Este îngăduită recăsătoria dacă în urma adulterului s-a născut un copil?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/12/2017
    12345678910 0/10 X

https: //moldovacrestina. md/recasatorie-adulter-copil/

Este îngăduită recăsătoria dacă în urma adulterului s-a născut un copil?

 

 

 

Întrebare:  

 

 

 

    Înainte de a pune întrebarea, aș dori să vă descriu situația mea pe scurt. M-am căsătorit acum 15 ani cu o femeie căreia nu i-am cunoscut interiorul, fapt care a dus după doi ani la începutul altor 12 ani de certuri și scandaluri în familie. Am cunoscut o altă persoană tot din biserica noastră cu care am fost prieten foarte bun și cu care la un moment dat am căzut în păcat de unde s-a născut un copil. Acum trăim împreună și vrem să ne căsătorim fiind în divorț cu prima soție. Mai există șansa pocăinței și a întoarcerii înaintea lui Dumnezeu într-un al doilea legământ, dat fiind faptul că după Biblie este numit păcat? Menționez că și persoana cu care stau acum a avut o viață grea de familie ca și mine. Ne iubim enorm de mult și am dori să fim o familie reală creștina! Mulțumesc din suflet!

 

Din pricina împietririi inimii!

 

Ziceți că v-ați căsătorit fără să-i cunoașteți interiorul femeii pe care ați luat-o de soție? Dar nimeni nu poate cunoaște interiorul cuiva până la urmă. Fapt este că femeia pe care ați luat-o de soție nu a comis adulter, ci dumneavoastră i-ați fost necredincios și ați înșelat-o mergând cu o altă femeie. Situația cu certuri și scandaluri pe care ați descris-o s-ar fi încadrat perfect în acea întrebare pe care au pus-o fariseii când au venit la Isus să-L ispitească și L-au întrebat dacă îi este îngăduit unui bărbat să-și lase nevasta din „orice pricină”.

 

 

 

    Drept răspuns, El le-a zis: „Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup”? Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă. ” „Pentru ce, dar”, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca bărbatul să dea nevestei o carte de despărţire şi s-o lase? ” Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa. (Matei 19: 4-8)

 

 

 

Felul cum ați procedat și că până acum o vedeți pe soție mai vinovată este o dovadă a faptului că aveți o inimă de piatră, chiar dacă ați mers în toți acești ani la serviciile divine ale bisericii și ați ascultat Cuvântul lui Dumnezeu. O inimă neprihănită iubește oricând și iubește cu dragostea lui Dumnezeu. Dacă ați fi cunoscut cu adevărat dragostea lui Hristos, ați fi avut suficientă dragoste să vă iubiți și soția și să păstrați familia și relația cu ea, chiar dacă ar fi avut un caracter dificil. Presupun, însă, că motivul multor certuri a fost tocmai că o vedeți doar pe ea vinovată și nu v-ați văzut singur vinovat de ceva sau să vă recunoașteți vina. Aveți o inimă împietrită și aceasta a dus la divorț. Nu-mi vine greu să intuiesc cine a cerut divorțul. Oricum, să știți că sunteți inițiatorul și vinovatul de acest divorț.

 

 

 

În împietrirea inimii ați mers mai departe și ați atras în adulter și pe femeia despre care spuneți că o iubiți, că v-a născut un copil și că acum sunteți împreună. Aceasta este dragoste? Să ruinezi familia unei persoane și să o atragi în adulter? Oamenii care iubesc nu procedează așa. Împreună cu femeia aceasta sunteți adulteri și nu trebuie să vă vedeți victime. Luați seama bine la cuvintele Domnului Isus care a spus:

 

 

 

    Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte. ” (Matei 19: 9)

 

Ce să faceți acum?

 

Privind la felul cum gândiți și cum ați procedat, sunt tentat să cred că niciodată nu ați cunoscut nașterea din nou și nu Îl cunoașteți pe Dumnezeu, căci oamenii care Îl cunosc pe El nu procedează în felul acesta. La Scriptură scrie că cine face binele este din Dumnezeu, dar cine face răul n-a văzut pe Dumnezeu. Eu nu vă pot cunoaște interiorul, dar dumnevoastră îl știți și trebuie să vă cercetați bine și să vedeți dacă ați avut în viață cu adevărat o naștere din nou. Și dacă ați descoperit că nu a avut loc aceasta, grăbiți-vă să intrați în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos. Relația în care sunteți este una adulteră și trebuie să o rupeți și dacă cu adevărat vă pocăiți, veți fi gata să renunțați unul la altul și să vă întoarceți în familiile voastre.

 

 

 

S-ar putea întâmpla ca femeia cu care trăiți acum să nu dorească să se pocăiască. Nu lăsați ca această hotărâre a ei să vă influențeze. Alegeți să-L urmați pe Domnul Isus din toată inima.

 

 

 

Mergeți să vă cereți iertare de la soție și copiii din prima căsatorie, dacă îi aveți. Nu mai dați vina pe ea, ci cereți-vă iertare pentru rana și durerea care i-ați pricinuit. Dacă ziceți că sunteți în divorț și dacă ea are deja o altă familie, să o lăsați în pace. Dacă însă nu este căsătorită și acceptă să vă intoarceți ca să restabiliți familia, fiți gata să faceți aceasta.

 

 

 

Trebuie să vă cereți iertare și de la soțul și copiii femeii cu care ați comis adulter. Indiferent de felul care va fi răspunsul lor, cereți-vă iertare. Apoi, dacă mai există șanse pentru ea să fie primită înapoi de soțul ei, îndemnați-o să se întoarcă acasă în familie și să-i fie credincioasă soțului ei de acum înainte.

 

 

 

Să nu uitați că aveți responsabilitate și față de copilul care s-a născut din adulter. Trebuie să-i asigurați tot de ce are nevoie pentru o bună creștere, dar trebuie să o faceți cu multă atenție și înțelepciune, ca să nu pricinuiți mai multă durere și lui și tuturor celorlalți din familiile voastre.

 

 

 

Dacă alegeți să fiți cu adevărat ucenicul lui Hristos, atunci vă veți dezbrăca de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare, vă veți înnoi în duhul minții și vă veți îmbrăca în omul cel nou care este făcut după chipul lui Dumnezeu de o neprhinănire și sfințenie pe care o dă adevărul. Așa să vă ajute Dumnezeu.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 982
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni