Daruind....Dragostea creste !
Autor: Florica Maran  |  Album: Gandind pentru suflet...  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Florica.M in 17/06/2013
    12345678910 0/10 X

Daruind... Dragostea creste!

Cat de geloasa pot sa fiu?

Este o intrebare de care se lovesc nenumarate persoane, fie ele femei sau barbati, toti acei care iubim si dorim ca acel “bun” ce imi apartine sa fie doar al meu si sa nu –l impart cu nimeni alcineva. Este normal sa ne iubim partenerul de viata cu o anumita gelozie, dar atunci cand aceasta intrece limitele devine periculoasa si poate aduce destramarea relatiei dintre doua persoane care si-au inceput viata de casnicie din iubire.

Nu o sa ma opresc la cum sau cand apare gelozia periculoasa ci as dorii sa vin in ajutorul celor care vor sa iasa din aceasta sau nici sa nu intre in ea.

Iata cateva sfaturi.  Nu astepta de la partenerul tau ceea ce doar Isus poate sa faca pentru tine! Niciunul nu suntem perfecti, si daca o sa am asteptari prea mari din partea partenerului de viata o sa raman dezamagita, si o sa imi apara ganduri ca s-ar putea sa nu ma mai iubeasca.

Ceea ce astept de la el, sa fac eu mai intai. Cand eu o sa stiu sa darui celuilalt si sa ma investesc cu tot ce sunt in casnicia mea, o sa primesc ceea ce am daruit. Tot ceea ce astept sa primesc de la persoana iubita sa daruiesc eu mai intati. Daca se intampla sa nu primesc dupa asteptarile mele, trebuie sa vorbesc, sa comunic cu partenerul meu despre temerile mele sau despre nevoile mele care nu sunt implinite. Nimanui nu-i place sa auda ca nu-i capabil sa-indeplineasca nevoile persoanei dragi si deci va trebui sa am grija cum comunic despre nevoile mele.

 Apreciaza tot ceea ce ti se face din dragoste. Se fac mari greseli atunci cand vrem sa clarificam ceva sub presiunea nervilor.   Pastreaza intodeauna calmul nu reprosa ci comunica. Daca vrei sa nu iti para rau ca ai deschis discutia ori mai rau, sa nu devii mai ranita, stai pana se calmeaza tot “pana se aseaza praful” si gasesti un timp linistit prielnic pentru comunicare. Totusi daca vrei sa continui in pace si armonie du-te pe genunchi si acolo la poala crucii lui Isus lasa temerile si nelinistea ta.

Lasa-l pe Isus sa se ocupe de transformarea partenerului tau, iar tu aduti aminte ca Dragostea acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Isus vrea sa iti dea o inima linistita plina de pacea Lui. Cand pacea lui Isus intra in inima ta, dragostea din tine va iesi afara, va inunda in jurul tau si vei vedea ca totul se va schimba in bine.

Tot ce vedeai rau inainte a disparut pentruca, intrand Isus in inima si in viata ta cu pacea Lui, valurile dispar, norii se risipesc si soarele dreptatii lui va incalzi iar dragostea dintre voi.

Florica. Maran

http://evremeata.wordpress.com

M-am dus pe firul articolului caruia ii ziceti ''devotional!'' .Cred caci acolo ii este locul intr-o intrunire cu surorile crestine in Domnul.
Adăugat în 17/06/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1412
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni