Duhul Sfânt ori noi ?!!
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Meditație
Resursa adaugata de Maria18 in 10/03/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

    Lucrările Duhului Sfânt ori lucrările noastre??

1 Corinteni 6:19-20. "Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi şi pe care L- aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sânteţi ai voştri?? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sânt ale lui Dumnezeu."

   Ani de zile să trăieşti în Biserică şi să nu primeşti o învăţătură corectă despre Duhul Sfânt, este mare o pierdere. Să nu ştii că ai fost născut din nou, să nu ştii cine eşti în urma acestei minunate experienţe, să nu ştii ce face Duhul Sfânt, ce vrea, ce nu vrea să faci tu, când şi cum să faci... este jalnic. Să crezi că Duhul Sfânt este doar o putere, care se vede atunci când cineva vorbeşte într-o altă limbă, ori proroceşte şi să auzi expresii: "O, este plin de Duhul Sfânt." Bisericile s-au umplut de oameni născuţi  şi nenăscuţi din nou, care doar şi-au schimbat religia şi au respectat alte reguli de viaţă, dar care nu au fost în stare să ducă mai departe pe Hristos lumii. Biserica a devenit o instituţie, cu forme de organizare, pe diferite domenii de activiteate, iar Duhul Sfânt stă şi aşteaptă trist într-o inimă care a fost născută din nou şi nu ştie aproape nimic despre cine este ea şi cine este Duhul Sfânt. Astfel, s-a ajuns ca oamenii să nu simtă nevoia Duhului Sfânt în Biserică, pentru că sunt capabili să facă programe şi rânduieli, şi reguli, după mintea lor. M-a întristat un citat al lui Billy Graham care zice:

"95% din activităţile actuale ale Bisericii ar continua nestingherite, dacă Duhul Sfânt ar fi luat de la noi. În perioada Bisericii primare 95% din activităţile acesteia s-ar fi oprit, dacă Duhul Sfânt ar fi fost luat."

   În capitolul 6, Pavel îi întreabă pe Corinteni, de şase ori: "Corintenilor voi nu ştiţi că...?" Se vedea bine, Biserica din Corint, nu numai că bătea pasul pe loc, ci şi uitase cine sunt. Parcă îl aud pe Pavel cum vorbea cu ei.

   "Corintenilor, voi nu stiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt? Dumnezeu L-a trimis să locuiască în voi. Voi nu mai sunteţi ai voştri, treziţi-vă, căci preţul plătit pentru salvarea voastră a costat pe Dumnezeu totul, Însuşi Fiul Său a fost dat pentru voi. Corintenilor treziţi-vă, şi începeţi să-L proslăviţi pe Dumnezeu, căci El v-a creat şi ai Lui sunteţi. Corintenilor, lucrările pe care voi le faceţi nu sunt ale Duhului Sfânt. Recunoaşteţi cine sunteţi şi Duhul Sfânt îşi va face lucrarea LUI în voi."

 

   Mulţumim frumos Tată, pentru că în România, Biserica Ta nu-L limitează pe Duhul Sfânt la lucrările ei, ci este liber să lucreze în voia Lui, lucrările Lui. Planurile Tale Tată, pentru noi se împlinesc sută la sută. Descoperim din ce în ce mai mult dragostea Ta pentru noi, prin Domnul Isus Hristos şi călăuzirea Duhului Sfânt. Vom duce mai departe această veste bună a Evangheliei Tale, în ţara noastră, iar Tu, Duhule Sfânt, Îţi vei face lucrarea pentru care ai fost trimis pe pământ. AMIN.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1510
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni