Dumnezeu va împlini nevoile
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/11/2019
    12345678910 0/10 X

“Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos.” (Filipeni 4:19)

 

Ajutorarea misionarilor în lucrarea lor pentru Evanghelie, este venerată și bine primită de Dumnezeu, ca o jertfă bine primită și plăcută Lui (Filipeni 4:18). Din cauza că filipenii aveau grijă de trimisul Lui Dumnezeu (ap. Pavel), Dumnezeu a avut grijă și de ei. Căci El iubește “pe cine dă cu bucurie” (2 Corinteni 9:7).

 

Dacă și tu participi la împlinirea nevoilor celor, care propovăduiesc Evanghelia Împărăției Lui Dumnezeu, dai “după cum ai hotărât în inima ta,” ci nu cu zgârcenie, și nici nu cu sila, atunci și pentru tine, nu doar pentru filipeni, este adresată această promisiune din Scriptură.

 

Ce se zice acolo?

 

1. “Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre.” Aici nu este zis, că Dumnezeu îți va da tot ce dorești, din lăcomie. Dorințele și nevoile – nu sunt același lucru. Dacă Dumnezeu ne-ar fi dat tot, ce-am dori, avea să fim peste măsură de alintați și egoiști. El nu ne va împlini toate poftele noastre, ci ne va împlini orice nevoie (lucruri, fără de care nu putem trăi).

 

2. Ce înseamnă – “orice”? Nevoi duhovnicești? Nevoi financiare? Sănătate? Nevoia de relații umane? Da. Toate acestea! Dumnezeu ne promite, că ne va împlini toate nevoile noastre, în Iisus Hristos.

 

3. “va îngriji... în Iisus Hristos.” Doar în legământ cu Hristos, în părtășie cu El și nădăjduind în El, când avem vreo nevoie, putem să gustăm purtarea Lui de grijă, și ajutorul Lui Dumnezeu. Convingerea tare, că Domnul este aproape, că Iisus este aproape, va umple sufletele noastre tulburate cu pacea Lui Dumnezeu, nu va permite, ca îngrijorările vieții acesteia, și dezamăgirile să pătrundă în viața noastră și să ne lipsească de bucuria în Domnul.

 

Dacă toate acestea sunt în așa fel, atunci n-avem pentru ce să ne îngrijorăm cu privire la pâinea cea de toate zilele. Nu se poate să nu fim deacord cu spusele unui slujitor: “De fiecare dată, când începem să ne îngrijorăm, ne purtăm ca niște atei. În esență vorbim: ‘Dumnezeu nu-Și va ține promisiunile. El nu-mi va împlini nevoile. Dacă am nevoie de ceva, singur(ă) trebuie să-mi port de grijă.’ De fiecare dată, când începem să ne îngrijorăm, ne purtăm ca niște atei. Îngrijorarea – ateism practic. Ea semnifică necredința noastră în aceea, că Dumnezeu Își va împlini promisiunile.” Domnul să ne păzească de aceasta!

 

Doamne, în bogăția Ta, în splendoarea și slava Ta, împlinește nevoile lucrătorilor Tăi! Ajută-ne pe fiecare dintre noi, să avem o inimă, predată misiunii Tale în această lume, să fim bogați în orice fapte bune, ca acest Cuvânt al Tău, să se răspândească și să fie proslăvit! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

“Ajutaţi pe sfinţi când sunt în nevoie.” (Romani 12:13)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 760
Opțiuni