Neprihănirea cui??
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 23/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                         

Două feluri de neprihănire.

1. Neprihănirea Domnului Isus, primită prin credință.

2. Neprihănirea fariseică și personală, primită din religie.

   Oooo, câtă pace, bucurie și împlinire aduce NEPRIHĂNIREA lui Isus, în viața noastră, atunci când ajungem să înțelegem aceasta. Nesiguranța, necredința și comfuzia dispar, în momentul când începi să crezi Evanghelia, Vestea Bună a lucrării Domnului Isus de la cruce, deoarece în ea este descoperită  această neprihănire, pe care o dă Dumnezeu, prin credință și care nu se oprește aici, ci duce mai departe la credință și la credință, până când ajungi, să trăiești prin credință, când și sufletul nostru se înnoiește și se lasă călăuzit de duh, prin Duhul Lui, când mintea nu mai ascultă de șoapta trupului, care mai înainte îl direcționa prin cele cinci simțuri ale lui, și nu are decât să se supună și el neprihănirii lui Dumnezeu, prin călăuzirea Duhului Sfânt. Este minunat și nu reziști să nu strigi; Lăudat să fi Tu Doamne, Tată, pentru Harul și Darul neprihăniri, care a turnat viață din belșug în noi. În felul acesta se împlinește:

   2 Corint. 3:18.”Noi toți privim cu fața descoperită ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al LUI, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.”

   Cine face schimbarea în noi? ? Duhul Domnului, atunci când cade jos fariseismul și neprihănirea personală de pe noi, prin moarte, împreună cu Hristos și are loc învierea unei făpturi noi, neprihănite, în Hristos. Biruințele sunt salturi când Duhul Sfânt, ne crește în același chip a Lui, din slavă în slavă. Atunci nu mai este nevoie de ciobani în jurul turmei, cu bâte și toiege, este de ajuns Păstorul cel bun care știe să îngrijască de oile Lui și care a rânduit pentru desăvârșire oilor slujitori competenți.

   ”Dacă ați murit împreună cu Hristos, față de învățăturile începătoare ale lumii, de ce ca și cum ați trăi în lume, vă supune-ți la porunci ca acestea: ”Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru! !” Toate aceste lucruri, care pier odată cu întrebuințarea lor și sunt întemeiate pe porunci omenesti, au, în adevăr, o  înfățișare de înțelepciune, într-o închinare voită, o smerenie și asprime față de trup, dar nu sunt de nici un preț împotriva gâdilări firii pământești.”  Colos. 2:20-23.

   Neprihănirea fariseică, personală, întodeauna face și luptă ca să fie. În schimb neprihănirea Domnului Isus, luptă și face pentru ceea ce este în Hristos. În Hristos nu pot fi călcate poruncile LUI, ci respectate, iubite și împlinite, cu credincioșie.  

   Mulțumim Tată, pentru Domnul Isus și neprihănirea Lui, dată nouă în schimbul nelegiuiri noastre. Mulțumim că marea uitări, le-a acoperit, în sângele Tău și nu-ȚI mai amintești de ele. Mulțumim Duhule Sfânt că ne descoperi mereu dragostea Tatălui și harul Domnului Isus. Te iubim Duhule Sfânt că ai acceptat să locuiești aici pe pământ, în trupul nostru și să fii cu noi. Mulțumim mult! ! !

 

Așa este, fiecare religie oferă o neprihănire și fariseii aveau o neprihănire...dar adevărata neprihănire vine prin Isus Hristos atunci când ești îngropat împreună cu El și ai murit față de păcat și apoi ai înviat împreună cu El la o viață nouă, liber față de păcat, viu pt Dumnezeu și numai trăiești tu pt tine, ci Hristos trăiește în tine pt slava lui Dumnezeu.
Adăugat în 24/02/2017 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 773
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni