Pentru aceia, care foarte tare au obosit și s-au ostenit
Autor:  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Doamne, toate dorinţele mele sunt înaintea Ta

şi suspinele mele nu-Ţi sunt ascunse.” (Psalmul 38:9)

 

„EL OLAM” (Dumnezeul veșnic)

Sammy Tippit

 

„Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.” (Isaia 40:28)

 

La finele slujirii din Pakistan și din India, i-am zis soției mele, și unuia din colegii mei: „Am obosit foarte mult. Simt că renunț și nu mai sunt în stare să îndur toate acestea.”

 

Prietenul meu m-a privit mirat și mi-a zis: „Dorești să pleci acasă?”

 

„Nu – i-am răspuns eu – M-am ostenit pe deplin. Când sunt atât de obosit, mi se pare, că voi renunța.” De-a lungul a două săptămâni și jumătate, am avut o slujire încordată și am luptat în războiul duhovnicesc. Aceasta m-a lipsit de toate puterile fizice, emoționale și duhovnicești. Desigur, n-aș fi căzut de oboseală pe deplin, căci știam, că Duhul Sfânt, și puterea Lui este mai mare decât slăbiciunile mele. Dar în viața noastră există vremuri, când nu suntem în stare să mergem mai departe. Trupurile noastre sunt epuizate. Inimile noastre au obosit. Avem nevoie de o renaștere și de prospețimea Lui Dumnezeu.

 

Aceasta inspiră, când cunoști, că numele Lui – El OLAM, Dumnezeul Veșnic. N-are nici început și nici sfârșit. El a existat înainte de orice început, și va exista după fiecare sfârșit. El este Creatorul universului. El – Veșnic. Cel mai neobișnuit despre El Olam este ceea ce a scris Isaia: „El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.”

 

Există două adevăruri uimitoare despre Dumnezeu, ca El Olam. Primul – El nu obosește. El, niciodată nu ostenește. Când obosim, putem întotdeauna să venim, ca să fim îmbrățișați de Acela, Care nu slăbește. El este sursa reînoirii noastre. Iar când l-am uimit pe prietenul meu și am uimit-o pe soția mea, de asemenea am adăugat: „Nu vă îngrijorați. Indiferent de toate nu voi renunța, căci Îl cunosc pe Acela, Care niciodată nu obosește. El mă va restabili. El îmi va înnoi inima, sufletul și trupul.”

 

Când L-am cunoscut pe Dumnezeu, ca El Olam, avem o sursă veșnică, din care fiecare poate și trebuie să bea. Nu trebuie să murim de sete în pustiu. El – sursa prospețimii veșnice.

 

Există al doilea adevăr minunat despre El, ca Dumnezeul – El Olam. Cunoștințele Lui au existat până la cele mai vechi timpuri, iar priceperea Lui va exista după ce se va finisa toată istoria. Deseori obosim, atunci, când facem o lucrare bună, căci nu întotdeauna suntem convinși cu privire la rezultatul muncii. Dar Dumnezeu este El Olam, Dumnezeul Veșnic. Și după cum a zis Isaia: „Priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.”

 

Aceasta înseamnă că pot să-I încredințez nu doar trecutul meu, dar și viitorul. El cunoaște absolut totul, și controlează totul. El cunoaște toate împrejurările noastre. El înțelege nevoile noastre. El ne-a creat. Am fost în mintea Lui, în trecutul din veșnicia Lui, și El niciodată nu ne va uita în viitorul Său veșnic. Nu există nimic prea greu pentru El. Nu există așa vreo împrejurare, care poate să-L ia prin surprindere.

 

Dacă îți este rău, și ești obosit(ă), atunci vino în brațul Său. El este El Olam, Dumnezeul Veșnic. Și Îl vei găsi pe Acela, Care cunoaște, înțelege, și Care împrospătează. Dragostea Lui nu se va învechi. El este atât de minunat! El Olam te va reînnoi. Încrede-te în El!”

 

  • Dumnezeul Veșnic! Mă încred în brațele Tale, în slăbiciunile mele, căci Tu nu obosești, și nu ostenești! Împrospătează-mi puterea mea, precum roua, care se coboară și împrospătează iarba! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 661
Opțiuni