Efectul ''FERICIRILOR''
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/11/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

  Efectul ''Fericirilor'' - Matei 5:1-12.

   Când un om ajunge sub efectul ''Fericirilor'' despre care Domnul Isus le vorbea ucenicilor Săi, stârneşte, trezeşte, şi vesteşte  Harul adică: milă, îndurare, binecuvântare... de jur, împrejurul său. Harul a venit prin Domnul Isus Hristos. Isus este dragoste. Isus, Harul, Dragostea sunt protecţie şi împlinire nevăzută cu un efect văzut în viaţa noastră.                                

   Efectul ''Fericirilor'' este o viaţă din belşug: duh, suflet şi trup. Cine-I autorul acestei vieţi din belşug (Fericirii)? Autorul este Dumnezeul ''Fericirilor'' din Matei 5, singurul pentru noi, cu efect pozitiv şi desăvârşit pe pământ şi singurul care va efectua în noi, desăvârşirea completă pentru cer, la o clipeală din ochi.                                                        

   Care-i diferenţa între viaţa din belşug de aici de pe pământ şi viaţa şi desăvârşirea noastră în cer? Firea noastă pământească este diferenţa, pentru că încă ea mai dă târcoale în viaţa noastră aici pe pământ. Deşi noi nu mai trăim după îndemnurile ei, târcoalele ei le mai simţim în viaţa noastră. În fiecare zi ne supunem mai mult, mai mult, îndemnurilor Duhului, iar firea prin Duhul o ţinem sub tăcere din ce în ce mai mult, până slăbeşte atât de tare de nu mai putem să-i auzim glasul.         Efectul fericirilor se poate vedea acum desluşit în viaţa noastră, iar lumina cunoştinţei Lui Dumnezeu, poate să strălucească pe faţa lui Isus Hristos. (2 Corint. 4:6.)

   Desăvârşirea noastră în cer va fi deplină pentru că firea nu va mai fi. În cer vom primi trupuri de slavă, trupuri duhovniceşti şi  desăvârşite. (1Corint. 15: 44) Aici, şi acum, sfinţirea şi lucrarea Duhului Sfânt în noi, sunt la nivelul duhului, chiar şi relaţia noastră cu El este tot la nivelui duhului, de unde se continuă în fiecare zi maturizarea sufletului şi trupului nostru. Trupul nostru este acum doar ''cortul'' în care este ascunsă această comoară minunată. (2 Corint. 4:7)

   Efectul ''Fericirilor'' a început la cruce, iar de atunci, toţi cei ce se aşază sub reflectorul Duhului Sfânt, au harul să fie fericiţi şi aici, şi în cer, pentru că Isus a terminat lucrarea de desăvârşire pentru om. Totul avem în Hristos. Să credem dar, să cerem lucrul dorit, crezând că-l avem şi îl vom avea.( Evrei 4:16)

   Doar aceşti oameni, atunci când vor fi ocărâţi, minţiţi şi prigoniţi, vor putea să se bucure şi să se veselească, pentru că acum îşi cunosc identitatea pe pământ şi îşi cunosc sigur şi locul unde vor ajunge într-o zi, cu Domnul lor. Doamne, ajută-ne!!                                                                                            

                               

   

Măreţ îndemn, de a ne încrede în Dumnezeul nostru! Fii binecuvântată sora Maria.
Adăugat în 09/12/2015 de floridinmaracineni
Mulţumesc Sora Florica, şi dumneavoastră să fiţi binecuvântată în fiecare zi. Domnul Isus merită toată cinstea şi slava şi gloria în veci!!
Adăugat în 09/12/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1127
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni