Botezul in Numele lui Isus Hristos
Autor: AUREL MUNTEANU  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Anabaptistul in 26/01/2009
    12345678910 0/10 X
Botezul in Numele lui Isus Hristos



De Aurel Munteanu



De ceva timp, in sanu Bisericilor Apostolice Penticostale ,au apatrut invatatori care pretind ca au primit prin revelatie divina, descoperirea ca nici un botez nu este valid , daca in momentul cand esti afundat nu se rosteste formula :te botez in Numele lui Isus!
Acesti invatatori, urmasi ai pastorului penticostal William Marrion Branham , proclama toate bisericile existente ca apostate(purtand semnul fiarei) deorece afundarea o practica in formula :in Numele Tatalui,al Fiului si al Sfantului Duh (Mat 28.19) .Deoarece marturisesc ca exista numai Isus ca IHWH ,botezul din cele patru Evanghelii nu este valid, botez scriptural intalnim doar din Ziua Cincizecimii cand urmasii lui Hristos au fost botezati cu Duhul Sfant apoi Apostolul Petru si ceilalti afunda doar in Numele lui Isus Hristos(F.A.2.38.)Aceasta afirmati devine mai puternica deoarece ei cred ca Biserica a luat finta in acea zi si de atunci trebuie sa ne conformam formulei astfel suntem un alt fel de Biserica.
Scumpii mei frati in Domnul,daca doar din F.A. cap. 2 avem botez valid atunci putem trage urmatoarele concluzii :
a)botezul lui Ioan Botezatorul nu mai era valid Ioan 3 22-23.
b) botezul ucenicilor lui Ioan nu era recunoscut ca venit din cer Mat.21.25.
c)Domnul Isus a gresit supunandu-se sa implineasca toata dreptatea Mat 3.15.
d) toate afundarile facute de ucenici (El nu a botezat pe nimeni) sub autoritatea lui Hristos din Ioan 4.2 pana in F.A. 2 .38. au fost o eroare.
Cred ca se face confuzie in privinta botezului , datorita a doua mari erori :
a) nu se crede ca botezul scriptural a inceput cu Ioan Botezatorul si apoi a fost preluat de membrii primei Biserici si dat mai departe sub autoritatea lui Hristos(avem informatii ca Isus Domnul si o mare parte din Apostoli si ceilalti ucenici au fost afundati de Ioan )
b) nu se crede ca Biserica exista ca trup avand toate randuielile inainte de Cincizecime.
Din aceste motive apare intr-un fel ideea de trei feluri de boteze care de fapt este unul singur.Era botezul lui Ioan valid ?Da ! Era botezul ucenicilor facut in :Numele Tatalui , al Fiului si al Sfantului Duh valid ?Da ! Era valid botezul facut in Numele lui Isus Hristos (sau in Numele lui Isus-FA.19.5.) ? .Da !.
Acest tip de botez inceput de Ioan ,preluat de Apostoli si dat mai departe de Biserica , din veac in veac trebuie sa se pastreze ne modificat pana la Rapire cand se va incheia asa numita epoca a Bisericii.
Cred ca in Marea trimitere accentul este pus pe AUTORITATE (exousia-dreptul de a fii ascultat) si mai putin pe formula rostita.De ce spun asta pentru ca exista cel putin trei formule diferite :Mat 28.19 ,-in Numele Tatalui ,al Fiului si al Sfantului Duh, F.A. 2.38.- in Numele lui Isus Hristos, F.A. 19.5.-in Numele lui Isus.
Scriptura nu spune explicit actul botezului cu lux de amanunte.
Priviti va rog botezul practicat de Ioan Botezatorul.Era prin afundare dar despre formula se pastreaza tacere.Rostea :te botez in Numele lui Elohim ? sau in al lui IHWH ?Nu prea cred.Te botez in Numele lui ISUS HRISTOS ? nu nicidecum pentru ca pe Isus nu IL cunostea la inceputul lucrarii lui.Atunci cand Domnul vine sa fie afundat, el IL descopera ca Dumnezeu.La fel de bine Scriptua spune ca acei ucenici efeseni din FA.19 .1-7. care au fost botezati in legatura cu botezul lui Ioan, apoi botezati corect de Pavel , nici nu stiau ca ar fi fost dat un Duh Sfant( revelatia fiind progresiva e posibil sa nu fi inteles in modul de azi conceptul de Trinitate acesta clarificandu-se treptat ).
Nici scrierile istoricilor din primele secole nu invatau docrina ,ce i –a fost ‘revelata’ lui Branham.Nu poate arata nici o grupare penticostala ce a strabatut veacurile cu aceeasi doctrina si practica ca a miscarii fondate de el.Nici nu pot avea aceasta pretentie deoarece peste 1900 de ani, nu au existat pe scena lumii ca Biserica.Insusi marturisirea lor, ca fiind Biserica restauratoare de adevar pleaca de la falsa premisa ,ca de-a lungul veacurilor Biserica lui Hristos a dainuit o perioada, apoi treptat a cazut in apostazie si Domnul a folosit diferiti reformatori, pentru a restaura Adevarul implicit Biserica.Mesia a promis ca Portile Locuintei Mortilor nu vor birui Biserica Sa,(Mat.16.18) de ce ?ca a Lui(Tatalui) sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus , din neam in neam in vecii ,vecilor ! Amin. (Ef. 3.21).Ce vreau sa spun ?Biserica strabate ficare generatie si isi va incheia perioada de timp lasata de Dumnezeu in ziua Rapirii . Dupa aceasta perioada randuielile ecclesiei de azi nu mai trebuie practicate din lipsa de personal autorizat de o Biserica autentica. Spun ca orice grupare religioasa numita crestina, care nu are aceeasi origine ,doctrina si practica cu prima Biserica nu cred ca va fi recunoscuta de El ca fiind a Lui.Cred conform teoriei (succesiunii Bisericii) ca William Marrion Branham a fondat o altfel de Biserica care nu existase pana atunci,o Biserica ilegitima de care nu avea nimeni nevoie.
Ma rog ca aceasta expunere sa ne provoace omul din launtru la studiu ,rugaciune si calauzire din partea Duhului Sfant .
Confuzie
Dragul meu prieten, nu doresc sa aduc nici un comentariu celor sceise de tine. Insa doresc sa-mi exprim mila mea fata de tine pentru ca sustii aceste vederi care nu au nici baza biblica si nici baza istorica. Doresc sa-ti spun cu imilinta ca nu cunosti nici voia Lui Dumnezeu, nici Scripturile si nici Istoria. Caci toate aceste trei confirma tocmai contrariul celor scrise de tine.
Adăugat în 08/02/2009
total gresit mai studeaza.12
Adăugat în 30/05/2009
:)
Dragul meu"ce ai scris comentariul mai sus" inainte de a face o afirmatie te rog sa fi sincer cu tine insuti, si sa raspunzi la o simpla intrebare:Este concluzie a ta pe care ai tras-o din cele studiate sau ai preluat parerea altora si expus-o ceeace este foarte grav,de aceea te rog studiaza Biblia cu rugaciune si atentie, rugandu-l pe Domnul sa intelegi personal ce vrea textul respecrtiv sa spuna:) fi binecuvantat
Adăugat în 12/02/2010
daca botezul lui ioan era bun de ce apostolul pavel in FA cap19 a rebotezat pe ucenicii lui Apolo?eu cred ca singurul botez valabil este acela facut in Numele care este mai presus de orice NUME.
Adăugat în 01/09/2011 de branham
Botezul instituit de Tatal prin Ioan ramane singurul cu autoritate si are o valabilitate pana la rapirea ekklesi-ei .Motivul pentru care sta scris ca cei din FA. 19 au fost reafundati este simplu: nu credeau si nici nu auzisera ca ar fi Duhul Sfant.D-ta ai primi asemenea membri azi fara sa ii botezi in adunarea dumitale? Daca nu cunosti Duhul nu prea stii nimic in ceea ce iti priveste mantuirea si celelalte lucruri ce tin de aceasta . Mult har .
Adăugat în 01/09/2011 de Anabaptistul
Vocea Lui
..............
Aurel Munteanu , cu alte cuvinte tu vrei sa propovaduiesti sa nu se calce pe urmele Apostolilor , insinuand ca botezul practicat de ei este o inspiratie gresita ?
Daca NU esti Invatator Biblic, cu Slujba, Uns si Confirmat , pentru ce Predai Invataturi mai grele decat chemarea pe care o ai ?
Si daca zici ca esti un Invatator cu Slujba , lasa-mi te rog o adresa de email .
Fratele meu , cu respect iti spun ca faci erori grave .
In primul rand trebuie sa stii cand se termina un testament si cand incepe altul , apoi cand isi incheie Ioan slujba si cand incepe o alta , apoi trebuie sa stii "cine" a pus temelia si "cine" cladeste deasupra.
Trebuie sa-ti spun ca e foarte tarziu ceea ce vrei tu sa faci...adica sa rastorni o evanghelie care a fost pusa acum 2000 de ani . Stiu ca nu va place prea mult despre acest ISUS DIN NAZARET , de aceea si ignorati botezul in numele LUI .

MA INTREB INSA :
"Daca ai fi fost in urma cu 2000 de ani , te lasai botezat de acei ucenici in numele lui ISUS HRISTOS DOMNUL , asa cum azi sunt suficienti ucenici care boteaza ca si acei ucenici , in numele DOMNULUI ISUS HRISTOS " ?
.
SI ATUNCI TE IMPOTRIVEAI UCENICILOR CA SI ACUM ?
Eu cunosc raspunsul si atitudinea ce ai fi luat-o atunci...TU O CUNOSTI ?
Adăugat în 01/11/2012 de luciannicoara
Draga Lucian e-mailul meu este : [email protected] , iti stau la dispozitie . Aceeas adresa : aurelomnou , o am si la contul de Skype . Eu folosesc mai mult Skype e superior messenger-ului.
Adăugat în 01/11/2012 de Anabaptistul
Cineva care a studiat acest subiect imi spunea ca traducerea corecta din ebraica ar fi ,,.... botezatii in interiorul numelui Meu...".( in numeleDomnului Isus Cristos , spre iertarea pacatelor voastre..) FAPT.- A.P. 2:38-42. De aici trageti voi concluzii, sau mai bine sa ne rugam pentru a primim descoperire asupra cuvantului.
Adăugat în 26/06/2013 de florin1p
Draga Florin - Noul Testament este scris in greaca asa ca ....... .
Adăugat în 26/06/2013 de Anabaptistul
Statistici
  • Vizualizări: 12608
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 9
Opțiuni