Eşti mântuit??
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia tirzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 26/10/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

   Eşti mântuit?        

   -Eşti mântuit??

   -Da... apoi... Domnul ştie!!

   Sună a spiritualitate, aşa-i? Domnul ştie; El totul, şi noi, nimic... Eu... un păcătos iertat... la 10-20 ani de pocăinţă. Problemă de identitate!! Nu ştim de unde venim şi unde ne ducem. O fisură în fundaţia credinţei noastre. Stând ani de zile în locul acesta primejdios, se formează în mintea noastră nişte întărituri fatale şi pe care, noi le vedem ca pe nişte virtuti. Acestor oameni, chiar de ai vrea să le arăţi că este primejdios ceea ce ei trăiesc, refuză categoric: "Aşa am primit eu şi nu vreau mai mult." Eu "L-am cunoscut pe Domnul acum 20 de ani, iar cu mine va fi cum va vrea Domnul." Ce ar putea face Domnul acestor oameni?? Fără voinţa lor de creştere, NIMIC!

   Autorul cărţii Evrei, vedea această primejdie şi zice:

   Evrei 5:11,12, 13. ''Asupra celor de mai sus avem multe de zis, şi  lucruri grele de tâlcuit; fiindcă v-aţi făcut greoi la pricepere. În adevăr, voi care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi trebuinţă iarăşi de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. Şi oricine nu se hrăneşte decât cu lapte, nu este obişnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc.''

         

   Când un om se naşte din nou, el trebuie învăţat despre noua lui identitate în Hristos, despre cine-I Hristos Domnul nostru, ce a făcut El pentru noi, de ce a făcut, cum a făcut, şi, ajutându-l să înţeleagă că el este un ''prunc'' şi are nevoie de învăţătură pentru că, unii, când ies din apa botezului, doresc slujbe imediat. Iar de aici, se nasc învăţături greşite, pentru că nu-i formată încă o temelie puternică, bazată doar pe Evanghelia Domnului Isus.                                                                                    

   Versetul 14 spune:

   ''Dar hrana tare este pentru oameni mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul."

    Deci, este neapărat nevoie de creştere în viaţa de credinţă. Mai întâi lapte, dar lapte proaspăt, nu searbăd, ce creează probleme copilului, apoi hrana tare, după cum el poate să primească. Fiindcă unul creşte mai încet, altul, mai rapid;  nu contează, dar să crească! Mâncarea din Cuvântul lui Dumnezeu, mai mult şi mai mult, ne ajută să ne deprindem cu o viaţă traită la dimensiuni noi, şi la rândul nostru, să putem şi noi da mai departe Evanghelia pură a Domnului Isus Hristos.

   Doamne, dă-ne un duh de înţelepciune şi descoperire în cunoaşterea Domnului Isus!!



Un text cu o învăţătură deosebită conţinând adevăruri cu care fiecare dintre noi ne-am confruntat. În prima parte textul ne face atenţi asupra stării de creştere pe care Domnul o doreşte de la fiecare copil al Său; din păcate, iată că există suflete cu ani mulţi pe calea Domnului dar ei au rămas tot la starea de pruncie şi aceasta datorită unei mândrii, a unei încăpăţânări ce nu vor să o recunoască; nu că ei ar rămâne nemântuiţi, ci problema este că ei nu pot transmite şi altora o sănătoasă învăţătură; bine de luat seama la versetele 11,12,13; deci aceşti credincioşi, la început au primit cu dragoste şi pricepere învăţătura dar, dintr-o dată ei au devenit GREOI LA PRICEPERE deci nu au mai acceptat nimic de la nimeni biserica fiind nevoită în aceste cazuri să ofere creştinilor de 10,20 ani pe cale doar învăţătură bazată pe alimentaţia nediverisficată; iar pruncul nu cunoaste încă pe deplin ce înseamnă termenul de NEPRIHĂNIRE; Nu este greşit ca noi credincioşii să dorim a primi slujbe în adunare după întoarcerea la Domnul dar şi aceste slujbe au la bază nişte trepte ale creşterii; slujbele se pot oferi pe măsura creşterii spirituale; nimeni nu poate primi slujba de educator al şcolii duminicale dacă nu a reuşit să înţeleagă bine rostul celor scrise în Cuvânt căci de multe ori, copilaşii sunt aşa de înţelepţi încât pot pune întrebări la care cel ce e prunc în credinţă nu le poate totuşi da un răspuns clar, corect, şi atunci copilaşul poate rămâne şi el cu o învăţătură deformată; cei rămaşi prunci în credinţă nu vor suporta predicile complexe, bine argumentate, şi nu vor da voie Duhului Sfânt să le deschidă minţile şi inimile; eu cred că se pot chiar numi credincioşi împietriţi până la un nivel inferior de crestere spirituală; sunt de acord căci creşterea spirituală este diferită de la un credincios la altul, importantă fiind lucrarea în sine şi dorinţa noastră, a fiecăruia după urcarea treptelor. Da, cunoaşterea Domnului Isus, poate avea loc prin lucrarea de atingere a Duhului, prin înţelepciunea şi descoperirea lucrată doar de EL! Suntem datori să vestim Evanghelia, dacă nu prin învăţătură, căci Domnul nu ne-a rânduit pe toţi învăţători, prin împlinire, prin trăire, prin mărturie. Fii binecuvântată sora Maria, mă bucur nespus citind astfel de texte simple în aparenţă dar nespus de ziditoare.
Adăugat în 28/10/2015 de floridinmaracineni
Multumesc sora Florica, si El Domnul nostru sa ne aiba mereu, mereu, in paza Lui.
Adăugat în 29/10/2015 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1735
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni