În lupta pentru curăția inimii tale! Partea 1
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 29/11/2019
    12345678910 0/10 X

“Făcusem un legământ cu ochii mei, şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare (asupra unei femei în floarea vârstei).” (Iov 31:1).

 

Prin aceasta neprihănitul Iov mărturisește despre faptul, că nu împlinește “poftele rele ale ochilor.” Fiind atras de acest păcat, Iov se abținea de la primul pas spre această direcție, și nu-și permitea nici măcar să privească o femeie, ca s-o poftească, pentru că dorea să evite fanteziile necurate și dorințele rele în inima lui.

 

El a încheiat un legământ cu ochii lui (“s-a înțeles cu ochii lui”), prin care pătrunde în inimă imoralitatea, pentru ca să nu privească cu intenții rele femeile.

 

Căci anume ochii – poarta principală, prin care vrăjmașul încearcă să pătrundă în interiorul tău și să te distrugă.

 

Mai demult, când vrăjmașul dorea să pătrundă în cetate, el ataca poarta, pentru că este cea mai slabă parte din cetate, și o putea distruge cu ușurință. Dacă distrugi poarta, atunci poți să intri în interiorul cetății, poți să distrugi, ceea ce se află în interior.

 

Aceasta este imaginea luptei tale pentru curăție. Există atacuri asupra porții vieții tale. Iar vrăjmașul dorește să aibă acces la tine, prin poartă, la inima ta, la omul tău dinăuntru. La inima ta, la emoțiile tale, la imaginația ta.

 

Poarta spre sexualitatea ta – ochii tăi. Vrăjmașul dorește să aibă acces la sexualitatea ta prin ochii tăi. Există o poartă secundară – urechile și atingerile. Dar ochii – cea mai importantă poartă spre sexualitatea ta. Ceea ce văd ochii tăi, determină mișcarea în interiorul tău.

 

Până când ispita poate să primească acces la tine prin ochii tăi, în omul tău dinăuntru, niciodată nu vei fi biruitor (biruitoare) în lupta pentru curăție. Unica cale, cum să fii biruitor (biruitoare) – să închizi poarta! Când poarta este închisă, vrăjmașul se află în afara cetății!

 

Alungă ispita în afara cetății, și atunci vei fi în stare să te lupți eficient pentru curăția ta. Aceasta nu va pune capăt luptei tale cu ispitele, căci lupta continue pentru gândurile tale, dar niciodată nu vei birui, până când poarta ochilor tăi este deschisă.

 

Domnul ne-a dat acest instrument pentru biruință – legământul cu ochii. Neprihănitul Iov a folosit acest instrument (probabil, din adolescență). El a zis: “Făcusem un legământ cu ochii mei, şi nu mi-aş fi oprit privirile asupra unei fecioare (asupra unei femei în floarea vârstei).” (Iov 31:1) În conformitate cu decizia sa, el a interzis ochilor săi să privească cu lăcomie femeile, el n-a permis să fie ispitit de ispitele preacurviei.

 

Îți păzești puritatea inimii tale?

 

Păcatul se ascunde în dorințele interioare ale inimii, și nu îndată se manifestă prin fapte. Știind aceasta, să ne păzim inima în frica de Domnul (să avem un respect deosebit față de Domnul), să nu privim unde nu trebuie, pentru ca să nu mergem pe calea păcatului!

 

“Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.” (Iuda 1:24-25)

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule... ” (Psalmii 51:10)  

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 474
Opțiuni