Cine ne va arăta fericirea?
Autor: Ștefan Zambo  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de 12345 in 19/09/2023
    12345678910 0/10 X

Mulți zic: ”Cine ne va arăta fericirea?” Eu însă zic: „Fă să răsară peste noi lumina Feței Tale, Doamne!” Tu-mi dai mai multă bucurie în inima mea, decât au ei când li se înmulțește rodul grâului și vinului. Eu mă culc și dorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai liniște deplină în locuința mea”. (Psalmul 4:6-8)

Ne naștem cu înclinația spre împlinire, mulțumire, satisfacție și fericire. Psalmistul David spune că mulți, în realitate toți alergăm, conștient sau inconștient, după fericire. Dar, unde și în ce o putem găsi? Dacă există vreun gen de literatură care se vinde bine astăzi atunci aceasta este literatura care propune să te facă om de succes și fericit. Există foarte mulți specialiști în fericire gata să-ți vorbească. Deci, cine ne va arăta fericirea?

Cunoașteți zicala; „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”! Cultivă optimismul, mănânca sănătos și fă sport! ... S-ar putea să țină o vreme, dar și cel mai sănătos om într-o zi se va ofili. Am ascultat odată confesiunea unui culturist care mereu a avut grijă ce mănâncă, lua medicamente pentru musculatură, ridica greutăți pentru a arăta bine, până când au trecut anii. În urmă, cu organe interne praf și cu mușchi care spânzurau pe el, se lamenta...

Banii? Aurul? Posesiunile materiale? Trăim într-un ev dominat de materialism în care convingerea e că, cu cât ai mai mult cu atât ești mai fericit. De cele mai multe ori nu este așa. Ați auzit: Cu cât ai mai mult cu atât ai mai multe bătăi de cap; sau, banii nu aduc fericire. Biblia spune: „Cei ce vor să se îmbogățească, dimpotrivă, cad în ispită, în laț și în multe pofte nesăbuite și vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd și pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință, și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.” (1Timotei 6:9-10)

Unii salută cu: ”Sănătate, aur, și glorie”. Ceea ce vrea să spună că dacă le ai pe acestea trei ești Ok. Oamenii obișnuiți admiră celebritățile, însă, celebritatea vine cu o mulțime de poveri. Actrița britanică Daisy Ridley povestește neplăcerile aduse de faptul că a ajuns o persoană publică de când a jucat în filmul Răzbiul stelelor. Mulți oameni celebri nu au reușit să gestioneze propria notorietate și au ajuns la depresii sau chiar sinucidere A. Einstein avea o Teorie a fericirii în care spunea: „O viață calmă și modestă aduce mai multă fericire decât urmărirea succesului cu o neliniște constantă.”

Libertatea, frate! Libertatea, zeul principal la care se închină generațiile de astăzi. În istorie au fost multe momente de mari persecuții politice, etnice și religioase, vremuri în care libertatea lipsea total. Râuri de sânge au curs în multe locuri și în multe etape. Astăzi societatea a trecut în extrema cealaltă, acolo unde totul este permis fără nici o îngrădire. Plăcerile de o clipă ale păcatului sunt ca aerul. Dar, care este prețul? Un om înțelept spunea recent: „Libertate fără Responsabilitate egal Moarte”.

Fericirea este starea sufletească pe care o căutăm toți. Unii au înființat ministere ale fericirii unde măsoară nivelul de fericire al oamenilor. Cineva descurajat exclama: „Plăceri îmi găsesc cu ușurință, dar satisfacții, nu”. Deci, cine ne va arăta fericirea? Psalmistul care pune această întrebare are și răspunsul, și acest răspuns este, Dumnezeu. Toma dAquino spunea: „Fericirea autentică izvorăște din fericitul nostru Dumnezeu, sursa oricărui dar. Fericit este omul care trăiește în pace cu Dumnezeu, se bucură zilnic de binecuvântarea Sa, și are harul contemplării Sale”.

Biblia are multe de spus în privința fericirii, iată câteva texte: Deuteronom 4:40 - „Păzește dar legile și poruncile Lui, pe care ți le dau astăzi, ca să fi fericit, tu și copiii tăi după tine, și să ai zile multe în țara pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău”; Psalmul 34:12-14 - „Ferice de oricine se teme de Domnul, și umblă în căile Lui! Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, ești fericit și-ți merge bine”; Proverbele 16:20 - „Cine cugetă la Cuvântul Domnului, găsește fericirea, și cine se încrede în Domnul este fericit”; Iacov 1:22-25 - „Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri... Dar cine își adâncește privirile în legea desăvârșită, care este legea slobozeniei, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.”

Suflete, caută împlinirea ta în Dumnezeu. Numai El te poate face satisfăcut și fericit cu adevărat. Pascal, renumitul savant francez, vorbea adesea despre faptul că noi ne-am născut cu un gol lăuntric în formă de Dumnezeu și până nu-l punem pe El înlăuntrul nostru vom avea parte doar de satisfacții de moment și fericiri aparente. Fiul lui Dumnezeu spune: „Eu am venit ca oile Mele să aibă viță, și s-o aibă din belșug”.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 711
  • Export PDF: 2
Opțiuni