Omul – om din momentul conceperii!
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/11/2019
    12345678910 0/10 X

Esența tuturor disputelor și dezbaterilor despre abort reprezintă întrebarea despre statutul copilului, care n-a fost încă născut: reprezintă el un om deplin?

 

Când pătrunzi în Biblie este evident, că copilul, care n-a fost încă născut, în ochii Lui Dumnezeu reprezintă un om deplin.

 

Iov 10:8-12 “Mâinile Tale m-au făcut şi m-au zidit, ele m-au întocmit în întregime… Adu-Ţi aminte că Tu m-ai lucrat ca lutul! Nu m-ai muls ca laptele? Nu m-ai închegat ca brânza? M-ai îmbrăcat cu piele şi carne, m-ai ţesut cu oase şi vine; mi-ai dat bunăvoinţa Ta şi viaţa, m-ai păstrat cu suflarea prin îngrijirile şi paza Ta.”

 

# Ceea ce se afla în burta mamei lui Iov, a fost nu ceva, dar cineva – dacă vom zice mai precis – Iov, doar că mai tânăr.

 

# Atrage atenția la comparațiile colorate, pe care le-a făcut Iov: “Nu m-ai muls ca laptele?
Nu m-ai închegat ca brânza?” Lichidul seminței bărbatului (sperma) arată ca laptele. Iar ceea ce începe, se mărește până la mărimea zigotului, și ne aduce aminte de procesul de închegare a laptelui, care se face brânză... Și în toate acestea Iov mărturisește, că a fost el – Iov, cu care a avut loc toate acestea.

 

Deci, în conformitate cu voia Lui Dumnezeu, din sămânța omului (“laptele”) s-a format în organismul mamei Iov, prin puterea Lui Dumnezeu au fost create diverse mădulare unul după celălalt (“Mâinile Tale... ele m-au întocmit în întregime…” – versetul 8), și prin ea, el a fost apoi transformat într-un om deplin (“M-ai îmbrăcat cu piele şi carne, m-ai ţesut cu oase şi vine” v. 11; Psalmul 139:13), asupra căruia, de-a lungul la toată viața, care i-a mai rămas, fără încetare a vegheat providiența dumnezeiască (“m-ai păstrat cu suflarea prin îngrijirile şi paza Ta”, v. 12). Precum primul om, care a fost creat din pământ, tot la fel și Iov – creația Lui Dumnezeu, lucrarea directă a mâinilor Lui Dumnezeu.

 

(# Zigotul – produsul unirii ovulului din organismul femeii, cu spermatozoidul din organismul bărbatului, el reprezintă o personalitate nouă – măcar că este foarte mică). Tot aceeași ființă, care își începe viața sa în chipul zigotului, își continue existența în burta mamei, până la naștere, iar după naștere, continue să crească și să se dezvolte, până ajunge un om matur, un organism matur)

 

Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă următoarele adevăruri:

Tu n-ai apărut de la zigot. Tu ai fost cândva un zigot.

Tu n-ai apărut de la embrion. Tu ai fost un embrion.

Tu n-ai apărut de la făt. Tu ai fost acest făt.

Tu n-ai apărut de la un adolescent. Tu ai fost cândva așa ceva.

 

Îți place, sau nu, dar fiecare dintre noi a trecut prin toate aceste etape de dezvoltare a vieții umane. Și în același timp, nici una din aceste etape nu ne-a făcut într-o măsură mai mare sau mai mică om.

 

Omul reprezintă om din momentul conceperii, din momentul când a fost creat de Dumnezeu, ci nu devine om, în timpul procesului de dezvoltare a organismului!

 

De aceea, avortul – vărsarea sângelui nevinovat al pruncului, este o scârbă înaintea Lui Dumnezeu și Domnul urăște aceasta. “Şase lucruri urăşte Domnul şi chiar şapte Îi sunt urâte: ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile care varsă sânge nevinovat, inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă repede la rău, martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stârneşte certuri între fraţi.” (Proverbe 6:16-19)

 

“Nu ucideți!” (Exod 20:13). Nu ucideți, așa sună porunca Lui Dumnezeu, care apără viața celor, care încă nu s-au născut.

Nu-ți împovăra sufletul cu acest păcat: uciderea copiilor!

 

Dumnezeule, Tu dăruiești viață și bunăvoință celor, care încă nu s-au născut! (Iov 10:12) Tu mi-ai dăruit viață și bunăvoință, și îngrijirile Tale mi-au păzit suflarea mea. Îți mulțumesc pentru aceasta! Doresc de asemenea să fiu după chipul și asemănarea TA, și să apăr viața celor, care încă nu s-au născut! Grija Ta să le protejeze duhul lor! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

“... mi-ai dat bunăvoinţa Ta şi viaţa, m-ai păstrat cu suflarea prin îngrijirile şi paza Ta.” Iov 10:12

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 475
Opțiuni