Doar Dumnezeu poate să schimbe un om
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/11/2019
    12345678910 0/10 X

La Psalmul 51:10-11 “Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! Nu mă lepăda de la Faţa Ta... ”

 

Probabil, ești un om din acei oameni, care din toate puterile încearcă să schimbe pe cineva din membrii familiei sale, sau pe cei din jurul lui. Probabil, folosești pentru aceasta amenințările, învinuirile, manipulezi, vinovăția, și alte felurite metode. Crezi, că dacă strigi suficient de tare, pedepsești suficient de mult, sau dacă vor fi apăsați suficient de mult, atunci membrii familiei tale se vor schimba. Probabil, pentru o clipă își vor schimba purtarea, și vei primi ceea ce-ai dorit, dar nu vor avea loc schimbări adevărate. Dar ce durează mult în realitate, durerea și amărăciunea în relații. Ce să faci?

 

Ce ne învață versetul citit mai sus, din Psalmul 51, David a văzut cât de vicioasă (destrăbălată) este inima lui, și a căutat o schimbare în interior, pentru sine, dar nu în puterile sale, a văzut această abilitate de a se schimba, el nu-I promite Lui Dumnezeu, că se va schimba cu puterile sale. El Îl roagă pe Dumnezeu, ca să-i dea o inimă nouă, și un duh nou în interiorul său. El înțelegea, că doar Dumnezeu poate să-i curețe inima, să facă această schimbare în el, să schimbe un om. N-avem abilitatea să ne schimbăm pe noi înșine, și nici pe membrii familiei noastre, care trăiesc lângă noi.

 

Dar și prorocul din biblie întreabă: „Poate un etiopian să-şi schimbe pielea sau un pardos să-şi schimbe petele? Tot aşa, aţi putea voi să faceţi binele, voi, care sunteţi deprinşi să faceţi răul?” (Ieremia 13:23) Desigur, răspunsul va fi “nu”! Murdăria poate să fie spălată, dar noi nu putem, la fel ca și etiopianul, care este menționat aici, care nu poate să-și schimbe culoarea naturală a pielii sale. Omul, care demult s-a deprins să facă răul, nu poate să facă binele, nu poate să înceteze să facă răul, și nu poate să se învețe să facă binele. Căci a păcătuit întotdeauna, și aceasta a devenit a doua sa natură. Când păcatul devine pentru noi ceva obișnuit, ne schimbăm în conformitate cu influența lui, și de aceea nu putem să ne izbăvim de la el cu puterile noastre.

 

Dar noutatea bună constă în aceea, că ceea ce este cu neputință la oameni, este cu putință la Dumnezeu, Care va înfăptui aceasta. În cartea prorocului Ieremia, mai departe Dumnezeu confirmă aceasta: “... Le voi da o inimă ca să înţeleagă că Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, dacă se vor întoarce la Mine cu toată inima lor.” (Ieremia 24:7)

 

Există harul atotputernic a Lui Dumnezeu, care este în stare “să schimbe culoarea pielii etiopianului,” și acest har va fi suficient pentru oamenii, care înțelegând că au nevoie de el, îl vor căuta cu perseverență, și se vor folosi de el, cu bună credință!

 

Înseamnă aceasta, că nu trebuie să facem nimic, cu răbdare să așteptăm lucrarea Lui Dumnezeu în inimile celor apropiați? Nu, răbdarea nu este sinonimul lipsei de acțiune. Trebuie să discuți cu dragoste, și sincer cu partenerul de căsătorie, despre conflictul din familie. Trebuie să-i disciplinezi pe copiii tăi, și să-i corectezi purtarea lor rea. Trebuie cu respect să te opui părinților, fraților și surorilor tale, când păcatul lor pătrunde în viața ta. Dar un singur lucru, pe care nu-l poți face – să le schimbi inima. Pentru aceasta trebuie să-L aștepți cu răbdare pe Acela, Unicul, care este înțelept, credincios, adevărat, și bun. El niciodată nu întârzie!

 

De aceea, precum David, să nădăjduim în Dumnezeu, să-L rugăm pe El, ca să ne transforme din punct de vedere duhovnicesc în interior, și să le dea o inimă nouă, celor, care ne sunt dragi. Domnul să ne binecuvânteze pe noi și pe cei dragi nouă!

 

-        Doamne, înnoiește esența mea din interior, pentru ca în viitor să fiu în stare să mă împotrivesc păcatului! Doamne, întărește-mă pentru tot timpul, care mi-a mai rămas, pentru ca niciodată să nu mă depărtez de Tine! Doamne, ai milă de cei, care îmi sunt dragi, și ajută-mă cu răbdare să aștept acțiunea Ta în ei! Cred, că ai putere să le cureți inima! În numele Domnului și Salvatorului meu Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

Psalmul 51:10 “Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1375
Opțiuni