Dumnezeu face pentru noi multe lucruri, pe care nu le observăm
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/12/2019
    12345678910 0/10 X

Probabil, cuiva i se pare, că acestea nu sunt lucruri prea mari, dar Cuvântul Lui Dumnezeu ne învață, că Domnul ne însoțește întotdeauna (Psalmii 139:3), poruncește soarelui să răsară, și trimite ploaie (Matei 5:45), ne dă viață, suflare, și toate celelalte (Faptele apostolilor 17:25), ne păzește (Psalmul 145:20), sprijină pe orfan și pe văduvă (Psalmul 146:9), nu permite ca să fim ispitiți mai presus de puterile noastre, și ne dă ușurare în necazuri (1 Corinteni 10:13). Cu noi are loc doar ceea, ce este pentru slava Lui Dumnezeu, și doar ceea, ce este pentru folosul nostru. Pavel proclamă: “De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)

 

Deci, de ce noaptea, cu capul în pernă zicem: “Unde ai fost astăzi, Doamne? M-am rugat – N-ai auzit. Am așteptat ceva măreț – Nu mi-ai dat nici măcar ceva mic. Încă o zi surie!”? Nu este mai bine în loc de aceasta să zicem din inimă: “Doamne, Îți mulțumesc pentru aceea, că și astăzi ai lucrat cu harul Tău în viața mea. Cu puterea și mila Ta m-ai păzit de vrăjmașul, care dorește să-mi distrugă sufletul. Și Îți mulțumesc pentru încrederea, că Tu, ca un Protector de încredere, îmi păzești viața, și permiți doar ceea, ce este pentru slava Ta și pentru folosul meu!”

 

Trebuie să ținem minte, că Dumnezeu face nespus mai mult, decât observăm. Să zicem, că El nu face pentru noi nimic deosebit, înseamnă să respingem harul Lui uimitor, care ne însoțește 24 de ore pe zi, ne păzește, ne călăuzește și ne binecuvântează.

 

Să-L proslăvim pe Dumnezeu, “El face lucruri mari şi nepătrunse, minuni fără număr. El varsă ploaia pe pământ... El nimiceşte planurile oamenilor vicleni... Astfel, Dumnezeu ocroteşte pe cel slab împotriva ameninţărilor lor şi-l scapă din mâna celor puternici, aşa încât nădejdea sprijină pe cel nenorocit... El face rana şi tot El o leagă; El răneşte, şi mâna Lui tămăduieşte... El te va scăpa de moarte în vreme de foamete şi de loviturile sabiei în vreme de război... Vei avea fericire în cortul tău... Ascultă, că sunt spre folosul tău!” (Iov 5:9-27)

-       Te slăvesc, Domnul meu, “Care faci lucruri mari și nepătrunse, minuni fără număr”! Ajută-mă să observ aceasta și pentru toate să-Ți fiu mulțumitor (-oare)! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava în Biserică şi în Hristos Isus, din neam în neam, în vecii vecilor! Amin.” (Efeseni 3:20-21)



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 678
Opțiuni