Nu “răsuci mâinile Lui” Dumnezeu
Autor:  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/08/2019
    12345678910 0/10 X

De care chei, principii, și secrete este nevoie, pentru ca Dumnezeu numaidecât să ne răspundă, și să facă ceea în ce noi credem și ce cerem?

 

Trebuie să ne rugăm? Da.

Să ne încredem în Dumnezeu? Absolut!

Să-I fim ascultători? Foarte important!

Oare trebuie ca temelia rugăciunilor noastre să fie Sriptura!

Desigur!

Trebuie să fim credincioși în lucruri mici? Este necesar...

 

Putem continua lista și încă o putem continua, dar este un singur “Nu,” fără de care și un creștin, care gândește sănătos în alte domenii, poate să se abată din cale, și să se înșele.

 

În ce constă această limită?

Noi suntem limitați, ci nu Dumnezeu! ! !

 

Crede, roagă-te, mărturisește Cuvântul Lui Dumnezeu, fii credincios (credincioasă), trăiește în sfințenie, fă toate lucrurile corect, toate punctele și subpunctele, pe care le-ai înțeles din Biblie, căci aceasta este important, dar, nu fă din Dumnezeu un aparat, care dă răspunsuri, de parcă, este vreun mecanism duhovnicesc, care depinde de acțiunile noastre corecte...

 

De pe timpurile gnosticilor străvechi până în perioada cultelor creștine contemporane, se găsesc “deștepți,” care doresc să convingă omenirea, că dacă cunoști careva “secrete duhovnicești,” principii sau chei mistice, atunci Dumnezeu îți va răspunde cu siguranță, va face ceea ce ne așteptăm. El nu va putea altfel. Îl vom impune!

 

Indiferent de locurile din Scriptură pe care le arată acești oameni, cu privire la aceste cuvinte, un astfel de concept cu privire la Dumnezeu, ne face pe noi, aceia care cârmuiesc, iar pe Creatorul nostru dependent de noi.

 

Dar El alege, fără să ceară voie de la noi. Îl găsește pe păstorul David, pe Ghedeon, care tremura de frică, pe Petru, care nu era statornic, pe Saul, care prigonea creștinii.

 

Pentru ca planul Lui Dumnezeu să se realizeze în viața noastră, reacția noastră personală, și acțiunile pe care le întreprindem, desigur sunt foarte necesare! Noi nu suntem niște marionete în mâna păpușarului, dar încă o dată, acțiunile noastre corecte, nu pot să-L impună să facă ceva.

 

Căci o astfel de credință, Îl face pe El ca pe un Dumnezeu, Care nu este suveran și care nu domnește.

 

El este Bun, Iubitor, Îndelung-răbdător, Milostiv, Sfânt, Drept, și Neprihănit, dar în tot același timp, El – Domnul tuturor. Pe El nu-L controlează puterea credinței noastre, puterea mărturisirii, zeciuielile, și dărniciile pe care le-am adus, rugăciunile perseverente, lucrurile spre care sunt îndreptate gândurile noastre, credincioșia în slujire, și altele...

 

Aducându-ne aminte de “legile duhovnicești,” nu trebuie să-L uităm pe Cel, Care a dat aceste legi. El – Personalitate! El – Domnul!

 

De aceea, chiar dacă avem 5 chei de biruință, și 7 principii pentru succes, și 100 de legi pentru creștere și altele, dar întotdeauna va exista o cheie, vreun pas, sau vreun principiu, pe care nu-l vom cunoaște. Și chiar dacă vom face alegeri corecte, totuși cu toate acestea vom rămâne dependenți adânc de Dumnezeu și de ajutorul Lui!

 

O astfel de înțelegere ne va ține în smerenie și ne va da o inimă fără vină (o gândire corectă) înaintea Lui Dumnezeu!

 

 

Doamne! Ajută-mă, ținând minte de bunătatea Ta, să-ți onorez independența! Tu faci ce dorești cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului (Daniel 4:35). În numele Lui Iisus Hristos, Domnul meu, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 645
Opțiuni