Într-adevăr, ce trebuie să-i învățăm pe copiii noștri?
Autor: Igor Opincă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

"Ele (Poruncile Lui Dumnezeu, învățătura Lui) te vor însoţi în mersul tău, te vor păzi în pat şi îţi vor vorbi la deşteptare.” (Proverbe 6:22)

 

 

Acest verset vorbește, că anume Cuvântul Lui Dumnezeu îi va însoți pe copiii, în treburile de zi cu zi, îi va păzi, când vor dormi, ba chiar și atunci, când nu va fi nimeni, care să le ureze bună dimineața, totuși Cuvântul va vorbi cu ei.

 

Va veni ziua, când va trebui să le dai drumul copiilor tăi. De aceea, până când copii tăi cresc, până când ei sunt legați de tine, întărește-le legătura cu Cuvântul Lui Dumnezeu. Influența foarte puternică a adevărului Lui Dumnezeu și înțelepciunea le va da copiilor tăi, abilitatea să deosebească lucrurile în viață, oamenii, și le va da izbândă, de-a lungul multor ani, după ce vor părăsi casa ta. Iar când le vei da drumul, vei avea pace în suflet, și vei fi încredințat(ă), că indiferent de acele lucruri, cu care se vor întâlni, Dumnezeu va vorbi cu ei, și îi va conduce, chiar dacă nu vei fi aproape.

 

„Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii. Ele te vor feri de femeia stricată, de limba ademenitoare a celei străine.” (Proverbe 6:23,24)

Aceste versete din Scriptură, de asemenea vorbesc, de ce este atât de important pentru copii noștri, să aibă rădăcini în Cuvântul Lui Dumnezeu: ca să-i ferească „de femeia stricată, de limba ademenitoare a celei străine.” Imoralitatea sexuală, de asemenea este o ispită periculoasă pentru copiii noștri. Aceia, care își vor alege „propria sursă de lumină, o altă sursă de lumină, care nu vine de la Domnul,” vor cădea în lațul, pe care îl va pune omul stricat, care are o limbă ademenitoare (lațul poate fi pus de vreun bărbat, sau de vreo femeie). De aceea, învață-i pe copii tăi (pe nepoții tăi), să se lase călăuziți de lumina, care vine de la poruncile Lui Dumnezeu! Domnul să-i păzească de rău, de consecințele amare, pe care le aduc legăturile rele: 'ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea şi trupul ţi se vor istovi şi să zici: „Cum am putut eu să urăsc certarea şi cum a dispreţuit inima mea mustrarea? Cum am putut să n-ascult glasul învăţătorilor mei şi să nu iau aminte la cei ce mă învăţau?”' (Proverbe 5:11-13)

 

  • Tată Ceresc! Îți mulțumesc pentru Cuvântul Tău prețios! Ajută-mă să-i învăț pe copiii mei din Învățătura Ta, și ajută-mă să nu cedez, când voi face aceasta! Cuvântul Tău să-i însoțească în treburile de zi cu zi, pe copii instruiți, să-i păzească în timp ce dorm, și să le vorbească după deșteptare, ca ei să fie în stare să meargă pe calea vieții! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

„... nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea (de asemenea include aplicarea pedepsei fizice) şi învăţătura Domnului.” (Efeseni 6:4)

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 415
Opțiuni