Cum să trăiești într-o societate, care promovează goliciunea?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 24/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

Nu este necesar să-ți spun, că în ziua de azi, mulți privesc simțământul rușinii, ca pe ceva învechit, care nu este actual. Trăim într-o societate, care promovează goliciunea, prin toate mijloacele posibile. Biblia ne vorbește corect, calitățile de caracter ale oamenilor, care locuiesc în vremurile de pe urmă, sunt: fără evlavie, neînfrânați, mai mult iubitori de plăceri, decât de Dumnezeu... (2 Timotei 3:2-4). Pasiunile nestăpânite, imoralitatea, dragostea față de plăcerile trupești, călcarea în picioare a tot ce este sfânt, în ziua de azi este peste tot, în jurul nostru, lângă noi. Toate acestea mărturisesc că noi suntem oamenii de pe urmă, iar sfârșitul la tot este aproape. Istoria ne învață, că poporul oricărei societăți, este condamnat la nimicire, dacă femeile acestei societăți se dezgoleau în locul public. Ce trebuie să știm și ce trebuie să facem, dacă stăm în pragul evenimentelor finale și culminante ale sfârșitului?

 

Voia Lui Dumnezeu este: goliciunea trebuie să fie acoperită. După ce primii oameni au căzut în păcat, Dumnezeu clar Și-a exprimat voia cu privire la goliciune: „Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele.” (Geneza 3:21) Goliciunea trebuie să fie acoperită cu haine. Omul trebuie să fie îmbrăcat cu haine. Dar cum mă îmbrac? Oare haina mea, nu descoperă ceea ce trebuie să fie acoperit cu haine?

 

Privirea goliciunii îl face pe om să păcătuiască. „Într-o după-amiază spre seară, David s-a sculat de pe pat şi, pe când se plimba pe acoperişul casei împărăteşti, a zărit de acolo o femeie care se scălda şi care era foarte frumoasă la chip. David a întrebat cine este femeia aceasta şi i-au spus: „Este Bat-Şeba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul.” Şi David a trimis nişte oameni s-o aducă. Ea a venit la el, şi el s-a culcat cu ea. După ce s-a curăţit de necurăţia ei, ea s-a întors acasă.” (2 Samuel 11:2-4) Am văzut că „după ce David a zărit” femeia, a avut loc preacurvia (relație sexuală, în care cel puțin un partener face parte dintr-un legământ de căsătorie). După o privire păcătoasă, întotdeauna are loc vreo acțiune păcătoasă. Domnul Iisus Hristos a zis, „Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.” (Ev. după Matei 5:28) Într-o traducere contemporană, cuvintele Domnului sună astfel: „cine mănâncă cu ochii o femeie, care nu este soția lui, acela a înfăptuit cu ea imoralitatea în inimă, și a fost infidel.” Domnul condamnă păcatul, încă la nivel de inimă, căci infidelitatea exterioară, este doar exprimarea vizibilă a păcatului din inimă. Să-ți păzești inima înseamnă să nu păcătuiești la nivel de privire. Îmi protejez inima, ca să fie curată? Spre ce sunt îndreptați ochii mei?

 

Folosirea goliciunii altuia în scopuri personale, aduce osânda. În Cartea Geneza, cronicarul inspirat de Duhul Sfânt a descris cum Noie s-a îmbătat și s-a culcat gol în cortul său. Unul din fiii lui Noe, pe nume Ham, s-a purtat necuviincios și fără respect față de tatăl său, în această situație, iar din cauza aceasta, Hanaan, fiul lui Ham, a fost blestemat. 'Ham, tatăl lui Canaan, a văzut goliciunea tatălui său şi a spus celor doi fraţi ai lui afară... Noe s-a trezit din ameţeala vinului şi a aflat ce-i făcuse fiul său cel mai tânăr. Şi a zis: „Blestemat să fie Canaan! Să fie robul robilor fraţilor lui!”' (Geneza 9:22,24, 25) Nu sunt vinovat(ă), din cauza că mi-am pierdut rușinea? Despre ce vorbesc?

 

Dezgolirea goliciunii rudei, duce la necurăție și la exterminare. Interdicția Lui Dumnezeu ne spune: „Niciunul dintre voi să nu se apropie de ruda lui de sânge ca să-i descopere goliciunea. Eu sunt Domnul.” (Leviticul 18:6 și mai departe) Scriptura folosește expresia „să-i descopere goliciunea,” care semnifică să întrețină relații sexuale (în acest caz este vorba despre legătura interzisă dintre rude). „Să descopere goliciunea” - mai mult decât a vedea goliciunea, folosirea goliciunii, pentru împlinirea poftelor păcătoase. Aceste legături sexuale nesănătoase, Biblia le numește păcat, fărădelege, urâciune. Iar Dumnezeu are autoritate să vorbească astfel, căci El este Domnul. El este autorul sexualității omului, El protejează sexualitatea, și Lui nu-I place pervesiunea. Ce-l așteaptă pe cel, care a încălcat interdicția Lui Dumnezeu? „Să nu vă spurcaţi cu niciunul din aceste lucruri, căci prin toate aceste lucruri s-au spurcat neamurile pe care le voi izgoni dinaintea voastră. Ţara a fost spurcată prin ele; Eu îi voi pedepsi fărădelegea şi pământul va vărsa din gura lui pe locuitorii lui.” (Leviticul 18:24,25) Înainte ca iudeii să intre în țara făgăduită, ea a fost populată de către neamuri, care practicau pervesiuni sexuale. Și anume din cauza imoralității, și din cauza necurăției, Dumnezeu a distrus aceste popoare și a permis Iudeilor să le cucerească. Pământul a fost spurcat de pervesiunile sexuale ale oamenilor răi, și a fost curățit, când cei, care l-au spurcat au fost nimiciți de Dumnezeu. Ai un respect deosebit față de Dumnezeu în inima ta? De unde știi aceasta?

 

Arătarea goliciunii – rezultatul influenței demonice. Există o legătură strânsă dintre arătarea goliciunii în locuri publice, și dintre influența demonică asupra omului. Gândește-te la îndrăcitul din ținutul gherghesenilor, care l-a întâmpinat pe Domnul Iisus Hristos. „Când a ieşit Isus la ţărm, L-a întâmpinat un om din cetate, stăpânit de mai mulţi draci. De multă vreme nu se îmbrăca în haină şi nu-şi avea locuinţa într-o casă, ci în morminte.” (Luca 8:27) În acest verset din Scriptură, observăm clar, că diavolul îl dezbracă pe om, căci cel stăpânit de draci nu purta haine. Dar, când s-a întors la Domnul Iisus Hristos, omul din care ieşiseră dracii şedea la picioarele lui Isus, îmbrăcat şi în toate minţile (Luca 8:35). Cine astăzi îmi controlează viața? Aspectul meu exterior arată aceasta?

 

Domnul să te binecuvânteze!

 

Autor: Igor Opinca, Pastorul Bisericii „Cuvântul Viu”

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

Nu toți oamenii, care păcătuiesc sunt îndrăciți. Firea noastră pământească dorește să păcătuiască, dorește să ne îmbrăcăm necuviincios, să ne arătăm goliciunea în public etc. În fiecare zi avem de luptat cu ea!

Autor: Veaceslav

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 507
Opțiuni