Tot ce ne-a învățat Domnul Isus - Partea 19
Autor: Zac Poonen  |  Album: Tot ce ne-a învățat Domnul Isus  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de Mada_O in 03/01/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
© Christian Fellowship Church, Sursa originală: http://www.cfcindia.com
Referințe

    Ne vom uita din nou în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru a vedea tot ce ne-a învăţat Domnul Isus. Aceasta este tematica noastră pentru aceste studii, fiindcă avem povara aceasta, pe care am primit-o din Matei 28:19-20, să mergem în fiecare naţiune, să facem ucenici, şi să-i învăţăm, cum a spus Isus, tot ce a poruncit El. Să-i învăţăm să facă aceste lucruri. Asta înseamnă că trebuie să facem noi înşine întâi, şi apoi să-i învăţăm pe alţii să facă nu doar câteva lucruri importante, ci cuvântul pe care Isus l-a folosit e: "tot ce v-am poruncit". Ce frază este asta! "Fiecare lucru ce v-am învăţat şi l-am poruncit." "Este responsabilitatea voastră să mergeţi în fiecare naţiune şi să vestiţi asta." Primii apostoli au făcut acest lucru, dar de-alungul secolelor, predicatorii şi învăţătorii creştini treptat au compromis asupra acestui lucru şi au omis porţiuni majore din ce ne-a învăţat Isus.

    Deci ne uităm la Matei 5 acum, şi ajungem astăzi la Matei 5:33. Menţionam că toată această porţiune e o dezvoltare a ceea ce a spus Isus în Matei 5:20 - "neprihănirea voastră trebuie să întreacă calitatea neprihănirii fariseilor", care era doar exterioară. "A voastră trebuie să fie şi interioară." Isus dezvolta înţelesul celor 10 porunci. Spunea că uciderea este mai mult decât ucidere - înseamnă mânie în inimă. Preacurvia este mai mult decât preacurvie - înseamnă să pofteşti după o femeie în inima ta, să divorţezi de soţia ta. Asta e preacurvie.

    Şi acum abordează subiectul jurămintelor. A zis în v.33: "În Vechiul Testament, Legea era: 'Să nu juri strâmb; ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale.' Să nu faci o mărturisire mincinoasă împotriva aproapelui tău." Altfel spus, un jurământ e cum am spune azi că oamenii jură punându-şi mâna pe Biblie şi zicând: "Acum voi spune adevărul". Ce vor să spună ei e: "Majoritatea timpului spun minciuni, dar acum voi spune adevărul." Asta înseamnă jurământul... sau când tu juri pe Biblie. De aceea în Iacov spune să nu juri. Ar trebui să spui adevărul mereu, asta a zis Isus aici: "Eu vă spun: Să nu juraţi - pe cer, pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu", sau pe Biblie. "Să nu juraţi! Cerul este scaunul de domnie al lui Dumnezeu, şi pământul este aşternutul picioarelor Lui, iar Ierusalim este cetatea marelui Împărat. Nu trebuie să juri nici pe capul tău, căci nu poţi face un singur păr alb sau negru în capul tău. Ci felul vostru de vorbire să fie: 'Da, da' sau 'Nu, nu;' ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău." E un cuvânt destul de puternic - "ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău."

    Ce spunea El? Esenţialul acestor 5 versete este că trebuie să fim întotdeauna sinceri, nu doar cu cuvintele noastre. Nu trebuie să fim iscusiţi, isteţi şi subtili cu cuvintele noastre, şi să zicem, ca într-un tribunal: "Legal, am spus adevărul". Trebuie să fim cunoscuţi ca oameni sinceri şi să nu spunem minciuni oamenilor în niciun lucru. 'Da' al nostru trebuie să fie 'Da' şi 'Nu' trebuie să fie 'Nu'. Ce trece peste acestea e rău. Dacă trebuie să spun într-un mod ocolit 'Da' sau 'Nu', ceva e în neregulă acolo. Asta duce în cele din urmă la făţărnicie.

    Apropo, ştiţi că nu era nicio poruncă ce spunea: "Să nu spui minciuni"? Dacă citiţi cele 10 porunci, porunca din Exodul 20 nu era: "Să nu spui minciuni", ci: "Să nu mărturiseşti strâmb". A 9-a poruncă era: "Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău". Asta se referă, în esenţă, la un tribunal, că acolo nu spui o minciună, altfel spus, când juri pe ceva trebuie să spui adevărul când eşti la tribunal. Acesta era standardul în Vechiul Testament, fiindcă Dumnezeu ştia că nimeni nu poate păzi o poruncă ce spune: "Să nu spui minciuni". Nu exista nicio poruncă în Vechiul Testament care să spună: "Să nu-ţi pierzi cumpătul", fiindcă Dumnezeu ştia că nimeni n-o poate păzi. "Să nu ucizi" era porunca. Nu era nicio poruncă în Vechiul Testament care să spună: "Să nu pofteşti după o femeie", fiindcă Dumnezeu ştia că nimeni n-o poate păzi. Astfel că porunca era: "Să nu preacurveşti fizic". Dar în noul legământ, cu darul Duhului Sfânt care vine în interior... Fără darul Duhului Sfânt e imposibil, dar când vine Acesta în interior, vine o putere - ca electricitatea care luminează un bec sau face să meargă ventilatorul sau dispozitivele noastre. Apoi putem facem anumite lucruri pe care nu le puteam face fără puterea Duhului Sfânt.

    Deci, acum e posibil să biruieşti pofta ochilor, mânia. E posibil să încetezi să mai ţipi la soţia/soţul tău. E posibil să spui adevărul chiar şi când nu juri, să spui adevărul întotdeauna. 'Da' al tău să fie 'Da' şi 'Nu' să fie 'Nu'. Cu alte cuvinte, să folosesc o ilustraţie mai actuală. Dacă ai semnat un act de vânzare sau orice alt contract sau acord într-un tribunal, cu martori, şi eşti foarte atent să citeşti acest acord înainte să-l semnezi, fiindcă ştii că trebuie să-l păzeşti, va fi impus de tribunal... Pentru un creştin, cuvântul lui e ca şi acel acord semnat. Ai zice că e adevărat acest lucru?

    Îmi amintesc în viaţa mea că odată am căzut de acord cu cineva care voia să cumpere un lucru pe care-l vindeam din casa mea. Era destul de scump şi am convenit asupra unui preţ, dar el n-a venit să ia acel lucru timp de mai multe luni. Între timp, valoarea acelui lucru a crescut şi eu i-aş fi putut spune: "Hei, valoarea acestui lucru a crescut şi tu nu l-ai luat atunci." Dar eu convenisem cu el verbal, nu semnasem un contract, ci convenisem cu el verbal să i-l dau la acel preţ, iar Domnul mi-a zis: "'Da' al tău să fie 'Da', şi 'Nu' să fie 'Nu'". El era un frate în Hristos - un motiv în plus pentru care voiam să mă ţin de cuvânt faţă de el. Am spus: "Da, poţi să-l iei la acel preţ". Desigur, el a fost încântat. Ce am suferit eu? Poate o anumită pierdere financiară, aş fi putut să fac probabil câteva mii de rupii în plus dându-i acel lucru la un preţ mai mare, dar aş fi avut o conştiinţă neliniştită, fiindcă 'Da' al meu n-a fost 'Da'. Se merită să pierdem câţiva bani pentru a fi drepţi şi a ne asemăna cu Hristos în comportamentul nostru.

    În multe domenii, atunci când vine vorba de bani suntem testaţi pentru a vedea dacă suntem dispuşi ca 'Da' al nostru să fie 'Da' şi 'Nu' să fie 'Nu'. Deci, Dumnezeu ne încearcă în acest domeniu înainte de a ne poate conduce mai sus. Am constatat în viaţa mea că de multe ori Dumnezeu mă încearcă cu aceste porunci, pentru a vedea dacă trăiesc în conformitate cu acestea în aspecte în care s-ar putea să trebuiască să pierd sau să sacrific ceva. Şi atunci descopăr dacă chiar cred aceste lucruri sau nu. Sunt multe situaţii în care a spune adevărul nu ne costă nimic. Nu-i niciun test acolo. Dar, când a spune adevărul poate să te coste probabil slujba ta, atunci eşti încercat de Dumnezeu pentru a vedea dacă El te poate conduce către o slujire mai înaltă. Cred că în multe din aceste domenii Dumnezeu ne încearcă, şi foarte mulţi oameni şi tineri au eşuat la testele lui Dumnezeu.

    Îmi amintesc că odată L-am întrebat pe Domnul, am spus: "Doamne, India are 1200 milioane de oameni. Ce populaţie mare! Unde sunt prorocii din această ţară, care vorbesc pentru Tine, cu credincioşie? Avem evanghelişti minunaţi, dar unde sunt prorocii care ţin sus standardul lui Dumnezeu din Cuvântul Său, în fiecare domeniu, exact cum ne-a învăţat Isus şi cum a trăit şi a vorbit El?" Iată ce mi-a spus Domnul ca răspuns la această întrebare. Domnul a zis: "Am pregătit mulţi tineri să fie prorocii mei în această ţară, dar mulţi dintre ei au căzut eşuând în încercare. Fie se duc după bani sau se alătură unei organizaţii creştine americane pentru a primi un salariu mai bun, sau se căsătoresc cu persoana greşită. Sau sunt necredincioşi cu ochii sau limba, nu iau păcatul în serios. Astfel că, la momentul la care ar fi putut să devină proroci, sunt nepotriviţi şi trebuie să-i dau deoparte." Cred că acest lucru s-a întâmplat cu sute de oameni. Eu însumi am văzut tineri minunaţi, plini de râvnă, când eram tânăr. Şi unde sunt astăzi? Au apucat pe cărări greşite. A fost o mare pierdere faţă de Dumnezeu. El nu forţează pe nimeni să fie slujitorul Său credincios. Eu cred că vrea ca tu şi cu mine să fim slujitorii Săi credincioşi, dar dacă vei fi sau nu credincios, dacă te vei ţine de standardele Cuvântului lui Dumnezeu sau vei fi un compromiţător pentru a plăcea oamenilor, acestea vor hotărî dacă vei fi sau nu un adevărat slujitor al lui Dumnezeu.

    "Dacă mai caut să plac oamenilor, nu pot fi robul lui Hristos." Galateni 1:10 este absolut clar. Îmi amintesc că aveam acest verset scris pe o mică plachetă din lemn şi am ţinut-o în sufragerie înaintea mea timp de 25 de ani. Am tot privit-o în fiecare zi - "Dacă mai caut să plac oamenilor, nu pot fi robul lui Hristos" - până s-a întipărit în mintea mea. Nu mai trebuie s-o ţin înaintea mea acum, ştiu asta în inima mea, dar e un principiu foarte important. Dacă vei căuta să placi oamenilor, îţi pot spune în Numele Domnului Isus: nu vei fi niciodată un slujitor al lui Dumnezeu. Deci nu căuta niciodată să placi oamenilor, ci lui Dumnezeu. Isus a petrecut 30 de ani căutând să fie pe placul Tatălui Său, şi a primit o certificare la sfârşit.

    Problema nu e dacă oamenii consideră că eşti sincer, asta vreau să spun. Poate Dumnezeu să spună despre tine că 'Da' al tău e mereu 'Da', şi 'Nu' al tău e mereu 'Nu'? Gândeşte-te, de exemplu, la situaţia în care lucrezi într-un birou, şi poate e un aparat scump acolo pe care l-ai folosit greşit în mod accidental şi l-ai stricat, iar acum nu mai merge. Dar nu te-a văzut nimeni făcând asta. Mulţi oameni folosesc acest aparat şi puţin mai târziu, poate în ziua următoare, cineva descoperă că acesta nu merge. Şi vin autorităţile, vine şeful şi zice: "Cine a stricat acest aparat?" Tu ştii că tu eşti acela, dar păstrezi tăcerea, fiindcă n-au cum să afle, mulţi oameni l-au folosit. "Cine l-a folosit ultimul?" Tu taci. Crezi că n-ai spus o minciună - n-ai deschis gura - dar ai spus o minciună. Ai spus o minciună fără să deschizi gura. N-ai recunoscut că tu ai fost cel care l-ai folosit ultimul şi l-ai stricat în vreun fel. Şi astfel, îţi păstrezi slujba. Poate dacă mărturiseai asta, te-ar fi concediat de la muncă, fiindcă era un aparat scump. Ce e mai important în acel moment? Diavolul vine la tine în acel moment şi spune: "O minciună e atotputernică. Dacă spui o minciună, poţi să-ţi păstrezi slujba şi să fii aici." În acelaşi timp, Duhul Sfânt şopteşte inimii tale: "Nu, o minciună nu e atotputernică. Dumnezeu e Atotputernic! Şi dacă te încrezi în Dumnezeu în această situaţie şi spui adevărul, poate îţi vei pierde slujba, dar Dumnezeu îţi va da una mai bună." Ai această credinţă? În astfel de situaţii suntem încercaţi. Nu vorbesc teorie.

    De foarte multe ori Dumnezeu m-a încercat în diferite lucruri din aceste domenii felurite, pentru a vedea nu dacă sunt isteţ şi iscusit încât să găsesc o cale de ieşire dintr-o anumită situaţie, ci dacă sunt sincer şi dispus să plătesc un preţ pentru că am spus adevărul. În felul acesta m-a uns El şi mi-a dat o lucrare - să spun adevărul de la amvon, indiferent de preţ. Cred că Dumnezeu vrea foarte mulţi proroci ai Lui la amvon în creştinismul de azi, care vor spune adevărul indiferent de preţ - dacă sunt daţi afară de-aici, de-acolo, sau de oriunde; sau dacă sunt dispreţuiţi, respinşi, neînţeleşi, criticaţi, acuzaţi pe nedrept, orice ar fi, dar care vor spune adevărul. Felul în care Dumnezeu te va pregăti pentru această lucrare este prin a te încerca în circumstanţele obişnuite ale vieţii, pentru a vedea dacă vei spune adevărul, în diferite circumstanţe la munca ta, chiar dacă trebuie să plăteşti un preţ pentru asta şi să-ţi pierzi slujba sau să pierzi bani din cauza asta, fiindcă susţii adevărul. Deci acesta e un domeniu foarte important.

    Duhul Sfânt este numit Duhul adevărului. Să vă citesc ce a spus Isus despre Duhul adevărului în Ioan 16. A zis: "Duhul adevărului (Ioan 16:13) are să vă călăuzească în tot adevărul. El nu va vorbi de la El... vă va descoperi lucrurile viitoare. El are să vă călăuzească în tot adevărul." Vreau ca viaţa mea să fie adevărată în totalitate, din cap până-n picioare, în omul meu interior, fiindcă asta înseamnă să-L urmezi pe Isus. Isus a spus că El e Adevărul. Adesea, chiar şi predicatorii creştini sunt diplomaţi în felul cum vorbesc cu alţii. Ei spun: "Dacă zic aşa, asta ar putea cauza o mică problemă, aşa că o să fiu diplomat." Ştiţi că Isus n-a fost niciodată diplomat? El a spus mereu adevărul direct. Nu mă refer că era nepoliticos. Nu cred că trebuie să fim nepoliticoşi. Dar El nu era diplomat pentru vreun câştig personal. Consider că trebuie să fim blânzi şi respectuoşi în a spune adevărul. Nu vă zic să fiţi nepoliticoşi cu oamenii. Adică, dacă cineva e urât, nu-i spui: "Eşti urât", şi zici că spui adevărul, sau spui cuiva că e gras. Asta e nepoliteţe. Nu la asta mă refer. Mă refer la a spune adevărul acolo unde te va afecta pe tine. Suntem întotdeauna blânzi când vorbim cu alţi oameni. Dar trebuie să fim sinceri când vine vorba de noi înşine.

    Ştiţi că Duhul Sfânt ne călăuzeşte în tot adevărul... Iar primul păcat care a fost judecat în biserica primară, a fost păcatul nesincerităţii, nu păcatul lăcomiei. În Faptele Apostolilor 5 citim despre Anania şi Safira care au văzut pe atâţia oameni vânzându-şi pământurile şi aducând suma la picioarele apostolilor după cum citim în Fapte 4:34. Mulţi oameni făceau asta, iar Anania şi Safira voiau şi ei reputaţia, în biserică, de oameni plini de râvnă, predaţi lui Dumnezeu în întregime. Deci, şi-au vândut şi ei o parte din pământul lor, dar n-au dat toată suma. Să presupunem că au vândut pământul pentru 100 de mii de rupii, au păstrat 50 de mii de rupii şi au adus bisericii 50%. Acum, dacă cineva şi-ar vinde proprietatea astăzi şi ar aduce lui Dumnezeu 50% din profitul vânzării, ai numi acel om un creştin plin de râvnă. Oamenii nu dau lui Dumnezeu nici 10% din preţul vânzării. Iată pe cineva care I-a dat 50%. De ce a fost ucis? Nu din cauza a ceea ce a dat sau n-a dat, ci fiindcă a spus o minciună. A stat în linie, la rând cu alţii, a tăcut pe măsură ce oamenii îşi lăsau banii la picioarele apostolilor, şi-a lăsat şi el banii şi a mers mai departe, iar pe când se ducea Petru i-a zis: "Anania, întoarce-te aici." Dumnezeu i-a dat lui Petru discernământ că acest om e mincinos. Şi i-a spus: "Când acest pământ era al tău (Fapte 5:4), îţi aparţinea ţie, nu ţi-a cerut nimeni să-l vinzi. Dumnezeu nu vrea banii tăi sau pământul tău. Toţi dau voluntar. Şi după ce l-ai vândut, banii erau tot ai tăi. Nu ţi-a cerut nimeni să dai 50% sau chiar 10% sau 1%. De ce-ai gândit acest lucru? Ai spus o minciună lui Dumnezeu."

    Dar Anania ar fi putut spune: "Nici n-am deschis gura, n-am spus niciun cuvânt." Ştii că poţi să-I spui o minciună lui Dumnezeu fără să-ţi deschizi gura? El doar stătea la rând, şi-a pus banii acolo la picioarele apostolilor şi a mers mai departe. Nici nu şi-a deschis gura. Dar în această acţiune era o minciună. Aceasta e făţărnicia - să te prefaci. Poţi veni la părtăşie într-o biserică şi te poţi preface că eşti plin de râvnă, ca toţi ceilalţi. Eşti un mincinos. Dacă stai cu oamenii, pretinzând că eşti plin de râvnă ca şi ceilalţi, şi de fapt nu eşti, eşti un mincinos. Chiar dacă nu ţi-ai deschis gura. Poţi să-I cânţi lui Isus: "Ia-mi aurul şi argintul,/Niciun bănuţ n-aş reţine", deoarece cânţi alături de toţi ceilalţi, melodia şi cuvintele sunt frumoase, dar se poate să fii un mincinos, fiindcă nu vorbeşti serios. Mulţi creştini Îi spun mai multe minciuni lui Dumnnezeu duminica decât în orice altă zi din săptămână, prin cântările pe care le cântă. "Îi predau totul lui Isus." N-ai predat totul. Eşti un mincinos. Poate că nu-l vei auzi pe un predicator spunându-ţi adevărul, dar trebuie să-l auzi, fiindcă e adevărul. Dacă ai predat totul lui Hristos, spune asta. Altfel taci. Sau spune: "Doamne, vreau să-Ţi predau totul. N-am făcut asta în totalitate." Asta-i mai sincer. Nu contează dacă nu se potriveşte cu melodia pe care o cântă ceilalţi, tu fii sincer cu Dumnezeu.

    În acelaşi fel, mai târziu vine soţia lui şi spune acelaşi lucru. Problema era minciuna... Poţi spune o minciună fără să-ţi deschizi gura. Şi, care-i consecinţa acestui lucru? Spune în 2 Tesaloniceni 2:10 - "Cei care nu primesc dragostea adevărului", observaţi această expresie. A iubi adevărul înseamnă mai mult decât a spune adevărul. Pot spune adevărul, dar un nivel mai înalt este să iubesc adevărul. Am o dorinţă atât de mare să spun adevărul încât îl iubesc şi nu vreau să am niciodată vreo minciună în mine. Dacă nu primesc dragostea adevărului ca să fiu salvat de orice minciună, spune în 2 Tesaloniceni 2:11 că Însuşi Dumnezeu mă va înşela. Acesta e unul din cele mai înfricoşătoare versete din Noul Testament - prietene drag, permite-mi să-ţi spun pe faţă - că dacă nu iubeşti adevărul, Dumnezeul Atoputernic te va înşela. El te va înşela. Satan e un înşelător, poftele tale te înşală, inima ta e înşelătoare... Peste toate acestea, dacă Dumnezeul Atotputernic - care e singura ta speranţă de ocrotire faţă de înşelăciune - dacă şi El decide să te înşele, nu mai e nicio speranţă pentru tine. Şi spune aici în 2 Tesaloniceni 2:11 că Dumnezeu te va face să crezi o minciună. Te va face să crezi că eşti născut din nou când de fapt nu eşti. Te va face să crezi că eşti plin de Duhul Sfânt când de fapt nu eşti. Cine? Nu diavolul. Dumnezeu. De ce? Din cauza unui singur motiv: tu nu primeşti dragostea adevărului.

    Ştiţi care e primul păcat menţionat în Biblie? Care e primul păcat pe care-l vedeţi în Biblie? O minciună - atunci când Satan i-a spus o minciună Evei zicând: "Nu vei muri". Acesta e primul păcat menţionat în Biblie - o minciună. Care e ultimul păcat menţionat în Biblie? Deschidem la Apocalipsa 22 şi vedem acolo. Miunciuna - acesta e ultimul păcat, în Apocalipsa 22:15. "Cei care trăiesc în minciună sunt afară." Deci, primul şi ultimul păcat menţionat în Biblie este minciuna. Primul păcat judecat în biserica primară a fost minciuna. Oamenii pe care Dumnezeu îi înşală sunt cei care nu iubesc adevărul. Aşadar, e foarte important să luăm acest lucru în serios. 'Da' al tău să fie 'Da' şi 'Nu' să fie 'Nu'. Asta ne fereşte de înşelăciune.

    Isus a spus: "Eu sunt Calea". Cu toţii apreciem asta, recunoaştem că Isus e Calea. "Eu sunt Viaţa", a zis El. Apreciem şi asta. Vrem viaţa lui Isus. Dar, a spus de asemenea: "Eu sunt Adevărul. Sunt realitatea." Nu puteau avea acest lucru în Vechiul Testament, ştiţi? David spune în Psalmul 51... unde se confesează, după ce a păcătuit cu Bat-Şeba... Iată ce spune - Psalmul 51:6 - "Doamne, realizez, Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii. Eu n-am asta. Am fost un făţarnic. Am putut să-l omor pe Goliat, am putut să-i înving pe filisteni. Dar am fost făţarnic în inima mea. Am păcătuit cu Bat-Şeba, am încercat să acopăr asta, prima dată făcându-l pe soţul ei să se ducă la patul ei în ziua aceea. N-am reuşit aici. Apoi am scăpat de soţ şi m-am căsătorit cu ea. Doamne, realizez că Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii, şi eu n-am asta." Acesta e unul dintre lucrurile minunate pe care le putem avea astăzi datorită Duhului Sfânt. Duhul adevărului ne va face sinceri până în adâncul fiinţei, al inimii noastre.

    În Apocalipsa 14 se vorbeşte despre anumiţi oameni care stau cu Mielul pe Muntele Sionului. Un grup de biruitori care-L urmează pe Miel oriunde merge Acesta, Apocalipsa 14:4. Iar una din caracteristicile lor este că - Apocalipsa 14:5 - "În gura lor nu s-a găsit nicio minciună." Copiii oamenilor sunt mincinoşi de când se nasc, citim asta în Psalmul 58. Dar iată un grup de oameni care sunt eliberaţi complet de minciună astfel încât nu se găseşte nicio minciună în întreaga lor întocmire. Au devenit ca Isus, plini de adevăr. Deci, vreau să vă încurajez, dragi fraţi şi surori şi dragii mei prieteni, trebuie să ne curăţim de orice fel de minciună. Şi vă spun, chiar dacă trebuie să plătiţi un preţ pentru că aţi spus adevărul, dacă staţi de partea adevărului şi vă hotărâţi să eliminaţi minciuna din viaţa voastră 100%, viaţa voastră va fi curată, veţi putea să-L vedeţi pe Dumnezeu, şi întreaga viaţă nu veţi fi niciodată înşelaţi de niciuna din înşelăciunile care circulă în creştinism astăzi. Veţi cunoaşte adevărul, fiindcă Însuşi Dumnezeu vă va arăta adevărul, şi nu veţi fi niciodată înşelaţi cu privire la condiţia voastră spirituală.

 

    Tată ceresc, din nou Îţi mulţumim pentru Cuvântul Tău. Mulţumim pentru bunătatea Ta faţă de noi, dându-ne Cuvântul Tău atât de clar şi simplu. În Numele Domnului Isus, Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1494
  • Export PDF: 12
  • Favorită: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni