    Femeia cu scurgere de sânge, credea că atunci când se va atinge de haina Domnului Isus, ea va fi vindecată și așa a fost. Dacă ea avea o credință falsă riscul ei putea fi moartea, fiindcă o femeie bolnavă ca ea, nu avea voie după Lege să iasă în societate, însă riscul credinței ei autentice a fost că,  izvorul sângelui din ea a secat și a fost vindecată.

   Suntem chemați la o astfel de credință și risc, în lumea în care trăim, fiindcă cel rău a reușit să jefuiască de credință și putere copiii lui Dumnezeu, falsificând  și credința lui Isus și puterea Duhului Sfânt, așezându-ne pe toți pe același calapod cu lumea: ”Dumnezeu ne dă boala și trebuie să o purtăm.” Nu este adevărat!! Domnul Isus zice:

Marcu 16:18c. ”își vor pune mâinile peste bolnavi și bolnavii se vor însănătoșa.”

   Deci, putem să începem să ne folosim credința în Numele Domnului Isus, mai întâi pentru noi personal, apoi pentru cei din jurul nostru care suferă și au nevoie de Domnul, care astăzi lucrează pe pământ prin noi, Trupul Lui și riscul credinței va fi acela că ne vom vedea pe noi vindecați și biruitori dar, și pe alții.

 

   Doamne Dumnezeule, Îți mulțumim pentru aceste vremuri de HAR în care trăim, să vedem vindecarea pe care Domnul Isus a rezolvat-o la cruce, cum se manifestă pe tărâmul fizic peste noi și printre noi. Mulțumim  frumos!!!

Cred că în textul tău sora, cuvântul RISC are înţelesul de a îndrăzni, a cuteza, a se încumeta etc, fiindcă o credinţă mare este sprijinită de pilonii unei îndrăzneli deja aşezaţi de Cineva în Care noi, ca şi oameni ne putem încrede fără şovăire. Trebuie să recunoaştem însă că de multe ori pentru noi aceşti piloni ne apar ca ceva fără stabilitate, fără siguranţă... Credinţa în vindecare prin rugăciune, prin punerea mâinilor, este într-adevăr pentru mulţi dintre noi ceva nesigur deoarece nu îndrăznim să cerem fie din pricina cugetului, fie în urma plecării urechii spre unele mărturii mai puţin întăritoare, fie luând în considerare mărturia ap.Pavel legată de ţepuşul din coastă... Personal, mărturisesc căci ori de câte ori am fost pe pat de suferinţă, până în prezent, Domnul m-a ridicat prin mila Sa cea mare în urma umilelor mele rugăciuni sau ale celor cărora le-am cerut sprijinul. De asemeni, şi rugăciunile pentru cei bolnavi din familia mea au avut răspuns favorabil cu îndurarea Domnului. Am practicat şi practic rugăciunea cu punerea mâinilor peste membrii familiei mele, soţ, copii, nepoţi unde Duhul Sfânt mijloceşte cu mare dragoste convinsă fiind că un rol deosebit îl au dragostea mea pentru ei, durerea pe care o simt împreună cu ei, sinceritatea de a-i vedea eliberaţi şi credinţa căci Domnul poate totul şi doreşte ca si mine să-i vadă vindecaţi. Cu tristeţe o spun căci în biserici se practică din ce în ce mai rar rugăciunea cu punerea mâinilor din mai multe motive... E important să cunoastem şi cauzele bolilor, ale neputinţelor, ale suferinţelor, desigur. Acesta e un subiect din fericire, mult adus înaintea poporului creştin de către fraţii predicatori. Da, trăim vremuri de har în care minunile vindecărilor sunt încă prezente! Să dăm slavă Domnului! Fii binecuvântată sora Maria.
Adăugat în 27/05/2017 de floridinmaracineni
Da, întotdeauna există un risc pt că totul se face după credința pe care o ai și te poți întâlni oricând cu ceia ce este înlăuntrul tău sau cu ceia este în văzduh și credința vie te angajează necontenit la luptă; luptă cu tine însuți, cu firea și ego-ul tău sau cu puterile și duhurile răutății...
Biruința, da, îți este asigurată dar tu trebuie să-ți faci partea prin credință, adică să riști aruncându-te în luptă, adică spre ce îți este pus înainte fără să te mai uiți înapoi, fără să-ți pui câtuși de puțin problema nereușitei, fără să te lași ispitit... Să crezi împotriva oricărei deznădejdi, împotriva oricăror obstacole.... Să crezi și să acționezi constant și fără șovăială, în orice circumstanțe, prin credință și nu vei fi dat de rușine!
Adăugat în 27/05/2017 de Ioanhapca
Știți ce zice Domnul Isus, dacă nu veți primi Împărăția ca niște copilași, cu nici un chip.... De ce ne trebuie atâtea cercetări care nu le cere Domnul într-un caz de boală și nu putem crede așa cum zice, El, mergeți și vindecați pe toți cei apăsați de diavol și mai zice ,EU voi fi cu voi până la sfârșitul veac.
Am fost învățați de cei mai mari ai noștri că nu-i întotdeauna voia LUI să vindece și asta ca să iasă ei bine dacă nu se întâmplă. Și ce dacă nu s-ar întâmpla cu uni, de ce?? dar de ce se întâmplă cu alți??
Așa că este vremea când apele se liniștesc și cei ce-și pun mâinile peste bolnavi se duc înainte și oameni se vindecă, se bucură și Numele Domnului este lăudat. Eu am plâns destul pentru că știam că nu-i voia Dlui să se vindece toți și dacă nu vrea și pe mine... Nu înseamnă că am fost mai umilă că am plâns de mila mea, ci nu am știut cine sunt în Hristos și că El vrea să vind. pe oricine vine la El. Când vb. cu cineva , nu vb. de Domnul ci de doctori și medicamente. Acum știu că eu sunt în lume dar nu sunt DIN lume pt. că Hristos ne-a dat biruință la cruce asupra puteri celui rău și nu mă las mințită de cel rău, fiind că știu cine sunt în Hristos.
Adăugat în 27/05/2017 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 983
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni