A poruncit Dumnezeu creştinilor să nu se căsătorească cu necreştini?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/02/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

https://moldovacrestina. md/porunca-nu-casatorie-necredincios/

Întrebare:

Eu cred ca daca un creștin vrea sa se căsătoreasca cu un necreștin si daca necreștinul accepta religia partenerului sau si o respecta, atunci nu este păcat. In versiunea din Biblia mea, versetul 39 din Corinteni 7 suna ca creștinul trebuie sa se căsătoreasca “in Domnul” si nu cu un creștin. Eu cred ca Dumnezeu poate pune împreuna pe aceștia 2 tocmai pentru ca acesta creștin sa fie un intermediar intre cel necreștin si Dumnezeu. De altfel cine altul cunoaște viitorul daca nu doar Dumnezeu, deci cine poate spune ca nu trebuie sa te căsătoreşti cu un necreștin? Este adevărat ca este mai bine sa te căsătoreşti cu cineva care are aceleași convingeri religioase, dar după mine, nu este o porunca sa nu te căsătoreşti cu un necreștin. Poate mă greșesc? Corectați-mă! ! ! !

Este păcat şi categoric interzis de Dumnezeu pentru un creştin să se căsătorească cu necreştină, sau pentru o creştină să se căsătorească cu un necreştin. Încă în Vechiul Testament Dumnezeu a anunţat clar şi a spus:

Să nu te încuscreşti cu popoarele acestea, să nu măriţi pe fetele tale după fiii lor şi să nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tăi; căci ar abate de la Mine pe fiii tăi şi ar sluji astfel altor dumnezei; Domnul S-ar aprinde de mânie împotriva voastră şi te-ar nimici îndată. (Deuteronomul 7:3-4)

Poate vei spune că este o lege a Vechiului Testament care nu mai este valabilă în Noul Testament. Nicidecum. Uite că aici este dat şi motivul de ce nu permite Dumnezeu astfel de căsătorii, pentru că într-o astfel de căsătorie cel necredincios va avea o mai mare influenţă asupra celui credincios şi îl va abate de la Dumnezeu spre idolatrie, sau spre necredință. De fapt, credinciosul care admite să meargă într-o astfel de căsătorie din start se abate de la Dumnezeu şi cum va putea el să-l câştige pe cel necreştin dacă s-a dat câștigat  şi prins în cursa necredinţei mergând în această căsătorie.

 

Să nu se măgulească nimeni că face o mare jertfă căsătorindu-se cu necredincios ca să-l câştige pentru Dumnezeu. Oare îi plac lui Dumnezeu mai mult jertfele decât ascultarea? Este aceasta o jertfă plăcută Lui? Categoric nu.

Şi în Biblia ta şi în a mea şi în orice altă traducere scrie că creştinul trebuie să se căsătorească numai în Domnul:

O femeie măritată este legată de lege câtă vreme îi trăieşte bărbatul; dar, dacă-i moare bărbatul, este slobodă să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul. (1 Corinteni 7:9)

Dar oare nu-ţi este foarte clar din versetul acesta că după ce spune că o femeie este slobodă să se mărite cu cine vrea, imediat Dumnezeu îţi pune limita “numai în Domnul”, adică doar cu cel care este în Domnul, care este în Noul Legământ cu Domnul Isus? Nu te înşela draga mea şi nu încerca să te convingi singură că negrul este alb şi albul – negru. Biblia spune:

Nu vă înşelaţi:„Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera. Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viaţa veşnică. (Galateni 6:7-8)

Oare nu semeni în firea ta pământească când încerci să te convingi singură pe tine că te poţi căsători şi cu un necredincios şi că aşa îl vei câştiga pentru Dumnezeu? De ce nu vrei să semeni în Duhul şi să faci aşa cum îţi spune Dumnezeu, să accepţi căsătoria doar în Domnul, adică doar cu un bărbat creştin?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1420
  • Descărcări: 1
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni