Tot ce ne-a învățat Domnul Isus - Partea 40
Autor: Zac Poonen  |  Album: Tot ce ne-a învățat Domnul Isus  |  Tematica: Răbdare
Resursa adaugata de Mada_O in 12/01/2020
    12345678910 0/10 X
© Christian Fellowship Church, Sursa originală: http://www.cfcindia.com

 

Ne continuăm astăzi studiul despre "Tot ce ne-a învăţat Domnul Isus", din evanghelia după Matei. Am ajuns la capitolul 10. Ne-am uitat la nişte versete legate de persecuţie în studiul nostru precedent. În v. 21 am citit: "Fratele va da la moarte pe fratele său". Când eşti un ucenic adevărat, chiar cineva dintre rudele tale poate să se întoarcă împotriva ta. Un tată împotriva copilului său, copiii împotriva părinţilor, şi chiar să-i dea la moarte.

Lumea L-a urât pe Domnul Isus atât de mult, că L-a omorât. Dacă eşti un adevărat ucenic al Domnului Isus, lumea te va urî şi pe tine. Lumea de azi nu e diferită de cea de acum 2000 de ani. E exact la fel. Spiritul lumii e încă controlat de diavol, care a condus-o acum 2000 de ani şi o conduce şi astăzi. Aşadar, nu numai frate contra frate. În v. 22 spune: "Veţi fi urâţi de toţi". Adevăratul creştin e cel care va răbda până la sfârşit.

Mergem mai departe la v. 24. În legătură cu asta Isus spune: "Ucenicul nu este mai presus de învăţătorul său, nici robul, mai presus de domnul său." Acesta e un principiu simplu. Cum am putea noi să fim mai presus de cel care e învăţătorul şi domnul nostru? Nu e de ajuns, v. 25, că ucenicul devine ca învăţătorul lui, şi robul ca domnul său? Gândiţi-vă la asta. E un principiu care se aplică de-a lungul erei creştine. Ucenicul nu e mai presus de învăţătorul său, iar robul nu e mai presus de domnul său. Iar la mijlocul v. 25 spune: "Dacă pe Stăpânul casei L-au numit Beelzebul," prinţul diavolilor,"cu cât mai mult vor numi aşa pe cei din casa Lui", cu nume şi mai rele."Cu cât mai mult" înseamnă nume mai rele decât prinţul diavolilor. Gândeşte-te la asta!

Cauţi onoare şi faimă ca şi creştin? Le vei obţine în creştinismul fals. Le vei obţine în Babilon. Însă dacă eşti un creştin adevărat, un ucenic al lui Isus, un rob al Domnului Isus Hristos, unul care proclamă tot planul lui Dumnezeu, potrivit învăţăturii lui Hristos, vei fi nepopular, vei fi numit eretic, un învăţător fals, aşa cum Isus a fost numit învăţător fals de către farisei. Ei spuneau că El nu predică din Biblie, ci predică erezii. Aşa cum Pavel a fost numit învăţător fals de mulţi oameni, pe vremea lui. Exact la fel e şi astăzi cu oamenii care nu-L cunosc pe Domnul, nu se tem de El. Ei îi numesc pe adevăraţii proroci ai lui Dumnezeu, învăţători falşi, eretici.

Aceasta a fost metoda standard prin care diavolul a întors oamenii de la adevăr. E uimitor cum creştinii se tem mai mult de ceea ce ei cred că e învăţătură greşită, decât de păcat. Iar rezultatul final e că atunci când cineva predică că poţi birui păcatul, asta e numită învăţătură falsă, iar când cineva învaţă că bineînţeles întotdeauna vei continua să păcătuieşti, până la sfârşitul vieţii, asta e numită învăţătură adevărată. Îţi vine să crezi cum a sucit diavolul adevărul? Vreau să repet asta! Cei care predică: "Poţi birui păcatul, păcatul nu va mai stăpâni peste tine, nu trebuie să păcătuieşti, Domnul Isus te poate elibera", sunt consideraţi eretici. Iar cei care spun: "Vom continua să păcătuim, întotdeauna vom fi învinşi, natura noastră e rea", sunt numiţi vorbitori ai adevărului. Acesta e felul în care diavolul a sucit adevărul. Fiindcă Domnul Însuşi a fost numit Beelzebul, prinţul diavolilor, când a făcut un bine, precum eliberarea oamenilor de demoni. Deci când zice,"cu cât mai mult vor numi aşa pe cei din casa Lui", înseamnă că ştiu că sunt un membru al familiei lui Hristos, atunci când sunt numit nume mai rele decât Beelzebul, prinţul diavolilor.

Poate că unii dintre voi credeţi că sunteţi ucenici foarte devotaţi ai lui Isus Hristos şi că sunteţi membri ai casei sau familiei Lui. Poţi să-mi spui unele dintre numele rele pe care ţi le-au spus oamenii? Nu pentru lucrurile rele pe care le-ai făcut, ci fiindcă ai fost de partea lui Hristos şi a adevărului Cuvântului lui Dumnezeu. Numai în acest scop, fiindcă ai fost de partea lui Hristos şi ai apărat adevărul Cuvântului Său. În acest scop, ce nume ţi-au adresat oamenii? Aşa poţi descoperi dacă eşti un membru al familiei Sale sau dacă eşti un compromiţător, care vrea benficiile Împărăţiei, dar nu vrea să apere adevărul lui Hristos în locuri în care acest lucru e nepopular. Atât de mulţi creştini caută popularitate. Ei nu ştiu ce înseamnă să aperi adevărul. Eu cred că trebuie să auzim acest cuvânt astăzi.

Apoi El vorbeşte despre teamă."Nu vă temeţi", e unul dintre îndemnurile preferate ale lui Isus."Nu te teme! Nu vă temeţi de ce vă pot face oamenii!" Sunt multe lucruri de care vă pot acuza oamenii, dar în v. 26 spune că "nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tainic care nu va fi cunoscut". Nu trebuie să te temi de nimic. Dumnezeu va aduce la lumină totul. Motivele ascunse ale oamenilor, în ceea ce caută să te atace, Dumnezeu le va aduce la lumină, nu te îngrijora. Oamenii necinstiţi care încearcă să te acuze pe nedrept, Dumnezeu va aduce la lumină totul. Lăsă în seama lui Dumnezeu, nu e nimic ascuns care nu va fi descoperit şi nimic tainic care nu va fi cunoscut. Acelaşi lucru e valabil şi în viaţa noastră. Dacă eşti predicator şi în viaţa ta e ceva în neregulă, fii sigur că într-o zi va fi făcut cunoscut. De aceea trebuie să umblăm în lumină tot timpul.

El mai spune şi: "Ce vă spun Eu la întuneric, voi să spuneţi la lumină; şi ce auziţi şoptindu-se la ureche, să propovăduiţi de pe acoperişul casei". Dumnezeu vrea să ne vorbească în întuneric. E un mesaj foarte interesant: "Ce vă spun Eu la întuneric... ", asta înseamnă la miezul nopţii, atunci e întuneric, te scoli... Întocmai ca Samuel, spui: "Vorbeşte, Doamne, căci robul tău ascultă!" Iar Dumnezeu îţi spune ceva. Trebuie să vestim asta! Ai obiceiul de a asculta, când eşti în pat noaptea şi eşti treaz? Spui: "Doamne, vorbeşte!"? E unul din cele mai bune momente în care poţi să auzi, fiindcă restul lumii e liniştită. Toată lumea doarme. Îl poţi auzi pe Dumnezeu vorbindu-ţi: "Vesteşte la lumină! Ce auziţi şoptindu-se la ureche... ", şoapta blândă a Duhului Sfânt,"să propovăduiţi de pe acoperişul caselor". Acest verset ne învaţă că Dumnezeu ne vorbeşte, nu prin sunete puternice de trompetă, ci cu o voce blândă, duios ca o şoaptă, în întuneric, dar noi vestim în mod public."Nu vă temeţi... ", din nou repetă acest lucru."Nu vă temeţi... , nu vă temeţi", v. 26 şi v. 28.

La sfârşitul capitolului 6 din Matei am văzut că Isus a spus de trei ori: "Nu vă îngrijoraţi!" Iar aici, El spune: "Nu vă temeţi!", şi repetă şi în v. 31. Acolo era: "Nu vă îngrijoraţi!" de 3 ori, iar aici este: "Nu vă temeţi!" de 3 ori."Nu vă temeţi!", în v. 26,28 şi 31."Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul". Orice creştin care vrea să fie un ucenic adevărat al lui Isus, trebuie să ia aminte la asta. Nu vă temeţi de cei care vă numesc Beelzebul, v. 25 şi 26. Nu vă temeţi de cei care vă pot ucide trupul, fiindcă nu vă pot ucide sufletul."Temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în iad".

Dacă mă tem de Dumnezeu, nu trebuie să mă mai tem de nimic altceva pe acest pământ. Acesta e un verset frumos în Isaia 8:12,13, când le pui împreună. Biblia Vie le uneşte şi spune: "Dacă te temi de Dumnezeu, nu trebuie să te mai temi de altceva." E un verset minunat. Eu l-am avut în sufragerie 40 de ani, şi m-a încurajat mereu."Dacă te temi de Dumnezeu, nu trebuie să te mai temi de altceva." Vreau să vă încurajez să credeţi acest verset. Nu trebuie să vă temeţi de nimic. Lucruri grozave se vor întâmpla pe acest pământ în zilele care vor veni, dar nu trebuie să te temi de nimic, dacă te temi de Dumnezeu.

Apoi, vorbeşte despre nevoile noastre personale."Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi." Domnul spune: "Voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii", v. 31,"Deci, să nu vă temeţi!" Fiindcă Tatăl veghează până şi vrabia care cade pe pământ. Gândeşte-te la milioanele de vrăbii care sunt pe pământ, ele sunt atât de ieftine. E de necrezut, Atotputernicul Dumnezeu, să stea să le vegheze... E atât de dificil pentru mintea noastră să înţeleagă, că dintre toate milioanele de insecte şi păsări care sunt pe pământ, Dumnezeu vede chiar şi o vrabie când cade pe pământ. Aici Domnul ne învaţă despre imensa putere pe care o are Tatăl. Dumnezeu e Atotputernic. E atât de dificil pentru mintea noastră să înţeleagă.

Iar în ceea ce priveşte oamenii, El spune: "perii din cap, toţi vă sunt număraţi", v. 30. Fie că Dumnezeu ştie numărul total de fire, fie că El ştie: "Ăsta e firul nr. 31 şi ăsta e firul nr. 897", eu le pot crede pe amândouă. Că Dumnezeu ştie numărul firelor tale de păr. Dacă un fir de păr îţi cade din cap, de exemplu, când te scoli dimineaţa, şi vezi un fir de-al tău pe pernă, nu te deranjează. Dacă Domnul a ştiut momentul exact din noapte când acel fir de păr a căzut din capul tău, îţi poţi imagina grija intensă pe care o are faţă de tine pe parcursul nopţii? Sunt mulţi oameni care au visuri terifiante şi se tem în timpul nopţii. Gândiţi-vă la acest verset! Chiar şi firul de păr care cade din capul tău pe perna ta, despre care nu ştii când s-a întâmplat, îl vezi doar dimineaţa, şi nu te deranjează, Dumnezeu a ştiut despre asta. Aceasta este intensitatea grijii Lui faţă de noi.

V. 32: "De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui meu, care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui meu, care este în ceruri". Trebuie să vedem că este un principiu aici. Domnul se va ocupa de noi exact în acelaşi fel, El ne va mărturisi înaintea Tatălui, în măsura în care noi L-am mărturisit fără ruşine înaintea oamenilor. În toată această secţiune, El vorbeşte despre a fi un martor pentru Hristos, şi despre frica pe care o pot avea oamenii referitor la a fi un martor, fiindcă ei gândesc: "Dacă sunt martor, voi avea de pierdut". Unii se tem să fie martori ai lui Hristos în birourile lor, ca nu cumva să piardă o promovare. Am văzut mulţi necreştini în bănci şi în alte locuri, care uneori agaţă un calendar aproape de biroul lor cu o poză cu idolul lor hindus. Aproape că niciodată nu vezi un creştin care să agaţe un calendar cu un verset creştin. Îi e ruşine. Le e ruşine să se ştie că sunt creştini, fiindcă într-o lume necreştină ei spun: "S-ar putea să pierd şansele de promovare. S-ar putea ca şeful să nu fie prea încântat de mine, dacă vede asta".

Ne e ruşine să-L mărturisim pe Hristos. Dar când avem o nevoie, bineînţeles, ne ducem la El. Aşa a fost în Israel. Domnul a spus: "De ce veniţi la Mine doar când aveţi o problemă? De ce nu mergeţi la zeii Egiptului, la care v-aţi închinat?" Domnul spune: "Dacă vă lepădaţi de Mine înaintea oamenilor"... Cum ne lepădăm de El? Nu e nevoie să spunem ca Petru: "Nu-L cunosc pe Hristos!" Nu cred că vreunul din noi ar spune asta. Dar adesea ne lepădăm de El prin tăcerea noastră, tăcând atunci când ar trebui să vorbim, ezitând sau nevrând ca oamenii să afle că suntem creştini. Acesta e un fel în care ne lepădăm de El. Ne lepădăm de El când nu dorim ca oamenii să afle că suntem creştini. Deci, dacă ne lepădăm de El, şi El Se va lepăda de noi, dar dacă Îl mărturisim înaintea oamenilor, ne va mărturisi şi El înaintea Tatălui Său din ceruri. Trebuie să ne gândim la asta.

Vine o zi când Hristos Se va întoarce în slavă, şi vom sta înaintea Lui. De cine va fi El mândru? Vrei ca Domnul să fie mândru de tine când Se va întoarce? Tot ce ne-a învăţat Domnul Isus. Iată învăţătura Sa: El nu va mărturisi înaintea Tatălui pe cei căror le e ruşine cu El pe acest pământ. Orice ar spune oamenii, că toţi vom fi egali şi vom avea un timp minunat în cer, etc. , ţineţi minte asta, dacă nu aţi fost îndeajuns de curajoşi să recunoaşteţi că sunteţi ucenici ai lui Isus, şi aţi păstrat tăcerea cu privire la credinţa voastră, v-aţi lepădat de Domnul. Puteţi fi 100% siguri că atunci când Hristos Se va întoarce, El Se va lepăda de voi înaintea Tatălui.

Probabil că nu aţi auzit niciodată o astfel de predică, dar acesta e adevărul. Tot ce ne-a învăţat Domnul Isus. Ce învăţătură a dat Domnul Isus? Iată învăţătura Sa: "Spuneţi oamenilor tot ce v-am învăţat!" V. 33: "De oricine... ", fie că te numeşti creştin umplut de Duhul Sfânt şi vorbeşti în limbi, oricum ai fi,"... se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi eu înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri." E ca şi cum ar spune: "Nu-l cunosc pe acest tip". Fiindcă atunci când erai pe pământ, te-ai comportat ca şi cum nu-L cunoşteai pe Hristos. E un lucru foarte serios. Domnul vrea să-I fim ucenici curajoşi. El nu vrea să fim ucenici ascunşi, care ne ascundem lumina sub un obroc, sau o punem sub un pat unde nimeni nu poate s-o vadă. El spune: "Pune-ţi lumina în sfeşnic."

Dacă oamenii te resping, lasă-i să te respingă. Dacă te numesc Beelzebul, lasă-i să facă asta. Dacă te dau la moarte, fii gata să fii omorât. Nu te teme de oamenii care îţi pot ucide trupul, teme-te de Cel care îţi poate distruge şi trupul şi sufletul. Dacă te temi de Dumnezeu, poţi fi sigur că nimeni nu se poate atinge de tine fără voia Lui. Aşadar, toate acestea sunt foarte importante. Dacă Îl mărturiseşti şi spui: "Doamne, sunt martorul Tău, şi nu mi-e ruşine să mărturisesc altora că aparţin lui Isus Hristos", gândeşte-te la bucuria pe care o vei avea când Hristos se va întoarce, şi va veni rândul tău şi numele tău va fi strigat, iar Domnul Isus va spune: "Vreau să mărturisesc cu îndrăzneală despre această persoană înaintea Ta, Tată. El a fost un martor curajos pentru Mine pe acest pământ." Sper că vom auzi aceste cuvinte: "Bine, rob bun şi credincios!" Eu vreau să le aud şi nu mă interesează ce pierdere avem pe acest pământ, fiindcă Îl mărturisim pe Hristos. Bineînţeles, vom pierde multe lucruri. Poate vei pierde o promovare, sau vei avea o pierdere financiară, sau o pierdere socială, în sensul că rudele tale vor crede că eşti nebun. Fii curajos în a-L mărturisi pe Hristos. Pe termen lung vei fi recunoscător.

Când Îl mărturisim astfel pe Hristos, v. 34, va veni o diviziune, chiar şi într-o familie. El spune: "Să nu credeţi că am venit să aduc pacea". Într-un fel, El a venit să aducă pacea."Pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui", asta a spus îngerul. Însă e vorba de pace în inimi şi între adevăraţii ucenici ai lui Isus, fiindcă nu toată lumea vrea pace. Majoritatea oamenilor vor război."Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia", o sabie care va aduce o diviziune între cei care Îl mărturisesc pe Hristos şi cei care nu Îl mărturisesc. Rezultatul va fi, v. 35, un fiu va fi împotriva tatălui său, o fiică va fi împotriva mamei sale, o noră împotriva soacrei. Aici nu se referă la luptele normale dintre nurori şi soacre, care sunt universale, între necreştini şi peste tot. Aici se referă la faptul că una dintre ele e de partea lui Hristos, şi astfel apare o diviziune între acea persoană şi cealaltă care nu vrea să-L urmeze pe Hristos până la capăt. Vedem asta întâmplându-se tot timpul.

Iată, de exemplu, un fiu, care e înflăcărat de adevărul Evangheliei, vrea să se boteze, să trăiască pentru Dumnezeu, să renunţe la lucrurile păcătoase şi să-L urmeze din toată inima pe Domnul, iar tatăl nu vrea asta. Care e rezultatul? Apare o diviziune între tată şi fiu, sau între mamă şi fiică. Şi adesea, mama sau tatăl vor plânge, spunând: "Nu te purta aşa rău cu noi!", iar fiul sau fiica întâmpină probleme."Ce să fac?" Din acest motiv apare sabia. Trebuie să-L iubeşti pe Isus mai mult decât îţi iubeşti tatăl sau mama.

V. 36 - "Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui." E adevărat că pe parcursul acestor 2000 de ani de creştinism, adevăraţii ucenici ai lui Isus au iubit pacea, au vrut pacea, însă rudele lor, aşa-zişi credincioşi, s-au întors împotriva lor. Religia îi face pe oameni să fie împotriva adevăraţilor ucenici ai lui Isus. Istoria e plină de exemple de creştini religioşi neconvertiţi, care i-au persecutat pe adevăraţii ucenici ai lui Isus Hristos, uneori chiar mai mult decât au făcut-o păgânii şi necreştinii. S-au împlinit pe deplin în aceşti 2000 de ani. În astfel de situaţii, dacă un om îşi iubeşte tatăl sau mama mai mult decât Îl iubeşte pe Hristos, Domnul spune că nu e vrednic de El. Nu vreau să-L aud vreodată pe Isus spunându-mi în ziua finală: "Nu eşti vrednic de Mine. Ţi-ai iubit tatăl sau mama mai mult decât pe Mine, şi ai vrut să faci pe plac tatălui sau mamei tale mai mult decât să-Mi faci Mie pe plac." Va trebui să spună Domnul asta vreunuia dintre voi? Tot ce ne-a învăţat Domnul Isus: "Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine."

Îţi compromiţi convingerile creştine ca să-i faci pe plac fiului sau fiicei tale? Atunci nu eşti vrednic de Isus Hristos. Nu vreau ca Domnul să-mi spună în ziua finală: "Nu eşti vrednic de Mine." Vreau să-L iubesc pe Isus mai mult decât îmi iubesc părinţii, fiul sau fiica. Dacă nu au dreptate, trebuie să le stau împotrivă şi să le spun că greşesc. Sunt atât de mulţi părinţi creştini care sunt părtinitori faţă de copiii lor, şi nu stau de partea Domnului, împotriva copiilor lor. Rezultatul final e că atât acei copii cât şi părinţii se depărtează de Domnul. Dacă părinţii ar fi fost de partea Domnului şi L-ar fi iubit pe El mai mult decât pe copii lor, copiii lor ar fi devenit ucenici ai lui Isus. Gândiţi-vă la asta! Aţi fost delicaţi cu copiii voştri, aţi fost compromiţători şi aţi coborât standardele creştine? Stai de partea Domnului când îţi vezi fata îmbrăcându-se indecent şi urmând moda lumii sau o iubeşti mai mult decât Îl iubeşti pe Domnul, mai mult decât iubeşti mărturia Domnului? Asta va stabili dacă Domnul Se va lepăda de tine în ziua finală.

În v. 38 El a spus: "Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine". Acesta e un mesaj pe care trebuie să-l auzim astăzi. Este principalul mesaj care lipseşte în creştinismul de astăzi, mesajul crucii."Ia-ţi crucea zilnic şi urmează-Mă", a spus Isus,"altfel nu poţi fi ucenicul Meu". Asta înseamnă că trebuie să mori faţă de tine, faţă de voinţa ta şi să faci voia lui Dumnezeu, altfel e imposibil să-L urmezi. Cei care vă imaginaţi că Îl urmaţi pe Isus, fără să muriţi faţă de voia voastră zilnic şi să faceţi voia lui Dumnezeu prin puterea Duhului Sfânt, vreau să vă spun că vă înşelaţi, dacă credeţi că Îl urmaţi pe Domnul. Nu-L urmaţi pe Domnul.

Când vorbeşte în v. 39 despre a ne păstra viaţa, se referă la această viaţă pământească, sufletească, care include reputaţia, onoarea, demnitatea noastră, etc, şi dorinţa noastră de a ne păstra reputaţia, onoarea şi demnitatea. Asta înseamnă să ne păstrăm viaţa. O vom pierde. Fii dispus să-ţi pierzi reputaţia, demnitatea şi onoarea de dragul rămânerii de partea lui Hristos. Asta înseamnă să-ţi pierzi viaţa. Într-o zi o vei câştiga."Dacă îţi pierzi viaţa de dragul Meu", asta înseamnă că, fiindcă eşti de partea Domnului, eşti tratat ca un gunoi, eşti vorbit de rău, eşti numit Beelzebul, şi eşti persecutat. Îţi pierzi viaţa sufletească, demnitatea, reputaţia. Într-o zi o vei câştiga.

Apoi spune următoarele cuvinte finale ucenicilor Săi. Sunt cuvinte minunate. El spune: "Ţineţi minte asta: Cine vă primeşte pe voi Mă primeşte pe Mine". Ce onoare! Ştii că, dacă eşti un adevărat slujitor al lui Isus Hristos, credincios Lui, oricine te primeşte pe tine, Îl primeşte pe Hristos. Iar cel care te respinge pe tine, Îl respinge pe Hristos. E un lucru uimitor! Reversul e de asemenea adevărat."Cine primeşte un proroc, în numele unui proroc, va primi răsplata unui proroc". Dacă cinsteşti un proroc al lui Dumnezeu, fiindcă recunoşti că el vorbeşte ca purtător de cuvânt al lui Dumnezeu, şi îi dai cinstea cuvenită, poţi primi o răsplată doar pentru asta. E uimitor!"Şi cine primeşte pe un om neprihănit"... Descoperi un om care apără sfinţenia şi puritatea şi respinge păcatul, şi îl primeşti ca pe un om neprihănit,"Îl respect pe acest om, fiindcă e de partea Domnului". Tu vei primi acea răsplată. Acestea sunt cuvinte minunate!

Ultimele cuvinte din v. 42... Mai întâi El vorbeşte despre primirea apostolilor ca pe Însuşi Domnul Isus, apoi despre proroci, despre oamenii neprihăniţi, despre apostoli în v. 40, despre proroci şi oameni neprihăniţi în v. 41, iar în final despre ucenicul obişnuit. Apoi chiar şi despre un copilaş, în v. 42. Priviţi ordinea în care sunt prezentaţi: apostol, proroc, om neprihănit, un copilaş. Cel mai uşor lucru de făcut e să-i dai un pahar cu apă rece, iar pentru asta vei primi o răsplată. Domnul vrea să spună că dacă îi cinstim pe slujitorii Săi, Dumnezeu ne va cinsti pe noi. Şi dacă facem ceva pentru slujitorii Săi, dacă îi ajutăm în vreun fel, chiar un act neînsemnat precum a da un pahar cu apă, Dumnezeu Se va asigura că îţi va răsplăti, fiindcă Dumnezeu nu rămâne dator nimănui.

Acesta e un adevăr minunat, de care poţi fi întotdeauna sigur. Dacă ai făcut ceva pentru Domnul, pentru oamenii sau pentru slujitorii Săi, poţi fi absolut sigur că Domnul te va răsplăti. Eu mă refer la adevăraţii Săi slujitori, nu la mulţimea predicatorilor falşi, şi a înşelătorilor care merg astăzi în Numele lui Hristos, şi care constituie 90% din predicatorii de azi. Stai departe de ei. Nu crede orice duh, ci discerne şi cinsteşte adevăraţii slujitori ai Domnului.

Dumnezeu să vă binecuvânteze! Vom continua în următorul episod!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1301
  • Export PDF: 9
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni