08. noul legamant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 22/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

8.   Atunci cand diavolul face ceva, trebuie sa stim va si Dumnezeu face ceva in acelasi timp, mult mai puternic decat ceea ce face diavolul. Daca nu ai discernamantul ca sa vezi ceea ce face Dumnezeu, uita-te la ceea ce face diavolul si fa contrar a ceea ce face el. Nu sunt adevaruri  noi, sunt revelatii noi din Cuvantul lui Dumnezeu. Pavel a fost acuzat de 2 lucruri, asta inseamna ca a predicat aceste 2 lucruri mult.
   1. Pavel predica ca acolo unde este mult pacat, Harul abunda si mai mult. In greaca  este: "Unde pacatul creste, Harul super abunda, si pacatul nu mai are putere. Pavel le spunea sa nu se ingrijoreze, ca unde pacatul creste, Harul este mai mare decat pacatul. si biruie pacatul. Oamenii l-au inteles gresit pe Pavel spunand: "Hai sa pacatuim, ca sa se inmulteasca Harul. Daca nu esti inteles gresit atunci cand predici Harul, atunci probabil nu predici Harul. Pavel a fost inteles gresit.
   2. Ei spuneau in Romani 3: "Hai sa facem raul ca sa vina binele. Pavel probabil ca le predica, ca acolo unde este rau in viata lor, Dumnezeu poate sa aduca super bine in viata lor. Pavel spune in Romani 5: "Cum se poate noi sa mai pacatuim daca am murit fata de pacat? A muri fata de pcat, nu inseamna sa nu mai avem ispite in viata noastra, sentimente gresite. A muri fata de pacat, insemna ca pacatuiesti ocazional, dar nu mai traiesti in el.
   Nu poti sa traiesti in pacat intr-un mod constant si sa fii in Cristos. Pavel accentueaza in Epistole, ca ceea ce face diavolul, Dumnezeu face opusul, mai bun si puternic dacat face diavolul. De exemplu, daca diavolul iti ataca sanatatea acum, inseamna ca Dumnezeu vrea sa aduca vindecare in trupul tau. Te ataca sa te descurajeze, sa nu vezi ceea ce ti-a dat Dumnezeu, si de obicei reuseste. Pacatul este vizibil, Harul este invizibil. Ceea ce face diavolul este vizibil, iar ceea ce face Dumnezeu este invizibil. De obicei oameni spun ca ceea ce este invizibil nu este real, ci ceea ce este vizibil este real. Biblia spune ca tot ceea ce este vizibil este temporar, ceea ce este invizibil este etern. Trupul nostru este temporar, casele noastre, banii nostri, pamantul acesta, tot ceea ce poti atinge si vedea este temporar. Sunt ingeri care ne inconjoara chiar acum, dar nu-i putem vedea. Duhul nostru nu se poate vedea pentru ca este vesnic. Dumnezeu spune ca ceea ce este invizibil este mai real decat ceea ce este vizibil. Atunci cand diavolul iti ataca sanatatea, si simti durerea, simptomele, insemna ca Dumnezeu face ceva suprnatural in sanatatea ta, aducandu-ti vindecare. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa primesti prin credinta vindecarea supranaturala pe care Dumnezeu o lucreaza in viata ta. David a avut multe sotii si multi fii, dar a comis adulter cu Batseba, a fost gresit ceea ce a facut, in fata lui Dumnezeu, si s-a pocait de ceea ce a facut. Si din casatoria lui cu Batseba, s-a nascut Solomon, cel mai intelept imparat care a existat, si nu va mai fii altul ca si el. Adulterul a fost gresit, dar Dumnezeu a folosit aceasta situatie ca sa se nasca Solomon. Pavel spunea, ca daca raul vine, exista un super Har sa intoarca aceea situatie spre bine. Este gresit sa comiti adulter, ca apoi sa vina binecuvantarea lui Dumnezeu peste tine. Daca ai probleme in ceva domeniu din viata ta, asta inseman ca Dumnezeu vrea sa toarne Super Har peste acel domeniu. Daca este atacata casnicia ta, asta insemana ca Dumnezeu face ceva in casnicia ta, ca sa fii o binecuvantare si pentru casatoriile din jurul tau. Tot ceea ce trebuie sa faci este: "Tata primesc harul tau peste casatoria mea, chiar daca nu vad ca se intampla ceva bun in lumea vizibila, astept sa se manifeste din lumea invizibila in lumea vizibila, binecuvantarea Ta.".
   Oriunde era Isus, era un Har supranatural. Cand s-a intalnit cu omul care avea mana uscata, Isus era in sinagoga, si omul acesta asculta mesajul lui IsusToata lumea a vazut la acest om, mana uscata, adica au vazut vizibilul. Isus a vazut inviziblul pentru acest om. Nu poti sa-i spui unui om cu mana uscata sa-si intinda mana, pana nu vezi ca poate sa aiba o alta mana. Este posibilitatea sa nu vezi Harul lui Dumnezeu peste viata ta, uitandu-te mai mult la vizibil, ceea ce face satana, decat la invizibil la ceea ce face Dumnezeu. Noi am fii vazut mana uscata, dar Isus a vazut o mana perfecta. Cand Isus i-a poruncit lui Lazar sa iasa afara din mormant, El nu a vazut ceea ce au vazut ceilalti oameni. In loc de moarte cum au vazut ceilalti oameni, Isus a vazut viata, si a actionat pe baza a ceea ce a vazut. Daca se intampla ceva rau in finantele tale, si te uiti la portofelul tau, si-l vezi gol. Odata in Biblie in jurul lui Isus erau multi oameni care erau flamanzi, nu aveau ce sa manance, a fii flamand inseamna ca ai probleme cu finantele tale. I-a adus lui Isus 5 paini si 2 pesti mici, aceasta era hrana unui copil. Ucenicii nu se gandeau in felul cum se gandea Isus. Ucenicii au vazut lipsa, ceea ce aveau de fapt. Isus a luat cele 5 paini si 2 pesti, si i-a multumit lui Dumnezeu pentru ele. Si atunci s-a intamplat un miracol, si au fost hraniti 5000 de oameni plus femeile si copii, au mancat pe saturate, si a mai si ramas. Orice lipsa ai in viata ta, multumeste-i lui Dumnezeu ca iti vor fii umplute cosurile cu bunatati. Daca ai o slabiciune in viata ta, acolo Dumnezeu vrea sa isi arate puterea.
   Daca nu ar fii fos Goliat, nu ar fii fost David. Goliat l-a facut pe David faimos. Nu Dumnezeu l-a facut pe Goliat sa-l blesteme pe El. Dumnezeu a folosit un lucru rau, creat de satana, sa fie transformat inr-un lucru bun, Aleluia. Isus a venit pentru pacatosi, nu pentru oameni buni, nu El i-a facut sa fie asa, dar ne-a adus la viata prin jertfa de la Calvar. Cu cat este mai mare problema din viata ta, cu atat mai mult Harul abunda in viata ta. Mariajul tau este atacat, si sunt conflicte in el, nu pentru ca te-ai insurat cu persoana gresita, ci este atacat de diavolul, pentru ca exista putere atunci cand sotul si sotia sunt pe aceeasi lungime de unda.
   De fapt atunci cand ai probleme in casatorie, este un semn ca te-ai insurat cu presoana potrivita, pentru ca diavolul nu ataca ceea ce este al lui. Harul este pentru oamenii care inca gresesc. Bolnavul are nevoie de doctor, nu cel care se simte bine, Isus a chemat la pocainta oamenii pacatosi, nu oamenii neprihaniti. Deci in orice dominiu din viata esti atacat, Dumnezeu este gata sa toarne Har din belsug peste acel domeniu in care esti atacat. Samson s-a intalnit cu un  leu, si cu mainile goale, a sfasiat leul. Aici este o imagine a lui satana care cauta pe cine sa inghita. Este mai multa putere in Har decat este in puterea leului. Pe cand trecea odata pe acolo dupa ce a omorat leul, inauntrul leului era miere. Asta ne spune ca Dumnezeu poate sa aduca miere in viata noastra din problemele cu care ne confruntam, Dumnezeu poate sa scoata ceva bun.
   Romani 8:28"De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său".
   Primele cuvinte din acest verset sunt foarte importante: "Stii ca toate lucrurile lucreaza inspre binele tau? Toate lucrurile s-ar putea sa nu fie bune, sa nu fie de la Dumnezeu, dar lucreaza inspre binele tau. La sfarsitul versetului ne spune ca este doar pentru credinciosi este aceasta promisiune. In geneaologia lui Isus au fost scrise 4 femei"Tamar, care la sedus pe socrul sau sa se culce cu ea. Rahav, care era o prostituauta a Ierihonului, Rut, care era moabita, Dumnezeu a blestemat acest popor. Batseba, care a facut adulter cu David. Asta ne spune ca Dumnezeu poate folosi pe oricine, indiferent cat sunt de rai, sau pacatosi oamenii, Dumnezeu poate folosi aceste situatii inspre binele lor. Dumnezeu din cele 12 triburi ale lui Israel, Dumnezeu l-a ales pe al Levitilor ca sa faca slujba Lui. Levitii au venit din Levi. Levi si Simion au fost cei mai violenti dintre totii frati, ei au varsat cel mai mult sange. Si cu toate acestea Dumnezeu a ales acest trib a lui Levi sa devina preoti. Aceste este Harul lui Dumnezeu. Iosif este cea mai buna ilustratie a bunatatii lui Dumnezeu, cum toate lucrurile rele din viata lui au lucrat inspre binele lui. Iosif le spunea fratilor sai, ca au vrut sa-i faca rau, dar Dzeu a intors raul spre bine, ca sa salveze multe vieti.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1079
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 10
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni