Dacă mângâierea Lui Dumnezeu, încă nu te-a vizitat
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/11/2020
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

'Mi se topesc ochii după făgăduinţa Ta şi zic: „Când mă vei mângâia?” Căci am ajuns ca un burduf pus în fum, totuşi nu uit orânduirile Tale. ' (Psalmul 119:82,83)

Ochii cântărețului de psalm s-au topit în așteptarea împlinirii promisiunii Lui Dumnezeu. Cât mai trebuie să aștept, să se împlinească cele promise? El a întrebat, când Dumnezeu îl va liniști, îl va mângâia, în necazurile prin care trecea, în nenorocirile de care avea parte. Căci el a ajuns asemănător cu un burduf, care s-a uscat din pricina focului; cu un burduf de vin, care era îmbibat cu fum, negru de funingine, scorojit (Deteriorat, crăpat, deformat), nimeni n-avea nevoie de el.

Încercările vieții lasă urme pe noi, la fel ca pe cântărețul de psalm; au lăsat o urmă foarte amară (''a ajuns ca un burduf pus în fum''). Așteptarea împlinirii promisiunii Lui Dumnezeu cu privire la mângâiere (că ne va mângâia), deseori poate să fie destul de îndelungată, iar în așteptarea ei obosim foarte tare, iar duhul nostru se lâncezește (A se afla într-o stare de slăbiciune sau de moleșeală; a nu avea chef de nimic).

Dar ce este important să luăm din exemplu cântărețului de psalm? Nu trebuie să uităm poruncile, urânduirile Lui Dumnezeu, chiar dacă neplăcerile vieții ne fac foarte dureros!

Cea mai mare cinste, pe care o putem acorda Lui Dumnezeu, chiar dacă nu vedem nimic altceva, în afară de ceea ce este opusul la toate așteptările noastre – să ne întoarcem privirile de la toate cele pământești, de jos, și să ne îndreptăm privirea în sus, la aceea, că Dumnezeu este atotsuficient, și să nu încetăm să ne încredem în sprijinul Lui, indiferent de toate! (''totuşi nu uit orânduirile Tale'')

Domnul să ne binecuvânteze pe fiecare dintre noi, să nu răcim în speranța noastră în Cuvântul Lui Dumnezeu, să nu permitem ca promisiunile (făgăduințele) Lui, să dispară din memoria noastră, oricare n-ar fi situațiile în care am ajunge!

 

Să zicem împreună cu cântărețul de psalm: ''Niciodată nu voi uita poruncile Tale, căci prin Ele mă înviorezi. Al Tău sunt: mântuieşte-mă (salvează-mă), căci caut poruncile Tale! '' (Psalmul 119:93-94) În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

Traducător: Repalov Veaceslav

 

''Niciodată nu voi uita poruncile Tale, căci prin Ele mă înviorezi. '' (Psalmul 119:93)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 882
Opțiuni