Sunt normale solicitările exagerate pentru viața sexuală în căsătorie?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Căsătorie
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 14/12/2017
    12345678910 0/10 X

Dumnezeu ne-a creat bărbați și femei și a instituit căsătoria. El ne-a înzestrat cu sexualitate și ne-a dat în Biblie principii pentru căsătorie. Oricine dorește să aibă o căsătorie fără regrete va dori să cunoască aceste principii. Cele care țin de viața sexuală în căsătorie se găsesc atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament. În Epistola I a lui Pavel către Corinteni este scris astfel:  

Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre.  (1 Corinteni 7: 3-5)

Conform textului biblic citat, Dumnezeu nu a stabilit limite pentru oameni în ce privește frecvența relațiilor sexuale în căsătorie. Nici celor căsătoriți sau căsătorite nu le-a permis să stabiliească limite partenerului sau partenerei în ce privește frecvența relației sexuale. A oferi împlinire sexuală soțului sau soției este o datorie conjugală care trebuie să fie îndeplinită de fiecare și trebuie să fie înțeleasă înainte de a intra în căsătorie. Când spune că nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul, tocmai la astfel de situații se referă și vrea să-i spună acestei neveste că trebuie să-i ofere soțului relații intime potrivit cu nevoia lui. Exact același lucru este scris și pentru bărbat și el nu poate să-și limiteze soția sau să se eschiveze de la relațiile sexuale cu ea.

În fiecare căsătorie vor exista diferențe între parteneri în ce privește frecvența solicitării relațiilor sexuale. Totdeauna cineva va dori mai mult și mai des și altul mai puțin și mai rar. Dacă soțul și soția sunt ucenici ai Domnului Isus Hristos, vor urma învățătura Lui așa cum a fost lăsată de El pe paginile Noului Testament și vor căuta totdeauna să slujească unul altuia și să-și împlinească nevoile reciproc. Pentru că se iubesc unul pe altul, se vor întrece să-și facă bine și vă asigur că niciodată nu va ajunge să fie o problemă dorința unuia de a întreține mai des relații sexuale.

Iar acolo unde soțul și soția nu-L cunosc pe Hristos și nu ascultă de El, vor fi probleme multe. Când fiecare se gândește doar la sine și caută doar binele său, chiar și relația sexuală care a fost lăsată de Dumnezeu să le aducă bucurie, va deveni pricină de conflicte, frustare și poate duce la divorț. Poate chiar refuzul, manipularea și controlul exagerat în dormitor provoacă la celălalt partener dorința sexuală exagerată. Din pricina că oamenii nu mai studiază Biblia au ajuns să nu cunoască principiile biblice pentru căsătorie și avem prea multe divorțuri. Cu întristare aflăm despre divorțuri la evanghelici, lucru care era de neimaginat altădată.

Mai trebui luat în considerație și faptul că pe parcursul vieții omul este supus la multe transformări fiziologice. Dacă la tinerețe soțul solicită mai mult relația sexuală, cu trecerea vremii lucrurile se pot schimba. Într-un cuplu care urmează învățătura lui Hristos schimbarea acesta nu le va afecta negativ relația.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1069
  • Descărcări: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni