Glasuri ale Golgotei
Autor: Stefan Gheres  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/04/2008
    12345678910 0/10 X

Glasurile Golgotei

Marcu:15:22...."Si au adus pe Isus la locul numit Golgota, care talmacit insemneaza " locul capatanii"....
Golgota este un cuvant aramaic care se traduce craniu, acolo aveau loc executiile timpului, practicile prin rastignire ale condamnatilor la moarte. Acel loc reprezenta un loc al durerii, al
strigatelor disperarii. Acolo in acel loc ajunge Isus, pe Golgota se sfarseste drumul jertfirii , drum pe care insu-si Tatal il condusese,..Tatal Ceresc in dragoste pt. omenire hotarase sa-l sacrifice pe Isus Domnul Slavei, asezandu-l ca si jertfa deplina pe altar. (Cel trimes de Tatal sa prega-teasca calea , Ioan Botezatorul strigase si prevestise ,( Ioan 1:2b) "Iata Mielul Lui D-zeu care ridica pacatul lumii "! )
Pe >Golgota atunci se auzisera mai multe glasuri.......

1. Primul glas a fost cel al batjocoritorilor

A. Glasul trecatorilor, un strigat al rautatii batjocoritoare Trecatorii isi bateau joc de El, dadeau din cap si ziceau, "tu care strici templul si-l zidesti la loc in trei zile, mantuieste-te pe tine insuti" Daca esti fiul Lui D-zeu coboara de pe cruce !!! (Marcu 15:29-30 ).Trecatorii se oprisera din alergarea lor ca sa-si bata joc de cel care era insusi viata, Pastorul Cel Bun si adevarat care aceptase tóate acestea pt. ca-i iubea pe ei, trecatorii batjocoritori . Isus in vorbirea-i mesiánica spusese despre clipele acestea "Eu Sant pastorul cel bun, pastorul cel bun i-si da viata pentru oi"
(Ioan 10:11)
B. Glasul, preotilor, carturarilor si batranilor, un strigat al invidiei batjocoritoare....
Pe altii spuneau ei i-a mantuit , iar pe sine nu se poate mantui (Marcu 15:31-32b)
In batjocura ziceau " Hristosul, Imparatul lui Israel , sa se pogoare acum de pe cruce ,ca sa vedem si sa credem". Este de retinut aspectul ca ei din invidie procedau in felul acesta , dar cuvintele lor sub forma de batjocura comportau un mare adevar. El mantuise pe multi dar in planul jertfei Supreme erau si ei cuprinsi.Ei nu realizasera marele adevar, Isus s-a jertfit pentru mantuirea celor pacatosi si nu a Lui.

C. Glasul ostasilor, un strigat al puterii batjocoritoare.... "Ostasii de asemenea isi bateau joc de El; se apropiau, Ii dadeau otet si-I ziceau : "Daca esti Tu Imparatul Iudeilor , mantuieste-Te pe Tine insuti"!! (Luca 23:36-37) Ei nu realizau ca-si bateau joc de cel mai mare conducator "D-l Ostirilor", nu realizau ca El avea cea mai mare si complexa armata sub conducerea-i. Isus acceptase tóate acestea pt. ca-i iubea si pe ei.

D. Glasul talharilor , un strigat al robirii batjocoritoare... "Cei rastigniti impreuna cu El deasemenea isi bateau joc de El"(Marcu 15:32b)Robia pacatului si a faradelegii nu permisese sa li se deschida ochii si a vedea marea salvare , si totusi,,,,,din dreptul lor se aude un alt glas ...............



2. AL doilea glas ce se aude a fost glasul caintei...

Unul dintre cei rastigniti cu El ne este relatat ca totusi recunoaste in Isus pe Marele
Creator si Salvatorul Suprem care poate sa-i sfarame lanturile robiei in care era in-
catusat. Acel talhar realizase ca inaintea lui era Cel care-l putea salva in ultimele
momente ale vietii sale.. Se caieste si-l roaga pe Isus sa-si aduca aminte de el cand
va ajunge in slava Sa. El ne este relatat ca fusese primul rod al jertfei Supreme, care
crezuse si se caise de tot raul ce-l facuse. (Luca 23:40-43)



3. Al treilea glas ce se aude este glasul iertarii si sigurantei depline...


A. Glasul Lui Isus adresat omului ,un glas al asigurarii

Se auzise glasul Celui Vesnic care adusese siguranta deplina celui ce se caise de
raul ce-l facuse. "Isus a raspuns ; "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai"
(Luca 23:43)
Aceasta asigurare a fost adresata omului de pe cruce , talharul ,dar si oricarui om
care crede si se caieste lasandu-se de raul care-l facea. Toti cei care-l acepta ca si
Mantuitor vor fi cu El in rai .Credinta acestui talhar ia dat posibilitatea impacarii cu
Tatal Cel Vesnic (Rom 5:1-2).Oricare om are aceasta sansa ,trebuie sa crezi si sa-L
accepti ca si Mantuitor pe Isus D-l Slavei .

B. Glasul Lui Isus adresat Tatalui Cel Vesnic , un glas al unei ere sfarsite si al unui alt inceput

Isus dupa tóate acestea ridica glasul catre D-zeul Cel Vesnic, identificandu-se cu pacatul omenirii striga durerea despartiri pentru cateva clipe de starea de sfintenie si maretie a slavei Divine. Isus avea o durere care-l apasa enorm , momentul transferarii pacatului omenirii asupra Lui, dar avea o bucurie deplina stiind ca totul aici se va sfarsi si va fi un alt inceput, Era Mantuirii si a iertarii prin jertfa crucii Sale.
" S-a ispravit"..(Ioan 19:30).. acolo atunci Isus a confirmat sfarsitul erei intunericului si inceputul erei salvarii prin EL. Isus incredinteaza totul Tatalui, "In mainile Tale Imi incredintez duhul ". Isus inca o data confirmase autoritatea deplina a Tatalui Ceresc peste tóate lucrurile. Este descris prin aceasta sfarsitul misiunii Lui
Isus pe acest pamant, sfarsit cu efect pozitiv pentru omenire.



Oare dupa tóate acestea santem noi constienti de tot ce a facut D-zeu pt. noi, realizam noi si recunoastem prin strigatul nostru starea pacatoasa din care ne-a scos Isus. Care ar trebui sa fie strigatul nostru in "Golgota", unul al batjocorei s-au unul al caintei si recunoasterii autoritatii depline asupra tuturor lucrurilor a Tatalui Ceresc, a D-lui Isus si a Duhului sfant.Este evident ca dragostea Dumnezeirii pt.
noi a fost si este nemarginita.Aceasta dragoste trebuie sa o intelegi, sa o accepti si sa o traiesti. Te provoc chiar acum citind aceste randuri daca inca nu ai realizat ce sa intamplat pe Golgota, ce dragoste ti sa aratat prin Isus , fa ceva....coboarate in adancul tau si inalta-ti glasul catre Tatal cerand indurare, inalta si tu un strigat al caintei , si acepta-l pe Isus ca mantuitor al vietii tale.Facand aceasta te vei imprieteni cu D-zeu si vei avea pace in umbletele tale, somnul i-ti va fi dulce si vei izbuti in tóate. Daca vrei poti, acum , si nu uita ce sa aratat pt tine in Golgota.

AMIN



STEFAN GHERES
pastor al Bis. Penticostale "Elim" Roquetas De Mar Spania
 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4466
  • Export PDF: 3
  • Recomandări email: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni