Сând nu primim răspuns la rugăciune...
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/10/2019
    12345678910 0/10 X

 

Cu timpul mulți creștini, se dezamăgesc, din cauza că n-au primit răspuns la rugăciuni, și la urma urmei renunță. Ei se gândesc: „Probabil n-am suficientă credință? Văd, că nu mă ajută rugăciunea, de ce trebuie să mă rog, dacă este în zadar?”

 

Israeliții în vremea lui Isaia, au fost într-o asemenea stare. Isaia scrie: „În toate zilele Mă întreabă şi vor să afle căile Mele, ca un neam care ar fi înfăptuit neprihănirea... Îmi cer... doresc să se apropie de Dumnezeu... ‘La ce ne foloseşte să postim’, zic ei, ‘dacă Tu nu vezi? La ce să ne chinuim sufletul, dacă Tu nu ţii seama de lucrul acesta?” (Isaia 58:2-3) Acești oameni Îl mustrau pe Dumnezeu, că El nu poartă de grijă poporului Său! Probabil, precum ei, și tu zici: „Îl iubesc pe Dumnezeu, fac totul corect, mă feresc de păcat. Și până nu demult, am fost credincios (-oasă) în căutarea Lui Dumnezeu prin rugăciune. Dar, știi ce? Niciodată nu mi-a răspuns! De ce trebuie să-mi smeresc sufletul meu înaintea Lui? Niciodată nu a observat cererile mele!”

 

Multe femei creștine nemăritate sunt tentate să gândească la fel. Ele zic: „Mulți ani, sincer L-am căutat pe Domnul, rugându-L să-mi trimită în viața mea un bărbat, cu un respect deosebit față de Dumnezeu. M-am rugat mai mult de zece ani. Dar nimic nu s-a întâmplat!” După aceasta prin eforturile sale ajung să se mărite, iar apoi le ajunge nenorocirea.

 

Și slujitorii, de asemenea se dezamăgesc. Un pastor a scris: „Săptămâna trecută am închis biserica, unde am fost pastor câțiva ani. Pur și simplu am dat drumul adunării și am părăsit catedra. De-a lungul multor ani, ne-am rugat pentru trezire spirituală, dar aceasta n-a avut loc. Ne-am rugat pentru încăperea bisericii, și nimic nu s-a primit. În câțiva ani ne-am micșorat până la treizeci de oameni. Nimic n-am reușit. Iar acum plec, pentru ca să-mi găsesc un alt lucru.”

 

Îmi este milă de acest om apăsat. Da, putem să fim deacord cu aceea, că are nevoie de vreun alt lucru, căci, probabil, n-a fost chemat să slujească în calitate de păstor. Căci chemarea noastră nu constă în aceea ca să vedem trezire spirituală, să avem o clădire a bisericii, sau să avem un număr mare la adunare. Nu, ci în aceea, ca să-L slujim pe Domnul cu credincioșie, iar aceasta include în sine, viața noastră de rugăciune!

 

Apostolul Iacov scrie, că Dumnezeu nu răspunde la rugăciunele acelor oameni, care cer ceva, pur și simplu pentru împlinirea poftelor sale: „Sau cereţi şi nu căpătaţi, pentru că cereţi rău, cu gând să risipiţi în plăcerile voastre.” (Iacov 4:3) Cu alte cuvinte: “Voi cereți nu după voia Lui Dumnezeu. Nu sunteți gata să vă supuneți acelor lucruri, pe care le are pentru voi. În schimb, vă stăruiți să-I dictați Lui, ceea ce vă va împlini inima voastră!”

 

Nu greșiți – Dumnezeul nostru este absolut credincios! Pavel scrie: „Dumnezeu să fie găsit adevărat şi toţi oamenii să fie găsiţi mincinoşi... ” (Romani 3:4) Aici, Pavel are în vedere: „Dacă auzi milioane de glasuri, care îți afirmă: 'Rugăciunea nu te va ajuta. Dumnezeu nu mă aude! '- să știi, că aceasta nu este așa. Toți oamenii sunt mincinoși, dar Dumnezeu este credincios și El ne aude!”

 

Iisus a zis: «Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi. » (Matei 21:22) Vorbind mai simplu, Hristos ne spune: „Dacă credeți într-adevăr, atunci veți aștepta răspunsul de la Tatăl nostru Ceresc. Și nu va importa pentru voi, cât de mult va trebui să așteptați. Veți sta în credință, că El va răspunde!”

 

Dacă Dumnezeu a reținut răspunsul la vreo rugăciune, fii sigur(ă), că El îți încearcă credința. El dorește, ca să te încrezi în El, când ți se pare că El tace. Și El te încearcă, ca să vadă, dacă vei zice: „Renunț, El nu răspunde!” La urma urmei, El dorește, ca credința ta să iasă ca un aur curat, pentru ca să fii pregătit(ă) să primești multe răspunsuri pentru sine și pentru alții!

 

„O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem (au un respect deosebit față) de Tine şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor!” (Psalmul 31:19) “... dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine.” (Psalmul 34:10)

 

Intră permanent în taină, în camera ta de rugăciune și caută-L pe Domnul din toată inima ta. Acolo vei găsi răspunsul pentru vindecarea problemelor tale familiare, salvarea celor apropiați, și împlinirea nevoilor tale pământești. Răspunsurile pot să nu vină în următoarea dimineață, dar Dumnezeu va face lucrarea Sa la vremea Sa și în felul Său. Sarcina ta este să crezi, că El va răspunde, căci Tu ești copilul Său preaiubit! Amin.

 

Rugăciunea ta să fie:

Dumnezeul măreț! Voi sta în credință, că Tu – Dumnezeul credincios, și Tu ai multe bunătăți pentru cei, care au un respect deosebit față de Tine și pentru cei, care nădăjduiesc în Tine. Voi continua să Te caut, să mă bizui pe Tine cu frică în inima mea, chiar și atunci, când „reții” răspunsul la rugăciune. Facă-se voia Ta în toate! În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 665
Opțiuni