07. noul legamant al Harului.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de adriannedelca in 20/11/2010
    12345678910 0/10 X

 

7.

 

   Imi place de Isus cand le-a spalat picioarele ucenicilor, El le-a spus ca  stie cine este, stie unde se duce. Oamenii care vor fii stabili, si poti sa te bazezi pe slujirea lor, sunt oamenii care stiu cine sunt, si incotro se duc, oamenii care isi cunosc identitatea in Cristos, oameni care sunt gata sa spele picioarele altora, spiritual vorbind. De obicei oameni care sunt mandri, sunt de obicei nesiguri de cine sunt ei in Isus.
  In Fapte 10 Biblia ne vorbeste despre Petru care a mers in casa lui Corneliu si le-a predicat Evanghelia, si Duhul Sfant a cazut peste ei si toti din casa lui au inceput sa vorbeasca in limbi. In ce parte a mesajului pe care l-a predicat Petru, a cazut Duhul Sfant peste ei si au inceput sa vorbeasca in limbi?
   Fapte 10:43"Toţi prorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor".
   Atunci cand Petru vorbea aceste cuvinte
Duhul Sfant a cazut peste ei. Cand Duhul Sfant l-a auzit pe Petru ca predica despre iertarea pacatelor a venit peste acesti oameni. Nu a fost o chemare la pocainta cum am fost obisnuiti noi: "Trebuie sa iti para rau de ceea ce ai facut, trebuie sa te pocaiesti". Nu a fost o chemare la pocainta. Petru spunea: "Daca crezi in Isus, iti vor fii iertate pacatele". De fiecare data cand predici iertarea pacatelor, Duhul Sfant este multumit, pentru ca vorbesti despre lucrarea terminata a lui Isus de la Cruce.
   Cuvantul: "S-a pogorat" din greaca este: "Imbratisat"care se foloseste si in pilda fiului ratacitor, cand Tatal si-a imbratisat fiul. Cu alte cuvinte Duhul Sfant a venit sa le dea o imbratisare mare.
   In Efeseni 1, si in Coloseni 1, Biblia ne spune ca in Isus avem iertare de pacate, nu o sa avem, sau am avut, ci Avem iertare de pacate. Nu incercam sa dobandim iertare, in El suntem iertati de pacate. Ti-a fost iertata intreaga ta viata de pacate, prin crucea lui Isus ai fost iertat.
   Multi cred ca pacatele iti sunt iertate din ziua cand te nasti, pana in ziua in care l-ai primit pe Isus. Nu este scris asa ceva in Biblie, ca pacatele noastre sunt iertate din ziua de cand ne-am nascut, pana in ziua in care l-am primit pe Isus. In Biblie scrie ca avem iertare de pacate. Dumnezeu nu se uita la pacatele tale ca si la o parada in care oamenii defileaza unul cate unul. Dumnezeu stie viata ta de la inceput pana la sfarsit. Pacatele pe care le faci maine, saptamana viitoare, toate iti sunt iertate. Oameni cred ca daca spun asta, dau licienta oamenilor sa pacatuiasca.
Oamenii nu au nevoie de licienta sa pacatuiasca, oamenii pacatuiesc fara licienta.
   Intr-o zi Isus a fost invitat de unul dintre farisei, Simon la masa in casa lui. A venit la el o femeie care era o mare pacatoasa, si a plans la picioarele lui Isus. Isus s-a uitat la Simon si a inceput sa-i spuna o pilda. 2 oameni au imprumutat de la stapanul sau bani, unul 100 euro, iar celalalt 100000 de euro. Amandoi nu au mai avut bani sa-i dea stapanului inapoi, si stapanul i-a iertat pe amandoi. Care dintre acesti 2 slujitori il iubeste pe stapan mai mult. Si Simon a spus ca omul cui i-a fost iertat mult, va iubi mai mult.
   Aceea femeie, i-a spalat picioarele cu lacrimile care-i curgeau pe obraji, si cu parul ei. El spunea ca cui i se iarta mult, va iubi mult. Atunci cand stii ca intreaga ta viata este iertata la Cruce, te face sa te indragostesti de Isus tot mai mult.
   Romani 5:17"Dacă deci, prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!)
   Cand primesti aceste 2 daruri in toata plinatatea lor"Harul, si Darul Neprihanirii"vei domni asupra pacatului din viata ta. Motivul pentru care crestini nu domnesc in aceasta viata, este ca nu au  primit aceste 2 daruri. Atunci cand oameni sunt intervievati, ce trebuie sa faca sa intre in Cer, toti spun ca trebuie sa faci fapte bune, sa fii o persoana morala, aproape toate religiile se bazeaza pe fapte, dar nimeni nu spune ca trebuie sa primesti acest Har si Dar al Neprihanirii ca sa intri in cer. Ai nevoie de revelatie sa stii ca vei primi bine, pentru ca Isus a luat raul tau.
   Sa stii ca esti neprihanit, aparte de faptele tale, ai nevoie de revelatie de la Duhul Sfant sa crezi asta. Isus a stat 3 ore la Cruce in intuneric, ca tu sa fii astazi in lumina. Pentru prima data Isus l-a numit pe Tatal Sau, Dumnezeu, pentru ca tu sa strigi astazi: "ABBA, ABBA, TATI, TATI". Dumnezeu este taticul tau.
   1 Ioan 1:7"Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuşi este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.
   Toti credinciosii sunt in lumina. Sangele lui Isus ne curateste de orice pacat. Din greaca: "Ne curata", este un   verb care este la participiu prezent. Adica sangele, continua sa te spele de orice pacat, nu este nici un moment in care sangele inceteaza sa te mai spele. Asta iti da indrazneala sa te rogi pentru bolnavi, pentru ca nu mai stai in condamnare atunci cand pacatuiesti, si Diavolul nu mai poate folosi acuzarea ca sa te tine jos.
   Biblia ne spune despre diavolul, ca este ca un leu, care cauta sa inghita pe cine prinde. Daca cauta, inseamna ca sunt oameni pe care nu poate  sa-i devoreze. Tu esti un om pe care satana nu poate sa te devoreze. Diavolul vine si spune oamenilor, ca Dumnezeu este manios pe ei, dar nu este nici un loc in Biblie unde scrie ca Dumnezeu este manios pe: "Crestini". In Noul Testament nu exista asa ceva.
   Cand Isus a luat cina cu ucenicii sai, a luat cupa si a spus ca Este Noul Legamant, este sangele care se scurge, pentru iertarea pacatelor noastre. Biblia spune sa ne pocaim de faptele moarte, in Evrei 6, adica faptele care crezi ca te fac neprihanit, doar prin Sangele lui Isus esti Neprihanit.
   Isus cand a inceput lucrarea Lui, a spus: "Pocaiti-va ca Imparatia Cerurilor este aproape. Le spunea unor oameni care erau sub Lege. Aduca sa se pocaiasca de credinta ca Legea poate sa-i salveze. Biblia spune ca slujba aducatoare de moarte este gravata, scrisa in pietre.
   2 Corinteni 3:6"care ne-a şi făcut în stare să fim slujitori ai unui legământ nou, nu al slovei, ci al Duhului; căci slova omoară, dar Duhul dă viaţa".
   Dumnezeu ne-a facut in stare sa fim slujitori  unul Legamant nou, nu al Legii, pentru ca Legea omoara, dar Duhul da viata.
   2 Corinteni 3:7"Acum, dacă slujba aducătoare de moarte, scrisă şi săpată în pietre, era cu atâta slavă încât fiii lui Israel nu puteau să-şi pironească ochii asupra feţei lui Moise, din pricina strălucirii feţei lui, măcar că strălucirea aceasta era trecătoare".
   Multi oameni spun ca nu mai suntem sub ceremonialul cu jertfe al Legii, dar ceremonialul Legilor nu au fost sapate in piatra. Doar cele 10 porunci au fost scrise si sapate in piatra, si Dumnezeu le numeste: "Slujba aducatoare de moarte". Paradoxul este ca predicatorii in ziua de astazi, predica cele 10 porunci, : "Slujba aducatoare de moarte".
   Biserica este asa cum este, pentru ca este moarte in emotiile crestinilor, moarte in trupurile lor, moarte in intelepciunea lor, moarte in relatii, moarte in finante, moarte in viata de familie, pentru ca oamenii sunt sub Lege, si nu sunt sub Har. Puterea pacatului este Legea. Diavolul ataca oamenii care predica Harul, si nu-i ataca pe cei care predica Legea. Stralucirea fetei lui Moise reprezenta  o glorie care era in cele 10 porunci, dar era trecatoare.
   2 Corinteni 3:8"cum n-ar fi cu slavă mai degrabă slujba Duhului? 9"Dacă slujba aducătoare de osândă, a fost slăvită, cu cât mai mult o întrece în slavă slujba aducătoare de neprihănire?
   Slujba Duhului are o glorie care intrece gloria Legii. Aici in acest verset mai numeste Legea: "Slujba aducatoare de osanda, de condamnare". Legea cere neprihanire si cand nu gaseste, osandeste, condamna. Harul imparteste neprihanirea ca si dar.
   Diavolului ii este foarte frica de Har, pentru ca el este acuzatorul fratilor. Legea ii dadea drept sa acuze, odata ce Legea a fost inlaturata, diavolul si-a pierdut slujba, de a aduce condamnare.
   Coloseni 2:13"Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile".
   Aici spune ca Isus ne-a iertat toate greselile. Pavel nu putea sa scrie asta, daca nu credea ca toti credinciosii sunt iertati.
   Coloseni 2:14"A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce".
   Aici vorbeste despre cele 10 porunci, a pironit Legea la cruce. Legea a fost impotriva noastra, si Dumnezeu a luat-o din drumul nostru.
   Coloseni 2:15"A dezbrăcat domniile şi stăpânirile, şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce".
   In versetul 13 ne spune ca a pironit zapisul poruncilor la cruce si in versetul 15 spune ca a dezarmat domniile si stapanirile. Asta ne spune ca arma diavolului este Legea, Dumnezeu a pironit Legea la cruce, si diavolul a fost dezarmat. Nu mai are cu ce sa te condamne. Cand te gandesti la Lege, gandeste-te la condamnarea care ucide. Atunci cand primesti condamnarea  cand pacatuiesti, nu mai poti sa primesti neprihanirea lui Isus.
   Predicatorii care predica Legea, il aduc inapoi pe acuzatorul fratilor. Multi predicatori stiu adevarul ca au fost iertati odata pentru totdeauna, dar le este frica sa predice in bisericile lor, pentru ca se gandesc ca oamenii vor profita de asta. Au incredere mai mare in puterea firii, decat in puterea Duhului. Oameni care isi permit sa pacatuiasca si spun ca sunt sub Har nu au inteles Harul.
   Romani 6:14"Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har".
   Daca esti sub Har, pacatul nu mai are putere asupra ta. Oameni care pacatuiesc  si  spun ca sunt sub Har, nu au inteles Harul. Nu poti sa stai sub soare fara sa te lumineze, nu poti sa stai sub ploaie fara sa te ude. Nu poti sa stai sub Har fara sa te sfintesti. Cand intr-o biserica in care se predica Harul cineva pacatuieste, crestini spun ca este din cauza predicatorilor care predica Harul, dar cand un om pacatuieste intr-o biserica in care se predica Legea, nimeni nu spune ca acel om a pacatuit pentru ca in aceea se predica Legea. Biblia spune ca puterea pacatului este Legea.
   Cand biserica din Corint, comitea adulter, si multe alte pacate, Pavel le-a spus dupa ce au pacatuit ca trupul lor este Templul Duhului Sfant, nu a fost, inca era. Biserica de astazi ar fii spus ca trupul lor nu mai este Templul Duhului Sfant, ci Templul duhurilor rele. Pavel nu i-a speriat cu lucrurile negative ca sa obtina lucrurile pozitive.
   Focusul in Noul Legamant nu este pe cat de mult il iubim noi pe Dumnezeu, ci pe cat de mult ne iubeste Dumnezeu pe noi, incat si-a dat Fiul pentru noi. Biblia spune sa ne intoarcem la dragostea dintai. Predicatorii spun ca la dragostea pe care am avut-o noi pentru Domnul, cand ne-am pocait. Prima dragoste, este dragostea lui Dumnezeu pentru noi. Atunci cand stii dragostea ce ti-o poarta, atunci vei fii plin de dragoste agape. Noi il iubim pentru ca EL ne-a iubit intai.



Statistici
  • Vizualizări: 1428
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 12
  • Favorită: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni