A cui neprihănire??
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

   Apostolul Pavel este incomparabil in istoria Bisericii, pentru că este singurul căruia Dumnezeu i-a revelat Evanghelia Domnului Isus Hristos, în mod direct, prin descoperire Dumnezeiască. De aceea, cu toate lucrurile pe care le avea în el şi pentru el, aici pe pământ, şi în care şi-ar fi putut pune încrederea, totuşi, când Domnul Isus S-a oprit înaintea lui, a hotărât ca întreaga lui viaţă să şi-o abandoneze în mâna Lui. Pavel zice:

   Filipeni 3:6b.''cu privire la neprihănirea pe care o dă legea fără prihană.''

   Foarte tare!! Dex explică: -  fără prihană: curat, pur, nevinovat, cast. Ce-i lipsea lui Pavel câtă vreme avea neprihănirea pe care o cerea legea? Lui Pavel îi lipsea Domnul Isus Hristos şi jertfa Lui prin care putea să primească neprihănirea lui Dumnezeu. 

   2 Corinteni 5:21.''Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să avem neprihănirea lui Dumnezeu în El.'' Galateni 2:20a.''Am fost răstignit Împreună cu Hristos, şi trăiesc... dar nu mai trăiesc eu ci Hristos trăieşte in mine.''     

   Atunci cînd Pavel, L-a acceptat pe Isus ca Domnul lui, a adeverit că omul lui cel vechi a fost răstignit împreună cu Hristos. Şi care era omul cel vechi al lui Pavel? Era acela care avea neprihănirea lui personală primită prin cunoştinţa lui, era cel care prigonise Biserica lui Hristos. Când omul cel vechi a murit, a înviat un alt om, omul nou în Hristos. Omul nou din Pavel face o declaraţie şocantă şi care sună a nebunie:                                                                                                                

   Filipeni 3:8b. ''Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.''

   Mă uimeşti Pavele!! Cum toată inţelepciunea, iscusinţa , diplomele şi chiar neprihănirea ta, le socoteşti ca un gunoi?? Pavel a ajuns să separe lucrurile şi să se alipească doar de Isus. A purtat neprihănirea lui Dumnezeu şi chipul Lui a fost văzut în el chiar până la moartea lui.

   Tatăl nostru, vrem să nu mai fluturăm neprihănirea noastră înaintea Ta, ci să ne împodobim cu neprihănirea lui Isus Hristos Domnul nostru, singura pe care Tu o accepţi pentru copii Tăi. 

                                                                                                                     

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/141917/a-cui-neprihanire