Există o speranță în timpul secetei din viață
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 22/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Ieremia 17:7-8 Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme şi nu încetează să aducă rod.

 

Un pericol pentru noi, în timpul „secetei” din viață, este: să nădăjduim în temelii incorecte și care nu sunt sigure. Aceasta duce la sete, la frică în fața secetei dezastruoase, la infertilitate și la dezamăgire.

 

Dar aceia, care nădăjduiesc în Domnul și care se bizuie pe El, lor nu le este sete, și nu încetează să aducă roade, chiar și atunci când trec prin secetă. Observă, Dumnezeu nu a promis, că omul, care L-a ales pe El, ca să fie temelia lui, nu va trece prin secetă. Ci dimpotrivă, seceta va fi, dar și atunci, omul, care se bizuie pe Domnul „nu va înceta să aducă roade.”

 

Probabil acum ai de ales: pe cine să te bizuiești? Cine merită, ca să mă încred foarte mult în El? Pe cine să-L fac temelia și speranța mea?

 

Mai târziu sau mai devreme, oamenii te vor dezamăgi. Ieremia 2:13 Dumnezeu vorbește despre Sine Însuși, că „El este sursa de apă vie.” Pentru ca să fii puternic(ă) în „timpul secetei” din viață, dă drumul la rădăcini, pentru ca să te hrănești din această sursă, caută apă în sursa Lui Dumnezeu, și nu te îngrijora, dacă tot anul, nu a fost ploaie, și a venit o vreme secetoasă! Trăiește cu speranța în Dumnezeu! Doar așa frunza ta va rămâne verde, iar copacul tău va aduce roade! Căci „binecuvântat este omul, care se încrede în Domnul, și a curui nădejde este Domnul.”

 

De aceea, speranța ta să nu fie legată de situația în țară, de puterea și de influența oamenilor din acest veac, să nu fie legată de experiența vreunui om. Speranța ta să fie legată, doar de o singură Personalitate! Iar numele ei – Domnul!

 

Mă încred în Tine, Dumnezeul meu! Tu – sursa de apă vie și ești hrana pentru rădăcinile mele, în timpul secetei! Frunza mea să fie verde, iar copacul meu să aducă întotdeauna roade, pentru slava Ta! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

„Pentru ca să-ţi pui încrederea în Domnul,
vreau să te învăţ eu astăzi, da, pe tine.” (Proverbe 22:19)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 603
Opțiuni