Nu de ce, dar pentru ce?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Odată ucenicii din milă i-au îndreptat atenția Lui Iisus spre un orb din naștere. Apostolii L-au întrebat: „Cine a păcătuit, el, sau părinții lui?” Pe ei îi interesa, de ce acest om a meritat această boală. Iisus le-a răspuns, respingând explicațiile tradiționale: „N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut aşa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.” (Ioan 9:1-3)

 

Uneori și noi, precum ucenicii Lui Iisus, încercând să descoperim taina suferinței (noastre, sau a altcuiva), încercând să răspundem la întrebarea „De ce?”, privim la trecut. Dar Iisus ne îndreaptă privirea spre viitor! El răspunde la o altă întrebare: „Pentru ce?” Este evident, că în aceste cuvinte ale Lui Iisus se găsește esența atitudinii biblice față de suferință. Biblia nu ne dă răspunsuri precise la întrebările „De ce?”, care sunt adresate către trecut. Dar ea ne dă o speranță pentru viitor, o speranță în aceea, că suferința poate să fie transformată spre bine. Orbirea – o tragedie pentru om, dar ea poate fi folosită, pentru ca să se manifeste slava Lui Dumnezeu.

 

Uneori Dumnezeu Își manifestă slava Sa, făcând vreo minune, ca în cazul orbului din naștere. Uneori – nu face vreo minune, ca în cazul lui Pavel, care avea un țepuș în carne. Dar în orice caz, suferința – o posibilitate, pentru ca în viața noastră să se arate lucrările Lui Dumnezeu, puterea și măreția Lui.

 

Slăbiciunile tale să fie un mijloc, prin care, în viața ta să se arate lucrările mărețe ale Lui Dumnezeu!

 

Har ție și pacea să fie înmulțită în inima ta!

 

Rugăciunea fiecărui dintre noi să fie:

Îți mulțumesc, Doamne, că îmi schimbi atitudinea față de durere (a mea, sau a altuia). Îți mulțumesc, că în nenorociri există o speranță pentru ceva mai bun. Când permiți să aibă loc necazul, nu lași omul fără speranță în aceea, că se va arăta slava Lui Dumnezeu în viața lui. Fii proslăvit pentru aceasta! Și te rog, ajută-i pe aceia, pentru care durerea a devenit un obstacol în calea spre Tine. În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

Autor: Igor Opinca

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 530
Opțiuni