Ai suferit vreodata !
Autor: Florica Maran  |  Album: Gandind pentru suflet...  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Florica.M in 23/09/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Ai suferit vreodata!

Imi tanjea sufletul dupa ceva alinator ,dupa o oaza de mangaiere divina,deodata aud in mintea mea rasunand “cartea Iov,citeste cartea Iov” .Fara sa ma gandesc de doua ori am alergat sa iau cartea ,sfanta carte ,am deschis-o la Iov si cu luare aminte ascultam tragedia prin care Dumnezeu a ingaduit sa treaca Iov.  Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.” Iov 1:8, sunt cuvintele pe care le rosteste Dumnezeu despre Iov.

Si daca asa il vedea Dumnezeu pe Iov ,de ce a la lasat sa treaca prin atata nedreptate pe langa durerea si nenorocirile ce au venit peste el si peste tot ce avea,acesta era si gandul si judecata celor din jurul lui Iov,prietenii si toti cei din preajma lui il judecau si i-l obligau parca sa-si recunoasca vina pe care nu o avea.

In suferinta,indurand batjocura si vorbele nechibzuite ale altora ,Iov se cerceteaza inaintea lui Dumnezeu si parca ar vrea sa-si poata gasi o vina ca sa justifice pana si el nenorocirea prin care trecea. Nu stia Iov ca Dumnezeu il socoteste neprihanit,ca este cel mai placut om de pe pamant ,inaintea lui Dumnezeu,ca Dumnezeu se laudase cu el inainte sa inceapa nenorocirile. Nu stia Iov de toate acestea,dar Dumnezeu stia!

Cei din jur nu vor sa isi mai aduca aminte de binele ,de ajutorul ce il aveau de multe ori din partea lui Iov. Cand Iov ajunge in necaz,parca cei carora le facuse mult bine sunt mai nedrepti cu el,decat altii.

Ai trecut vreodata prin ocara si nedreptate,in urma binefacerilor facute,in urma felului bun si plin de dragoste cu care ai tratat pe cineva? Atunci poti sa intelegi durerea lui Iov ,desi nu se poate compara mult.

Acum ca stim,cum Dumnezeu stie cine suntem noi ,fiecare personal, Dumnezeu are o parere a Lui despre fiecare dintre noi ,parere pe care nici noi personal nu o stim,cum ar putea sa o stie cei de langa noi!

Atunci cand vin suferintele ,cand incercarile ne napadesc ,sa privim spre cer,sa alergam la Isus,la acel care cunoaste cine suntem si stie ca diavolul ne-a cerut sa ne cearna,din invidie si ura ca-i suntem credinciosi lui Dumnezeu.

Sa nu fim ca si prietenii lui Iov care aruncau ocari si judecau fara intelepciune,aratand parca lui Iov ca-i sunt prieteni dar lovind cu vorbe grele si dureroase,pricinuindu-i astfel si mai mult suferinta.

Dumnezeu a adus pentru Iov ziua eliberarii.

Si pentru noi ,cari suferim vre-o nedreptate ,Dumnezeu va aduce ziua eliberarii si chiar daca nu va fi aici pe acest pamant ,raspatirile ne vor astepta in vesnicie.

Bucuria de a trece prin incercari este sa sti ca avem un Rascumparator viu si ca intr-o zi se va aratat in slava Sa. Amin!

Florica Maran. 22.09.2013

https://evremeata.wordpress.com

Un adevăr experimentat de mulți, chiar dacă în încerari mai ușoare decât ale lui Iov,dar Dumnezeu
este desăvârșit și totul este spre binele nostru.Mai demult soțul meu a avut o prorocie „te voi bine-
cuvânta ca pe Iov”, nu știu dacă Dumnezeu s-a lăudat cu el, dar știu că a venit încercarea și tot Dumnezeu l-a scos biruitor. Domnul să fie lăudat, El să te binecuvinteze, sora Florica și să ai biruin-
ță pe Calea Domnului.
Adăugat în 23/09/2013 de ana_haz51
Draga sora,ana_haz,
In final Iov este binecuvantat de Dumnezeu! Orice incercare are un sfarsit ,cand stam langa El si ii ramanem credinciosi ,sfarsitul va fi binecuvantat de El.
Ma bucur ca ati iesit biruitori in experienta dumneavoastra,inca o dovada ca Dumnezeu este credincios si ramane cu noi in suferinta.
Va multumesc pentru cuvintele de binecuvantare.
Domnul sa va ocroteasca mereu in bratul Lui de Tata. Florica
Adăugat în 24/09/2013 de Florica.M
Statistici
  • Vizualizări: 1347
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni