Credință și risc
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Meditație

                                      

    Credința adevărată întodeauna este cu risc. Riscul nu este că nu se va întâmpla să am ceea ce cer, ci riscul este că atunci când ceri, ai lucrul cerut. Întotdeauna credința pusă în acțiune este și un risc pe care ni-l asumăm, iar atunci când ne punem mâinile peste un bolnav, riscul este că bolnavul se vindecă. Credința  lui Isus întotdeauna are riscul biruinței asigurat și mai mult credința aceasta este în ascensiune și te duce pe tărâmuri de slavă, unde Isus poate să te folosească pentru gloria Lui, în lucruri din ce în ce mai mari, care sunt cu neputință fără credința adevărată, credință mare.

    Femeia cananeeancă care merge la Isus pentru fiica ei muncită de un drac, credea că doar Isus poate să-i rezolve situația și nu se lasă intimidată de nimic ci riscă, și riscul a fost că fiica ei s-a vindecat chiar în ceasul acela, datorită credinței ei nestrămutate în Domnul Isus.

    Femeia cu scurgere de sânge, credea că atunci când se va atinge de haina Domnului Isus, ea va fi vindecată și așa a fost. Dacă ea avea o credință falsă riscul ei putea fi moartea, fiindcă o femeie bolnavă ca ea, nu avea voie după Lege să iasă în societate, însă riscul credinței ei autentice a fost că,  izvorul sângelui din ea a secat și a fost vindecată.

   Suntem chemați la o astfel de credință și risc, în lumea în care trăim, fiindcă cel rău a reușit să jefuiască de credință și putere copiii lui Dumnezeu, falsificând  și credința lui Isus și puterea Duhului Sfânt, așezându-ne pe toți pe același calapod cu lumea: ”Dumnezeu ne dă boala și trebuie să o purtăm.” Nu este adevărat!! Domnul Isus zice:

Marcu 16:18c. ”își vor pune mâinile peste bolnavi și bolnavii se vor însănătoșa.”

   Deci, putem să începem să ne folosim credința în Numele Domnului Isus, mai întâi pentru noi personal, apoi pentru cei din jurul nostru care suferă și au nevoie de Domnul, care astăzi lucrează pe pământ prin noi, Trupul Lui și riscul credinței va fi acela că ne vom vedea pe noi vindecați și biruitori dar, și pe alții.

 

   Doamne Dumnezeule, Îți mulțumim pentru aceste vremuri de HAR în care trăim, să vedem vindecarea pe care Domnul Isus a rezolvat-o la cruce, cum se manifestă pe tărâmul fizic peste noi și printre noi. Mulțumim  frumos!!!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/164153/credinta-si-risc