De unde să obținem putere, pentru ca să fim statornici în ceasul greu?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 19/12/2019
    12345678910 0/10 X

 

“Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine” (Ioan 14:1).

 

Poți să-ți imaginezi, cât de descurajați și cât de întristați au fost ucenicii, când Iisus le-a zis, că pleacă de la ei (Ioan 13:33); că va muri (Ioan 12:32-33); că unul din cei Doisprezece – trădător (Ioan 13:21); chiar și Petru se va lepăda de trei ori de El (Ioan 13:38); că împotriva lor, acționează satana (Luca 22:31-32); în sfârșit, că ei vor fi risipiți, vor fugi în diferite părți (Matei 26:31). Înțelegând toate aceste descoperiri, pentru ucenici, ele trebuiau să fie o povară foarte grea.

 

Și în acel moment, Iisus le-a zis ucenicilor Săi întristați: „Să nu vi se tulbure inima,” nimic să nu vă tulbure inima! Dar cum să nu cădem de oboseală în duhul nostru, știind, despre ceea ce va avea loc? De unde să obținem putere, pentru ca să fim statornici în ceasul greu?

 

Iar Iisus învață de unde: „Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine.” Prin credință poți să fii statornic! Trebuie să continui să crezi în Dumnezeu și în Hristos! Doar prin credință poți să oprești tulburarea inimii!

 

 

De aceea, nădăjduind cu tărie în Dumnezeu Tatăl, și în Fiul Lui – Iisus Hristos, vom putea să trecem peste întristarea, care va veni, și vom putea să nu cădem de oboseală în duhul nostru, vom putea trece cu succes încercările din viitor!

 

Da, uneori, suntem nevoiți să credem în aceea, ce nu putem dovedi cu puterile noastre, și să primim ceea, ce nu suntem în stare să înțelegem. Căci și în cartea lui Iov este scris: „Pe Cel atotputernic nu-L putem ajunge... ” (Iov 37:23) Dacă în cel mai întunecat ceas, suntem în stare să credem, că viața cu Dumnezeu are sens, că Domnul are putere să facă, ca toate lucrurile să lucreze spre binele nostru (celor, care Îl iubim necondiționat pe Dumnezeu), atunci și acele lucruri, care sunt insuportabile, le vom putea suporta, ba chiar în întunericul beznă va apărea lumina!

 

Slavă Domnului pentru mângâierea Lui pentru noi!

Încrederea noastră deplină în El, să șteargă din inima noastră orice frică, în fața viitorului, să oprească orice îngrijorare! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

Doamne, învață-mă pur și simplu să Te cred.

Să cred, când alții nu cred; să cred, când alții îmi oferă alternative, să cred, când genunchii sunt slabi, să cred, când în interior, nu există o credință mare...

Doamne, învață-mă să mă bizui pe Tine, în acele momente, când nu se primește nimic; când n-am putere să vorbesc, să Te slăvesc, să mă rog. Învață-mă, să cred, chiar și atunci, când este o tăcere deplină, și când nu am putere.

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 774
Opțiuni