Bunătatea Ta este mai bună decât viața
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/11/2019
    12345678910 0/10 X

“Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele mele cântă laudele Tale.” (Psalmul 63:3)

 

Este foarte important să crezi în aceasta! Bunătatea Lui Dumnezeu este mai prețioasă decât casa noastră... decât averea noastră... este mult mai prețioasă pentru noi decât serviciul nostru... decât prietenii noștri... decât sănătatea noastră... decât toate părțile componente ale vieții noastre. Dumnezeu ne dă nespus mai mult, decât “ia de la noi”! El S-a dat pe Sine Însuși, în chipul Lui Iisus Hristos ca jertfă pentru păcat. L-a înviat din morți. Prin învierea Lui avem un viitor și o nădejde, noi, credincioșii, “întrucât ştim că Hristosul înviat din morţi nu mai moare; moartea nu mai are nicio stăpânire asupra Lui” (Romani 6:9). Această milă nu o putem cuprinde, ci doar să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru aceasta!

 

Cele spuse mai sus ne ajută să ne formăm o atitudine corectă față de moartea credinciosului. Moartea pentru un creștin – o chemare spre ceva mai bun, decât a avut, spre mila Lui Dumnezeu. Apostolul Pavel a crezut în aceasta din toată inima lui, căci a zis: „aş dori să mă mut (să plec din viața aceasta) şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine” (Filipeni 1:23). Să fii acolo, unde Se află Hristosul înviat, să fii cu El în rai, în cer, este mult mai bine, decât aici, unde suntem noi.

 

Trebuie să privim în viitor cu credință. Dumnezeu nu ne lasă fără speranță, când “aburul vieții noastre piere” (Iacov 4:14). De aceea, dacă Dumnezeu va hotărâ să te cheme, pe tine Copilul Său, la Sine, să te găsească că nădăjduiești în mila Lui (chiar dacă nu pentru această viață vremelnică, ci pentru acea veșnică). Căci trebuie să ne bizuim pe Dumnezeu și pe bunătatea Lui nu doar pentru viața aceasta pământească. Adevărat? Biblia ne spune, că „dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii!” (1 Corinteni 15:19) Ne aflăm într-o situație mai jalnică, decât toți restul oamenilor, dacă procedăm în așa fel. Speranța noastră trebuie să se întindă mai departe, decât granițele vieții acesteia. De asemenea, trebuie să ne gândim la lucrurile de sus, ci nu la cele de pe pământ.

 

Să ținem minte, că Dumnezeu deține timpul vieții noastre, El are bunătatea, care este mai bună decât viața noastră! El să fie binecuvântat pentru această mângâiere!

 

Dar până când continue viața noastră pământească, trebuie să ne cercetăm inima, întotdeauna trebuie să fim gata să intrăm în prezența Aceluia, Care este sfânt, și curat, în așa fel, ca să-I fim plăcuți.

 

La 1 Corinteni 11:30-32 este scris: „Din pricina aceasta sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi şi nu puţini dorm. Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecaţi. Dar când suntem judecaţi, suntem pedepsiţi de Domnul, ca să nu fim osândiţi odată cu lumea.”

 

Moartea de la Dumnezeu pentru un credincios, de asemenea poate să fie dată ca o măsură educativă, când alte avertizări n-au adus rezultate. Dacă ne-am fi cercetat pe noi înșine, atunci am fi evitat judecata: unele neputințe, unele slăbiciuni fizice, boli, care duc la o moarte prematură. Trebuie să recunoaștem, să mărturisim păcatul, pe care ni-l arată Duhul Sfânt, să urâm acest păcat, și să-l lăsăm. Aceasta nu înseamnă, că moartea se va depărta, dar aceasta înseamnă, că mila Lui Dumnezeu se va înălța!

 

Deci, “da, suntem plini de încredere şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul. De aceea ne şi silim să-I fim plăcuţi, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă. Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup” (2 Corinteni 5:8-10).

 

Doamne, Îți mulțumesc pentru viață, și mai mult Îți mulțumesc pentru bunătatea TA, care este mai bună, decât viața mea. Având speranța, că atunci când voi părăsi trupul meu, o să mă mut la Tine, că o să primesc ceea ce este al meu, pentru tot ce-am făcut, aleg să fac, ceea ce dorești de la mine. Să-ți fiu plăcut prin credință – năzuința sufletului meu! Descoperă-mi voia Ta, și binecuvântează-mă să fiu un împlinitor (o împlinitoare a) al Cuvântului Tău. În numele Domnului și Salvatorului meu Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa... ” (Psalmul 63:3a)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1003
Opțiuni