De ce am parte de aceasta?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 10/10/2020
    12345678910 0/10 X

Când are loc vreun necaz sau vine vreo boală, din gura multor oameni izbucnesc astfel de cuvinte: ''De ce am parte de aceasta? '' Mulți oameni nu se gândesc, că în așa fel Îl mustră pe Dumnezeu, căci toate cele nepăcătoase au loc după voia Lui Dumnezeu, iar cele păcătoase Dumnezeu le îngăduie! Ceea ce mulți numesc cuvântul ''soartă'', de fapt vine de la Dumnezeu, și este hotărâtă de voia Lui Dumnezeu. Prorocul Ieremia așa a proclamat: ''Cine a spus şi s-a întâmplat ceva fără porunca Domnului? Nu ies din gura Celui Preaînalt răul şi binele? '' (Ieremia 3:37-38) Iar evanghelistul Matei așa a citat cuvintele Lui Hristos despre suveranitatea Tatălui Ceresc: ''Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. '' (Ev. după Matei 10:29-31). Scriptura zice, chiar și viața vrăbioarei mici nu se va finisa fără voia Lui Dumnezeu.

 

Cu atât mai mult nimic n-are loc fără Dumnezeu în viața noastră, în viața celor, care sunt mai valoroși pentru Dumnezeu decât foarte multe vrăbiii! De aceea, nu trebuie să te temi, că ceva poate să se întâmple în viața ta, iar Dumnezeu aceea de parcă n-a văzut. Tatăl Ceresc nu încetează să aibă grijă de tine, pentru că te prețuiește. El îngăduie în viața ta doar acele evenimente, care te vor ajuta să te ridici la un alt nivel de percepție a măreției Sale, ca să fie așa cum este scris: ''Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă... '' (2 Corinteni 3:18). În traducerea semantică (semantic - Ramură a lingvisticii care se ocupă cu studierea sensurilor cuvintelor și a evoluției acestor sensuri;) acest verset este transmis așa: ''Și noi toți vedem cu fața descoperită, ca într-o oglindă, strălucirea slavei Lui Dumnezeu și suntem schimbați, devenind mai mult asemenea cu Dumnezeu. Slava Lui crește toate în noi... '' De aceea, când în viața ta vin necazurile, nenorocirile, nu-L mustra pe Dumnezeu: ''De ce am parte de toate acestea? ''. Ține minte, că Domnul ne dă necazuri, nenorociri, ca să fim absorbiți (preocupați, captivați) nu de ele, ci de El. Doar când ești preocupat de Domnul, când privești la El, când Îl admiri, crește asemănarea ta cu El! Când vrăjmașii Evangheliei aruncau cu pietre în Ștefan, el privea slava Domnului în cer: ''şi-a pironit ochii spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu şi pe Isus stând în picioare la dreapta lui Dumnezeu'' (Faptele apostolilor 7:55). Contemplând (A privi îndelung, meditativ, cu admirație) la Hristos, s-a făcut asemenea cu Hristos în rugăciunea pentru vrăjmașii săi: ''Apoi, a îngenuncheat şi a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!” Şi după aceste vorbe, a adormit (a murit)'' (Faptele apostolilor 7:60). Așa S-a rugat Hristos înainte de moarte: ''Iisus a zis: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” Ei şi-au împărţit hainele Lui între ei, trăgând la sorţi'' (Luca 23:34). Dacă împrejurările tale nu te fac asemenea cu Domnul Iisus, atunci nu le schimba pe ele, ci schimbă atitudinea ta față de ele. Ridică mai des privirea de la problemele tale spre cer (uneori, ca să vezi cerul, trebuie să cercetezi Biblia, Sfânta Scriptură!). Roagă-L pe Dumnezeu, ca să vezi slava Lui în aceea, ce are loc cu tine. Zi, că dorești să fii asemenea cu Fiul Lui Preaiubit – Iisus Hristos, că dorești să treci de la nivelul din trecut al slavei Sale, la un nou nivel al percepției măreției Sale în tine. Cred, că așa o rugăciune va fi plăcută Tatălui Ceresc.

 

Rugăciunea fiecărui dintre noi să fie:

Tată Ceresc! În numele Domnului Iisus Hristos îți mulțumesc pentru zilele luminoase și pentru cele întunecate din viața mea! Te slăvesc pentru problemele mele din prezent, care mă ajută să-mi ridic privirea spre cer, să caut slava Ta și măreția Ta în viața mea. Îți mulțumesc, că sunt atât de prețios pentru Tine, încât mă transformi în Chipul minunat al Fiului Tău – Iisus Hristos. Ajută-mă să fiu preocupat nu de mine, nu de împrejurările din viața mea, ci de strălucirea Fiului Tău, Care este Domnul meu minunat! Amin.

 

Traducător: Repalov Veaceslav

 

Dumnezeul nostru este atât de măreț! Cunoaște măreția Lui atunci când Îl slujești!

Începe – iar El te va ajuta! El Însuși te va călăuzi și te va direcționa!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 426
Opțiuni