Biruieste ispita !
Autor: Florica Maran  |  Album: Gandind pentru suflet...  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Florica.M in 02/07/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Biruieste ispita!

 

Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. Iacov 1:12

 

Potrivnicul nostru stie cand sa vina cu momeala, cauta prilej de slabiciune in trup, in suflet sau in gandirea noastra si fara sa iti dai seama  vine avalansa ispitei peste tine. Este mult mai greu sa te impotrivesti ispitei atunci cand esti obosit, cand te simti singur, cand esti deprimat dupa o anumita situatie petrecuta in familia ta ori esti stresat datorita multor probleme care s-au abatut asupra ta si nu reusesti sa le mai faci fata. De asemenea poti cadea mai usor in ispita cand esti ranit de cineva, esti suparat pentru o nedreptate adusa, ori  te-a cuprins ingrijorarea unei situatii de viitor.

Toate acestea sunt stari prin care cel rau se poate folosi mai usor sa te ispiteasca stiind ca esti mai fragil si vei cadea in cursa lui usuratica.

Biblia ne invata, ca niste oameni intelepti sa anticipam aceste curse ale celui rau si sa stam mai mult in veghere atunci, ca sa ne putem impotrivi diavolului.

Cere ajutor lui Dumnezeu mai ales cand treci prin situatii critice din viata ta, nu gandi ca te poti descurca si singur. Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa fie candela de sub picioarele noastre care sa lumineze fiecare pas pe care urmam sa-l facem.

Sa nu ne credem puternici in fata ispitelor, pentru ca puterea nu sta in fortele noastre proprii ci, in Numele lui Isus, in autoritatea Lui, de aceea sa nu zabovim a cere ajutorul peste orice ne-ar aparea in calea nostra.

Nu incerca sa te joci cu ispita, ea te va trage in jos, ea poate fi atragatoare, poate sa miroase bine sau poate parea apetisanta, dar finalul va fi amar, urat si dezastruos pentru tine.

Niciodata daca accepti o ispita in viata ta si inaintezi in ea, nu iti va aduce satisfactie, nici bucurie, nici nu te va inalta spiritual, chiar daca crezi pe moment aceasta, chiar acesta este scopul “momentul”, dupa ce trece momentul te vei simti pierdut, gol si pustiit.

Cuvantul lui Dumnezeu ne garanteaza ca strigatul nostru va fii auzit pentru ca si Isus a fost ispitit ca si noi, stie ca este o lupta atunci in noi si ne vine in ajutor. Dumnezeu este gata sa ne ajute ca sa biruim ispita.

Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. 1 Corinteni 10:13   Amin!

 

Florica Maran

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2362
  • Export PDF: 1
Opțiuni