Cum să eviți plictiseala la citirea Bibliei și să-ți găsești desfătarea în Cuvântul lui Dumnezeu?
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/12/2019
    12345678910 0/10 X

 Cuvântul lui Dumnezeu aduce desfătare

Întreg Psalmul 119 este dedicat Cuvântului lui Dumnezeu. În acest psalm împăratul David spune următoarele cuvinte:

Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aş avea toate comorile. Mă gândesc adânc la poruncile Tale şi cărările Tale le am sub ochi. Mă desfătez în orânduirile Tale şi nu uit Cuvântul Tău. (Psalmul 119:14-16)

Primul lucru pe care îl vedem în acest verset este că David urmează învățăturile lui Dumnezeu. Atunci când studiezi Scripturile și nu cauți să aplici ceea ce este scris în Biblie, vei pierde interesul și nu vei putea însuși ceea ce studiezi. Este important pentru fiecare om care citește Cuvântul lui Dumnezeu să caute să împlinească tot ceea ce este scris, pentru că doar așa va putea găsi desfătarea în Cuvântul Său.

Al doilea lucru pe care îl spune este că el se gândește adânc la poruncile Domnului. Dragii mei, vreau să faceți deosebire între citire și studiere, pentru că aceste două sunt lucruri absolut diferite. De cele mai multe ori oamenii care citesc Biblia nu se obligă la nimic mai mult decât doar să parcurgă un anumit text. Atunci când studiezi ai un scop bine definit și găsești răspunsul la ceea ce ai căutat în Cuvântul lui Dumnezeu.

Rugăciunea te ajută să descoperi adevărurile din Biblie

Un alt lucru important pe care îl vedem la David în versetul 18 este că el se roagă Domnului ca să-i descopere lucrurile minunate din Cuvântul Său.

Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale! (Psalmul 119:8)

Cuvântul lui Dumnezeu a fost scris prin Duhul Sfânt. Dumnezeu este autorul acestui Cuvânt și tocmai de aceea trebuie să-L citim și să-L studiem. Este foarte important ca atunci când studiem Sfintele Scripturi să ne rugăm Lui Dumnezeu să ne descopere ceea ce este scris.

Te plictisești atunci când nu înțelegi ceea ce citești

Plictiseala vine atunci când nu înțelegi ceea ce citești în Sfintele Scripturi. În versetul 36 zice așa:

Pleacă-mi inima spre învăţăturile Tale, şi nu spre câştig! Abate-mi ochii de la vederea lucrurilor deşarte, înviorează-mă în calea Ta! (Psalmul 119:36-37)

Sunt mulți oameni care își planifică să citească doar câteva capitole în zi, apoi aleargă după lucruri deșarte. Omul care iubește Cuvântul lui Dumnezeu, meditează la El, chiar și atunci când face alte activități. Acești oameni în orice moment se gândesc și meditează asupra acestui Cuvânt, pe când cel care studiază, dar în același timp se gândește la câștig și la lucruri deșarte, nu-și va găsi plăcerea în Cuvânt, pentru că el nu știe a savura această plăcere.

Ia decizia să găsești plăcere în Cuvântul Lui

David spune așa:

Mă desfăt în poruncile Tale, căci le iubesc. Îmi întind mâinile spre poruncile Tale, pe care le iubesc, şi vreau să mă gândesc adânc la orânduirile Tale. (Psalmul 119:47-48)

Un alt lucru important care te va ajuta să-ți găsești plăcerea în Cuvântul lui Dumnezeu este să faci acest lucru intenționat. Trebuie să iei o hotărâre în inima ta. Dacă tu personal ai luat hotărârea să urmezi, să înțelegi, să cercetezi și să împlinești Cuvântul lui Dumnezeu,  atunci vei găsi această plăcere. Psalmistul spune:

Dacă n-ar fi fost Legea Ta desfătarea mea, aş fi pierit în ticăloşia mea. (Psalmul 119:92)

Dacă un om nu caută să-și găsească desfătarea și plăcerea în Cuvântul lui Dumnezeu este în pericol să piară în ticăloșia lui. Ei aleargă după lucruri de nimic, după lucruri deșarte și după lucruri materiale, dar nu-și găsesc plăcerea în ele, pe când cel care iubește Cuvântul lui Dumnezeu are totdeauna împlinire și desfătare:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. (Psalmul 1:1-3)

Omul acesta nu pierde și nu investește timpul în tovărășii care nu se merită, cum ar fi cei nelegiuiți, păcătoși, batjocoritori. Dacă petreci prea mult timp în compania acestor oameni în scurt timp vei deveni ca ei. Aveți grijă și nu vă înșelați:

 Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune.” (1 Corinteni 15:33)

Să citești Biblia este foarte important, dar nu trebuie să ne limităm doar la aceasta. Este foarte importantă și studierea. Pentru un creștin, însă, este grav să nu citească Biblia.

 

Trebuie s-o suferim Învățătura sănătoasă 

2 Timotei 4:3

Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor...

O parte din adevărul din Biblie este plăcută, dar o altă parte nu este plăcută! Dar tot adevărul din Biblie ne este folositor!

2 Timotei 3:16-17 Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 848
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni