Păstrați-vă bucuria în viață
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 25/10/2020
    12345678910 0/10 X

7 Dulce este lumina şi o plăcere pentru ochi să vadă soarele.

 8 Deci, dacă un om trăieşte mulţi ani, să se bucure în toţi anii aceştia şi să se gândească ce multe vor fi zilele de întuneric... (Eclesiastul 11:7-8)


 Indiferent de modul în care viața este influențată de situații, ce nu pot fi prevăzute, totuși omul este creat cu abilitatea de a găsi bucurie în viață. Eclesiastul ne îndeamnă să ne bucurăm de fiecare zi din viața noastră, și să nu privim la greutăți, la dungile și zilele întunecate, ce ne vor întâmpina. Căci dulce este lumina, și este o plăcere pentru ochi să vadă soarele, este frumos să fii viu!

 

Nu putem nega, că viața este plăcută! Ea îi este plăcută oamenilor răi, căci și-au pus speranța doar în ea. Ea îi este plăcută celor neprihăniți, deoarece îi este oferită ca un timp pentru a se pregăti de o viață mai bună.

 

Viața într-un fel, sau altfel – trece rapid și dacă tot timpul, când vei fi în întristări și suferințe, nu vei găsi în ea nici o bucurie, atunci aceasta cel puțin nu este înțelept.
Chiar dacă nu sunteți tineri, totuși nu aveți motive pentru a fi triști: “Deci, dacă un om trăieşte mulţi ani, să se bucure în toţi anii aceştia.” Învățați-vă să priviți cu optimizm, indiferent de soarta voastră!

 

“Am ajuns să cunosc că nu este altă fericire pentru ei (fii oamenilor) decât să se bucure şi să trăiască bine în viaţa lor” (Eclesiastul 3:12). Din toată mulțimea de lucruri frumoase, pe care le-a făcut Domnul pentru om – Eclesiastul a evidențiat daruri speciale oferite oamenilor de către Dumnezeu: abilitatea de a face bine, să-ți aduci folos ție și celor din jur și să te bucuri de aceasta. Mai departe cel înțelept mai adaugă: “dar şi faptul că un om mănâncă şi bea şi duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu” (Eclesiastul 3:13). Nu toți au parte de acest bine în acest veac, elementar să mănânce, să bea și să muncească, primind de la aceasta satisfacție și împlinire: de obicei doresc mai mult, decât să mănânce, să bea și să muncească, de aceea nu se pot bucura de puțin. Totuși, dacă cineva se bucură de puțin și experimentează bucurie de la cele mai simple necesități și activități umane, atunci se poate de spus, că acest om a primit un dar generos din partea Domnului!

 

Și pentru plinătatea satisfacției vă ofer încă un îndemn din partea apostolului Pavel: Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! (Filipeni 4:4). Nu pur și simplu bucurați-vă întotdeauna, ci bucurați-vă în Domnul, în uniunea cu El! Însuși Pavel a fost un exemplu vrednic de urmat în aceasta, căci și atunci când era prigonit, închis în temniță, se pregătea de moarte, etc. în cele mai dureroase împrejurări, a rămas un om, pe care nu l-a lăsat senzația bucuriei interioare izvorâte din uniunea cu Domnul, din puterea dragostei și credincioșiei Sale.

 

“În aceste zile schimbătoare, El nu se schimbă și nici nu se ostenește. El nu face parte din aceia, care sunt aproape, doar când strălucește soarele și dispar atunci, când cerul se acoperă puțin cu nori. El nu alege din zilele vieții noastre doar momentele de propășire și zilele de festivități și nu Se ține departe în zilele restriștei și înfrângerilor. El nu Se arată doar atunci, când mie îmi este înmânată coroana învingătorului și nu se ascunde atunci, când pe capul meu pun o coroană de spini. El este cu mine în toate zilele – în zilele propășirii și în zilele nenorocirii; în zilele când sună clopotul funerar și în zilele când sună clopoțelul de nuntă. “În toate zilele.”  În zilele vieții, și în ziua morții, în ziua Judecății. (Jowett, Day by Day)

 

Să gustăm și noi dragostea Lui Hristos, să-i mulțumim pentru credincioșia Sa zilnică și să-L facem centru bucuriei noastre! Indiferent dacă cerul se acoperă cu nori deasupra capului vostru, totuși aveți posibilitatea întotdeauna să vă bucurați în Domnul! Fie ca nimic să nu vă separe de prezența Lui și nimic să nu vă fure bucuria voastră!

 

-          Bucurie zilnică vă doresc vouă în uniune cu El! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 Traducere: Repalov Veaceslav

 “…cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele…” (Ieremia 15:16)

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! (Filipeni 4:4)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 743
Opțiuni