Isus Vita
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 03/01/2022
    12345678910 0/10 X
Referințe

Ioan 15 1-11.

Exista o adevarata Vita, si exista doar un Vier.

Si de unde cunosti ca faci parte din aceasta Vita, si daca faci parte din aceasta Vita care este conceptul tau despre Vier?

Cum au aratat, si cum arata acele momente in care Marele si Singurul Vier s-a apropriat de tine.

Apropo, stiai ca in Vita  nu esti decat o mladita?

Si acest text vorbeste, se concentreaza pe mladitele roditoare, ele fiind cele care au continuitate in Vita.

Mladitele neroditoare sunt taiate, sunt aruncate afara din Vita, si se usca, si lor, celor uscate acest Cuvant nu le mai vorbeste.

Acum insa daca auzi inca aceste cuvinte, daca inca mai esti mladita, sigur sti ce inseamna identitate noua, sti ce inseamna rod, sti ce inseamna asteptarile lui Dumnezeu?

Vita este cunoscuta ca aducand roade, iar  roadele  sunt culese toamna, iar imediat dupa culesul rodului Vitei, si pina la aparitia frunzelor are loc curatarea Viei.

Marele Vier intra la lucru cind Vita are mladitele descarcate de rod, goale de frunze, schimbate la culoare, arata uscate.

Afara frig, lipsa de caldura, zilele par mai scurte, noptile sunt mai lungi, vintul nu mai are in calea lui nici frunze si nici roade.

Marele Vier insa Isi incepe lucrarea curatand mladitele roditoare, pregatindu le pentru urmatorul sezon.

Dar urmatorul sezon, urmatorul rod va fi cu mult mai  mult. Si de la un sezon la altul cantitatea de rod nu mai este aceiasi, ea merge crescand.

Ce fel de roade aduci? Cate roade aduceai cind ai venit la Hristos? Cate roade ai adus de cand esti la Hristos?

In timp ce mladitele sunt curatite, Vita isi extrage din nou din pamantul unde este sadita  toate cantitatile de minerale de care are nevoie pina la vremea roadelor. Pentru ca mladita de la sine nu poate aduce rod.

 Nu cumva noi vrem sa aducem roade de la sine? Ce impresie ai despre acest sine al tau? Il vezi atat de capabil sa aduca rod? Multi cred ca daca isi duc sinele pe munti sau si il ingroapa in bibloteci o sa poata aduce rod.

Exista insa in acest text un moment de rascruce.

Acum voi sunteti curati din pricina Cuvantului pe care vi l-am spus. v3

Mladitele sunt curatate prin Cuvant, Vierul se foloseste de Cuvant, prin puterea Cuvantului.

Si cea mai mare rascruce la care poti ajunge ca mladita este  aceasta. Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu... . v5.

Si acest ramane in Mine defapt nu este o alegere personala, este un har. Acest ramane in Mine, comform situatiei de mai sus defapt inseamna ca a fost lasat sa ramana in Vita, a fost deci alegerea Vierului. Pentru ca Vierul are puterea de a taia mladitele din Vita. Iar daca inca ai mai ramas in Vita, inseamna ca ai fost lasat inca in Vita pentru acelasi scop, de a aduce roade.

Si acolo unde Vierul a lasat mladita sa ramana in Vita, te-a lasat pe tine si pe mine sa ramanem in Hristos, acolo si Hristos ramane in noi. De ce? Ca sa aducem mult rod.

Pentru ca acest mult rod  defapt este slava Vierului, cu acest rod se lauda Vierul, si prin prisma acestui rod si noi ne putem insusi starea de ucenici.

Ucenici nu ajung prin puterile lor, si nici prin alegerea lor, si nici prin competenta lor. Abia dupa ce Vierul este proslavit  la vremea roadelor, abia atunci se va putea spune ca mladita este si ucenic.

Atentia noastra va trebui sa fie concentrata pe vremea  de dupa curatare, pe vremea cind va trebui sa ducem rod, mult rod, rod spre slava Vierului. Vita nu este slavita, Vita si ea insasi vrea sa Isi ajute mladitele sa aduca slava Vierului.

A inceput aceasta pandemie, un fel de anotimp in care Vierul Isi curata mladitele, pentru ca urmeaza sa vina din nou vremea roadelor. Simti tu cum Vierul te pregateste ca sa aduci mai mult rod? Simti tu cum Cuvantul vrea sa indrepte in tine, sa iti taie, sa iti injumatateasca proprietatile, sa iti curateasca eul, sinele, sa iti ia toata mandria, toata mania, toata puterea ta, toata vlaga ta, toata cresterea ta, si sa te pregateasca dandu-ti o altfel de forma, facandu-te mai mic ca sa aduci roade mai multe?

Vezi asta? Esti deacord cu Vierul? Tremuri inaintea Lui? Esti bucuros ca s-a apropriat Vierul de tine?

Intelegi tu beneficiile pe care le are mladita care a fost lasata in Vita, si care a vrut sa ramana in Vita, si aduce rod, apoi din nou are parte de cercetare si curatare, ca sa intre din nou intr-un nou sezon  de rodire, sa mai apuce inca o vreme a roadelor?

In acest context al rodirii, a fost indreptata catre mladite o fagaduinta... daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea si vi se va da... . . v7.

Si daca prin ceea ce vei cere si cu ajutorul a ceea ce vei cere, vei aduce mult rod, prin acel rod Vierul va fi proslavit.

Iti place acest targ cu Dumnezeu? Dumnezeu iti cere un singur lucru, iti cere sa aduci rod, oferindu-ti toate conditiile, iar tu poti cere lui Dumnezeu orice vei vrea, orice vei vrea, un lucru vrei, o mie de lucruri vrei, orice vei vrea.

In ce stare te afli astazi inaintea Marelui Vier?

Ciprian Muresan, Irlanda, 03/01/2022

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1022
  • Export PDF: 1
Opțiuni