Proorocii mincinosi si venirea Domnului Isus
Autor: AUREL MUNTEANU  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Anabaptistul in 05/03/2009
    12345678910 0/10 X
Fiecare secol al crestinatatii si-a avut ereticii si ereziile lui,dar cu cat timpul venirii Domnului se apropie , apostazia devine mai adanca. Nu cred ca va veni nici un val de trezire spirituala, la sfarsitul acestei epoci a bisericii, lumea se află acum în întuneric şi nu devine nicidecum mai bună sau mai aproape de Dumnezeu şi Împărăţia Sa . Lumea nu va fi convertită in intregime la Cristos în timpul acestei dispensaţii ,ci se va afunda treptat in cel mai adanc intuneric spiritual.Scriptura spune cu privire la venirea Domnului :’nimeni sa nu va amageasca in vreun chip ;caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii,Fiul pierzarii....’.Intai lepadarea de credinta trebuie sa vina, altfel cum vor fi inselati de Fiul pierzarii toti cei ce nu au primit dragostea adevarului ?
Apostazia trebuie sa ajunga pana acolo incat, sa apara invatatori si Hristosi mincinosi care sa spuna ca Isus Hristos a si venit .De fapt nu este o invatatura noua ,este una despre care Biblia avertizeaza si se va implini intocmai.Noi nu putem impiedica,derularea acestor evenimente ingaduite de Domnul dar , putem demasca mincinosii si avertiza pe cei care nu cunosc inca adevarul.Mat.24.23-27. spune sfintilor care trec prin Necazul lui Iacov :’atunci daca va va spune cineva : ‘Iata,Hristosul este aici,sau acolo’sa nu-l credeti.Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi ;vor face semne mari si minuni,pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta chiar si pe cei alesi.Iata ca v-am spus mai dinainte.Deci,daca va vor zice:’Iata-L in pustie’,sa nu va duceti acolo !’Iata-L in odaite ascunse ’ ,sa nu credeti.Caci ,cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus ,asa va fi si venirea Fiului omului.
Acest avertisment este aplicabil si astazi pentru ca fiecare generatie de credinciosi traieste cu speranta ca Domnul Isus Hristos va veni, cat timp se vor afla ei in viata.
Unii au crezut ca anul 1000 va aduce sfarsitul si venirea Domnului Isus, altii au crezut ca anul 1666 va aduce aparitia Antihristului pe scena dar, rand pe rand s-au inselat.
Eclipsa de Soare din 11 August 1999, a nascut din nou idei apocaliptice in mintea unora ;la fel si intrarea in ziua de 1 Ianuarie 2000. Tragic este ca anumiti indivizi au dus acesta idee la extrema incat au ajuns sa isi puna capat zilelor .
Domnul Isus ne indeamna, nu sa ne apucam de calcule ci sa veghem, cu cat vedem ca timpul se apropie.Mat.24.36 :Despre ziua aceea si despre ceasul acela ,nu stie nimeni :nici ingerii din ceruri,nici Fiul, ci numai Tatal.
Asa spune Duhul Sfant in Scriptura si noi trebuie sa acceptam prin credinta.
Acum aproape doua secole in anul 1831, un predicator baptist pe nume William Miller din Mssachusetts -S.U.A., a inceput sa predice cu putere venirea Domnului Isus si intrarea in Mileniu.Aprofundand Biblia a inteles ca venirea Domnului ,este chiar foarte aproape,mai aproape decat si-ar fi inchipuit muritorii de rand .Bazat pe textul din Ezra 7.12-26 si Daniel 8.14. a tras concluzia ,ca de la darea poruncii de zidire a celui de al doi-lea Templu ,in anul 457 i.e.n. ,trebuie sa treaca, cele doua mii trei sute de seri si dimineti pana la curatirea Templului si intrarea lui Mesia in el.Calculand o zi ca egala a unui an profetic, domnul Miller a stabilit ca Domnul vine pe data de 21 Martie 1843.Terenul a inceput sa fie pregatit cu 10 ani inainte, inca din anul 1833 ,prin predici ,conferinte si seri de rugaciuni.Cea mai cunoscuta brosura in circulatie la acea vreme era :Invederare din Biblie a venirii a doua a lui Hristos in anul 1843.
Baza scripturala pentru afirmatiile lui era urmatoarea :de la al sapte-lea an al domniei lui Artaxerxe pana la Isus sunt 457 de ani si diferenta ramasa din 2300(Dan 8.14) adica 1843 erau anii care trebuiau sa mai treaca pana la urmatoarea venire.
Zgomotul facut de Miller si adeptii lui, a fost atat de mare incat trambita cu care trebuia sa anunte ingerul, venirea Domnului ,a amutit.Rusinati si recunoscandu-si esecul au insarcinat ucenicul evreu-Samuel Snow,pentru a gasi eroarea strecurata in calculul lor.Cum minciuna repetata de mai multe ori ajunge sa fie luata drept adevar ,au gasit repede explicatia ;era doar o problema de calendar !Trebuia sa luam in calcul pe cel mozaic si nu pe cel gregorian !Astfel a fost anuntata definitiv si irevocabil data de 22 Octombrie 1844.Zilele s-au scurs si marea febra a venirii (advent –in lb. Latina) a cuprins din nou cei aproximativ 50.000 de ucenici ai lui Miller . Multi au vandut averile ,au inchis magazinele,si-au parasit locurile de munca au impartit ce mai aveau la saraci .
Au cumparat haine albe si s-au grupat in grupulete de partasie in case ,pe coline si chiar pe acoperisurile caselor.Sediul central a fost o mare sala din Boston unde asteptatorii impreuna cu liderul Miller, au asteptat calatoria binecuvantata pentru a intalni pe Mirele lor iubit. Dar din nou dezamagire si gust amar.Domnul nu vine.Unii au parasit definitiv miscarea , altii mai creduli au ramas sa traiasca din amintiri grupandu-se in :Uniunea Adventa,Adventistii Evangheliei,Crestinii Adventului.
Insusi William Miller profetul si fondatorul miscarii Adventului a recunoscut ca s-a inselat ,si a anuntat ca ucenicii inselati ,sa se intoarca inapoi la adunarile din care iesisera.
Dar ne mai avand nici un fel de autoritate, miscarea a continuat fiind preluata de cel mai influent lider al momentului profetesa:Ellen Harmon .Casatorindu-se cu un bogatasi James White fondeaza ce cunoastem azi sub denumirea de Biserica Adventista de Ziua a Saptea .La noi in tara, prima biserica fondata de urmasii ‘ Marii nebunii de la Boston ‘, a fost la Pitesti ,in anul 1870 si a avut fondator pe Mihail Czechowski fost preot catolic.
Daca Miller acesta este radacina , oare ramurile sunt sfinte ?
Doi ani mai tarziu in 1872, dar pe continent American ,se ridica alt profet care va schimba destinul a milioane de adepti .Fost adventist, Charles Taze Russell anunta si el iminenta venire a Domnului Isus Hristos dar,de fiecare data profetia se soldeaza cu esec !Prima venire esuata a Domnului era anul 1874 .Dupa o cercetare mai amanuntita , descopere din partea Domnului, anul 1914 ca fiind anul, in care lumea trebuia sa fie distrusa si in scurt timp va fi inaugurat Mileniul imparatia de 1000 de ani in care, Domnul Isus va imparatii pe pamant.Charle Taze Russell a calculat vremea neamurilor ( timpul paganilor ,care vor calca in picioare Ierusalimul), tinand de la cucerirea Ierusalimului de catre Nebucadnetar, in anul 607 i.d.H. ,pe o intindere de 2520 de ani. El a spus ca acesti 2520 de ani sunt cei 7 ani profetici (o vreme ,vremi si jumatate de vreme + o vreme ,vremi si jumatate de vreme) inmultiti cu 360 de zile (o zi socotita ca an profetic).
Si cum 2 Octombrie 1914 a trecut fara sa fi venit Domnul, grupul russellit a anuntat ca venirea a fost invizibila dar, sigura .Satana a fost izgonit din cer si imediat dupa venire a urmat Necazul cel Mare –primul razboi mondial . Domnul Isus (prima creatura a lui YAHWEH ) a fost intronat ca Rege in 1918 (la 3 ani si jumatate dupa venire) si de la acea data ne aflam in Mileniu. Singura denominatie acceptata de Domnul din acel moment, sunt Martorii lui YEHOWA pentru ca sunt singurii care Il slujesc si L-au asteptat cu credinciosie.Ei impreuna cu Imparatul lor guverneaza lumea.
Din calculele lor in 1975 se implineau 6.000 de ani de la Adam si atunci trebuia sa aibe loc(dar s-au inselat )marea batalie de la Armaghedon (singurul eveniment asteptat de Martori).Acestei batalii finale a Binelui si Raului ,vor supravietui numai Martorii care vor mai fi testati suplimentar 100 de ani ,dupa care vor mostenii pamantul pe vecie.
In ciuda faptului, ca merg din esec in esec doctrinar ,numarul adeptilor se mareste .
Chiar Domnul spune ca neprimind adevarul, le este trimisa o lucrare de de ratacire ca sa creada o minciuna si gasind placere in nelegiuire, sa fie osanditi.
De ceva timp si noi romanii, am pasit cu brio in topul mondial al Hristosilor mincinosi ,printr-un anume Mihail , un tanar care se crede Mesia reincarnat!Pretinde a face semne si minuni si declara Romania ca tara sfanta !Acest mesia declara printre altele sfarsitul lumii peste trei ani in 2012.Si nu sunt putini care chiar il urmeaza.
Un proverb vechi spunea : ‘ un om prevenit dinainte face cat doi’ de aceea frati iubiti in Domnul , vegheati !Timpurile sunt grele ,amagitorul isi face lucrarea pentru ca stie ca mai are putin timp. Amagitorii au o oferta destul de diversificata si tentanta si nu uitati ca intotdeauna se vor folosi de Sfanta Scriptura.
Ma rog ca Domnul sa ne dea ochi sa vedem ,urechi sa auzim si o mare putere ca sa stam impotriva tuturor neadevarurilor si sa le condamnam chiar daca acest lucru nu ne face intotdeauna populari.
venirea donmului
as dori sa stiu daca anticristul va venii inainte sau dupa rapirea bisericii.multumesc.DOMNUL SA NE PREGATEASCA PT INTALNIREA CU EL .
Adăugat în 07/03/2009
Venirea Antihristului
Cred ca alesii care vor avea parte de rapire, vor sti cine este Antihristul,el va fi descoperit de ei ,il vor numi pe nume ,va veni rapirea apoi el isi va incepe lucrarea.Daca expresia 'ziua Domnului'(2Tes.2.2b.)arata venirea in chip vizibil a Domnului Isus pt. poporul Evreu si nu pt. rapire atunci putem spune sigur ca Biserica nu va trece prin necazul cel mare. Eu cred ca acest pasaj(2Tes.2.2-12.) arata venirea Domnului pt.urmasii lui Iacov si pasajul din 1Tes.4.15-18 arata rapirea alesilor Lui care sunt membrii in biserica cat si a celorlalti alesi nascuti din nou pana in clipa respectiva ,care nu au apucat sa faca parte din vre-o biserica.Despre rapire nu avem prea multe date dar despre venirea Domnului Isus pt. poporul evreu si nimicirea lui Antihrist avem:Isaia 13.6-13; Zah.14; Ioel 2.30-32 ;Mat.24; In toate aceste pasaje spune despre 'ziua Domnului'care este o zi de groaza si manie ,cred ca nu este una de rapire si bucurie a sfintilor Lui.Sper sa va ajute aceste explicatii ,oricum avem multe de studiat si avem multe necunoscute in aceste subiecte .Har si pace!
Adăugat în 25/03/2009
minciuni gogonate .nu duceti lumea in ratacire trimiteti oamenii la biblie si nu interpretati cum va convine voua baptistilor!
Adăugat în 25/03/2009
Sunt de acord cu analiza fratelui Aurel Munteanu
Adăugat în 07/11/2009
unul din ei e chiar Luther.Studiati Adevarul!!!ingrijiti-va de mantuire,cautand Adevarul,nu profetii mincinosi.
Adăugat în 02/01/2010
Pt Dan
Luther este dat ca profet doar de branhamistii din cate stiu eu, el nu a pretins o data si o zii asa cum au facut Taze ,ellen si altii.El nu a fost profet ,a trait si murit catolic schismatic.
Adăugat în 04/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 6262
  • Export PDF: 4
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 6
Opțiuni